Chokoladesnitterne står stadig til afkøling. Om kort tid indtages de med et stort glas mælk, mens jeg må lægge øre til beklagelser over, at skolelivet er frygteligt hårdt. Jeg gider godt.
Måske gider du en dag bage snitterne. Her er opskriften i hvert fald:
Ingredienser:
- 200 g smør
- 2½ dl sukker
- 5 dl mel
- 5 spsk kakao
- 1 tsk bagepulver
- 1 spsk vanillesukker
- 1 æg
- ½ dl mælk
- 200 g god chokolade, fint hakket
- perlesukker til pynt
Smelt smørret og bland det i sukkeret. Kom ægget i og rør godt. Fordel den finthakkede chokolade i dejen. Bland de øvrige ingredienser og hæld dem i dejen skiftevis med mælken.
Hæld dejen ud på et stykke bagepapir og fordel den, så den passer på din bageplade. Strø perlesukker på og bag den ved ca. 180 grader i 12 minutter. Tag bagepladen ud og skær straks kagerne ud i lange stænger, inden de er afkølet.
God fornøjelse :-)
48 kommentarer
Shabad
23. juli 2013 at 12:24Rigtigt gode og nemne. Har prøvet at tilsætte finhakket syltet ingefærd, det gav lidt mere ‘kant’ i smagen og rigtigt lækkert.
RIe.
30. maj 2010 at 20:32Hvor mange bliver der, og kan chokoladen udelades? :)
Billige point
25. september 2009 at 16:00[…] blev ikke ret upopulær, da Oline vendte hjem fra skole til en portion af disse her […]
Liselotte
17. juli 2008 at 10:36Selv tak, Beth… omkring din oplevelse, så kan jeg kun undre mig. Ingen andre har vist oplevet det samme, så tror du, at du har lavet en fejl undervejs?
Beth
17. juli 2008 at 10:28Tak for en glad og inspirerende side.
Men øh.. Hjælp! Jeg har fulgt ovenstående opskrift til mindste detalje, men efter 12 min fik jeg ikke andet end mousse. Så jeg kom næsten op på 30 min. Undrer mig selvfølgelig over om der er slåfejl; “kun” en halv dl mælk, “kun” 12 min. eller ?
Beth
Cirkusprinsesse.dk På den anden side. |
23. marts 2008 at 12:02[…] mig lige foreløbig. Og til kaffen vil jeg nyde chokoladesnitter – jeg fandt opskriften ovre hos Liselotte. De er i ovnen i skrivende stund – og de dufter godt! Forhåbentlig smager de også […]
Liselotte
22. marts 2008 at 18:34Og i lige måde, Gitte :-)
Slagt en hellig ko… » Godkendt
22. marts 2008 at 18:29[…] De er godkendt… nu mangler vi kun Cocioen :-) […]
Gitte
22. marts 2008 at 18:23De ser lækkere ud, jeg snupper lige opskriften. Min ovn er nemlig varm, så jeg vil lige se om jeg har det hele der skal bruges.
God Påskelørdag til jer :-)
Liselotte
22. marts 2008 at 17:57Ja, de er nemlig gode. Vi er også vilde med dem, Lena :-)
Lena
22. marts 2008 at 17:53Okay, takk for svar, da prøver jeg! Det blir vel omtrent som ved Brownies tenker jeg, og de kan fint fryses:-) Ååh så gode sjokoladesnittene ble!
Liselotte
22. marts 2008 at 17:49Hejsa Lena – vi endte med at røre en hurtig dej sammen hernede også, for de blev pludselig alt for fristende :-)
Om de kan fryses ved jeg faktisk ikke. Der er ikke andet at gøre, end at prøve :-)
Lena
22. marts 2008 at 16:50Hei på deg! Jeg er nettopp ferdig med å bake disse fristende sjokoladesnittene, og de ble så deilige!! Takk for oppskrift:o) Jeg bare lurer på om det går ann å fryse de? Vet du? Fortsatt god påske til deg og dine.
Overvejelser om blog « Kald det en test
18. december 2007 at 21:11[…] herover.. Senere kommer min onkel og fætter sammen med min oldemor. Jeg vil hellere bage en kage (chokoladesnitter). Jeg tager mig sammen. Jeg går i gang. Engelsk. Nu! Ingen kommentarer indtil nu Skriv en […]
Kald det en test
18. december 2007 at 15:16[…] kommer min onkel og fætter sammen med min oldemor. Jeg kunne godt tænke mig at bage en kage (chokoladesnitter). Jeg tager mig sammen. Jeg går i gang. Nu! Ingen kommentarer indtil nu Skriv en kommentar […]
Anne Lindholt Ottosen
17. december 2007 at 17:00Det lyder godt. Jeg pønser på, om jeg skal bage noget at have med til jul hos svigermekanikken – jeg tror ikke, at jeg klarer endnu en jul på Karen Wolffs butterdejssløjfer og pebernødder fra tanken.
Liselotte
16. december 2007 at 19:33Det er en lidt blød chokoladesnitte, så du kan sagtens gemme dem i en kagedåse og have fornøjelse af dem længe, Anne :-)
Anne Lindholt Ottosen
16. december 2007 at 19:30Holder de sig egentlig lige så godt som småkager? Eller er de trælse efter en uge?
Liselotte
8. september 2007 at 09:02Velbekom Sidsel og god fornøjelse med at bage dem :-)
Sidsel
8. september 2007 at 02:07Hei,”forsynte” meg med en oppskrift her jeg. *nikke*
De så da bare sååå gode ut..Må prøves,føler jeg :)
Tusen takk…*bukker pent*
Takk for meg :)
Liselotte
7. september 2007 at 15:08Susanne, tusinde tak for ord, som gjorde mig rigtigt glad :-)
Susanne
7. september 2007 at 14:05Liselotte, jeg elsker din blog, den er simpelthen så sanselig og fyldt med masser af inspiration. Tak for det:-)
Johanne
6. september 2007 at 09:54Jeg bager helt bestemt til weekenden. Men først må der lige bud efter perlesukker og chokolade.
Tak for opskrift og inspiration – og tak for linket til et smukt hæklet tørklæde.
Karin
5. september 2007 at 23:04Jamen vi må jo bare igang, ja.
Men først skal 5 vel modne bananer forvandles til den skønneste banankage med mørk chokolade og valnødder. Hmm – eller skulle jeg snuppe hasselnødder nu det er sæson?
Nå ja, men nok om det – for det bliver under alle omstændigheder først imorgen. Nu venter sengen og forhåbentlig en rar drøm eller to.
Liselotte
5. september 2007 at 20:39Karin og Johanne – det er bare med at komme i gang – og Kirsten, jeg er ikke spor svær at få ud af busken og slet ikke, hvis verdens bedste peanutsmåkager venter ;-)
Johanne
5. september 2007 at 20:02Selvfølgelig gider jeg prøve chokoladesnitterne. Jeg kan næsten fornemme smagen i munden.
Rigtig god bedring til dig.
Kirsten
5. september 2007 at 19:50P.s. apropos bløde småkager… Jeg ligger inde med opskriften på (og jeg siger det HELT uden at rødme!) VERDENS bedste peanutcookies. Og den er temmelig hemmelig. Men hvis vi ses engang, så skal jeg bage dem til dig, Liselotte. Nååh, ka´ dét så få dig ud af busken, hva´?!? ;-)
Kirsten
5. september 2007 at 19:47Nøh, jeg er ikke forsvundet i køkkenet endnu. Dette er en småbørnsfamilie, og i en sådan kan man desværre ikke bare “lige” få bagt noget-som-helst. Jeg kan i hvert fald ikke…
Vi er allerede i ulvetimen, og jeg kan lige se det for mig, hvis jeg gik i gang med bageriet nu; jeg ville lynsnabbt ha´ to stk småpiger i køkkenet, dækket i mel og alskens andre godter fra top til tå. Badekarret om-igen! ;-)
Bageriet får vente. Enten til en anden dag – eller til pigerne sover.
*Så behøver jeg heller ikke dele ;-)*
Karin
5. september 2007 at 19:14Jeg er hvertfald forsvundet i slikskabet – for med denne snakken om chokolade og alskens lækre sager kan jeg da ikke holde mig på måtten!!
Jamen altså – bløde småkager, det er lige noget for mig. Småkager der knaser kan være noget så kedelige, men det seje, bløde og fugtige dét er jeg med på!!!! Big time :-) Og så skal det selvfølgelig smage; ellers er der jo ikke noget ved det.
Liselotte
5. september 2007 at 17:53Kirsten, du er vist næsten forsvundet i køkkenet… eller? ;-)
Kirsten
5. september 2007 at 17:28Det tror jeg skam også det var! ;-) Men en sød pige har fødselsdag i dag, og kagen var til hende, og hendes gæster. Så må jeg få styret mine lyster til sukker andetsteds…
*messende: chokoladesnitter… chokoladesnitter… chokolade…* ;-)
Liselotte
5. september 2007 at 17:14Det lyder som en stor fejl, at du ikke smagte, Kirsten ;-)
Kirsten
5. september 2007 at 17:12Uhmmm… de ser nu go´e ud!
Har ellers lige bagt på arbejdet; banankage, pyntet m/ mørk og hvid chokolade, drysset med pistacienødder. Og så fik jeg ikke engang smagt den selv… Det er jo nærmest umenneskeligt!!! ;-)
Liselotte
5. september 2007 at 16:39Det smager vanvittig godt, sådan noget æblechutney. Jeg kan varmt anbefale denne variant. Det holdt ikke længe på trods af utallige glas ;-)
Jonna
5. september 2007 at 16:32De ser lækre ud men ikke i dag, har lige lavet de tomater i oven du gav opskrift på så de skal op i skabet til vinter.
Det næste skal være det æblechutney du talte om syntes det lyder godt.
Liselotte
5. september 2007 at 16:29De er lidt bløde indeni, men ikke voldsomt bløde. De bliver, når de afkøles, så hårde, at de minder om en blød småkage.
… det lød underligt… ;-)
Karin
5. september 2007 at 16:17Uhhhmmmm det ser forrygende lækkert ud! Er det sådan nogle “våde”, bløde snitter? Det må det meget, meget gerne være!
Du er da noget af en supermor når du venter på Oline med sådan nogle lækkerier :-)
Liselotte
5. september 2007 at 16:00Det er ikke hver dag man kan være sød. Jeg var det i dag… og KUN i dag! ;-)
Louise
5. september 2007 at 15:51De lyder ligeså gode som “De svenske Chokoladesnitter” – mener jeg, de kaldes i Karoline kogebøgerne. Bestemt også en favorit herhjemme hos os…
Lizelotte
5. september 2007 at 15:43De ligner dem, vi kalder svenske chokoladebrød hjemme hos os. Uhm – de er lækre.
Tror snart jeg vil være en sød mor, som bager kage og ta’r imod hjemme … det bliver vist EFTER septemberigangsætningen her på arbejde … :-)
Liselotte
5. september 2007 at 15:05Heldigvis er ingredienserne gængse køkkenhyldevarer, så de fleste vil opdage, at de er lige til at gå til ;-)
et cetera
5. september 2007 at 14:58“… gider bage snitterne”???? Det kan da kun gå for langsomt – lad mig se – har jeg nu alle ingredienserne ;-)
Anette
5. september 2007 at 14:38De ser lækre ud – dem gider jeg godt at bage :-)
Liselotte
5. september 2007 at 14:21Ha ha ha, Henriette – det er den slags “uheld”, som ind imellem gør det sjovt at bage :-)
De tager absolut INGEN tid at lave, så det er bare i gang allesammen. Ungerne ELSKER dem, lover jeg :-)
Lenore
5. september 2007 at 14:20Mmmmmmm.. ser godt ud! :)
Lupo
5. september 2007 at 14:16Det var lige, hvad (vi) ventede på :)
Tak! – /sender et cyberknus til mor og datter…
HenrietteB
5. september 2007 at 14:15De ser svært lækre ud!
Alligevel får billedet mig til at tænke på den sjoveste, bette sygeplejerske, jeg nogensinde har arbejdet sammen med.
Engang skulle hun bage en chokoladekage, mens vi var på job sammen. Da vi bagefter sammen besigtigede det meget flade resultat, som var kommet ud af ovnen, sagde hun eftertænksomt: Jeg må have glemt et eller andet…
…Guuuuud! Melet!
Den smagte nu udmærket med lidt vanilleis til.
:-)
Ann-Therese
5. september 2007 at 14:07Den må afprøves! Tak :o)