Først var der agurkerne, som skulle skiveskæres. Ikke noget med fine fornemmelser her, for syltede agurker må gerne være rustikke, så det blev gjort med løs hånd og der er med garanti ikke to, som er ens i tykkelse.
Op i det store lerfad med dem. Ti agurker blev det til og så et godt drys groft salt på skidtet, så de kunne stå og trække vand. Imens agurkerne arbejdede, besluttede jeg mig for, at lagen kunne koges.
1 liter eddike, 1 pose syltekrydderier og 600 gram økologisk rørsukker. Oven i hatten kom lidt fennikelfrø, nogle laurbærblade og lidt ekstra chili, men så var det også bare at lade skidtet stå og simre, mens jeg gik på jagt efter aftenens dessert.
Der blev jagtet figner, for det ville have været så lækkert med friske figner, men jeg blev skuffet, for der var ingen modne. Altså måtte den idé droppes, men heldigvis er der andre steder på matriklen, som tilbyder frisk frugt.
Det endte med æbler, som skal forvandles til bagte æbler med nøddefyld. Til dem skal der serveres iskoldt flødeskum og en brombærkompot. Det bliver vist slet ikke så ringe endda.
Der var naturligvis også lidt Dahlia at tage indenfor. De vælter frem lige nu og det er bare med at få blomsterne med indenfor, for pludselig kommer den første nat med frost og så er det sket med pynten.
Jeg plukkede næsten alt hvad der var. Den mørke Dahlia er så mørk i farven, at den er overordentlig vanskelig at tage billeder af, men den er meget smuk og sjælden på min plante, som ikke har budt på vældig mange blomster. Til gengæld er de meget få af slagsen meget dekorative.
Indenfor igen lugtede her gennemtrængende af eddike, men sådan er det at koge lage. Lugten er vel egentlig okay, men den havde blandet sig med en af Olines utallige portioner friske popcorn og det var ærlig talt en underlig blanding. Den var færdig og så var der kun tilbage at skylle agurkerne og få dem på glas.
Lagen blev hældt over mens den stadig var næsten kogende. Agurkerne lå tæt pakket, så der skulle ikke bruges særligt meget væde til hvert af glassene, men det passede fint med mængden der var kogt.
Nu er der 4 store glas agurkeskiver, som skal stå med klæde over til i morgen, hvor jeg endelig lukker glassene. Så får de lov at stå og trække et par uger, inden vi tager hul på dem. Jeg kan næsten ikke vente.
10 kommentarer
Liselotte
16. september 2007 at 09:31Tak skal du have, for roserne, Birgitte :-)
Der er ikke halstørklæder til salg på Etsy. Der er opskrifter på tørklædet til salg derude – måske er det derfor, du ikke kunne finde et ;-)
birgitte
16. september 2007 at 08:09Du kunne lave de mest appetitlige fotos til en madbog. Mon du gør det en dag. Jeg har jo prøvet adskillelige af dine gode opskrifter. Kun et lille opråb til dig.
Liselotte, jeg har været på etsy, ville gerne købe et af dine halstørkælder med valmuer, kunne ikke finde det, øv og atter øv. Sælger du flere af dem??
Dejlig søndag til jer.
Birgitte
Liselotte
15. september 2007 at 20:19Jeg håber det, Deborah. Jeg håber det… ;-)
Deborah
15. september 2007 at 20:17De er hamrende dekorative og jeg er sikker på de smager himmelsk!!
Liselotte
15. september 2007 at 18:59Hege, det ville være helt fantastisk – sikke smagsoplevelser vi allesammen kunne få i løbet af et øjeblik :-)
Elisabeth, det ender det forhåbentligt med at være :-)
Elisabeth
15. september 2007 at 18:48mmm det ser lækkert ud :)
Hege
15. september 2007 at 18:33Internettet har ennå sine begrensninger. Tenk om jeg kunne strekke ut en hånd og få noen av dine epler, så kunne du fått noe av det jeg serverer hos meg i dag.
Hege
15. september 2007 at 18:32Jeg vil også ha stekte epler med nøtter og kremfløte. Namnamnam!!!
Liselotte
15. september 2007 at 17:47Ja, jeg tror også morgendagen er god for den slags sysler, Charlotte :-)
Charlotte
15. september 2007 at 17:46mmmmm tænderne løber i vand… jeg skal ud og kigge om krægerne på Ærø er ved at være klar til en gang hjemmelavet syltetøj.. det tror jeg dagen imorgen er perfekt til