Lene ville gerne have en opskrift på Olines chokoladekage, så den kommer her. Den er hjemmekomponeret, for hun vidste præcis hvad hun gerne ville have.
Først og fremmest bagte vi en chokoladekage, som er den nemmeste i verden. En chokoladekage, som jeg lærte at bage tilbage i 70’erne, da jeg havde skolekøkken med Grethe Lund, og Børge og Michael ved en lejlighed tabte en hel kage ned i hendes håndtaske. Det var ikke populært, men det var chokoladekagen til gengæld. Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg har bagt den.
Chokoladekage a la Oline
Ingredienser:
Kage:
- 300 g sukker
- 75 g margarine
- 2 æg
- 300 g mel
- 50 g kakao
- 1 tsk bagepulver
- 1½ tsk vanillesukker
- 2 dl mælk
Smelt margarinen og hæld den sammen med sukkeret i en skål. Rør grundigt og slå så æggenen ud i blandingen, et ad gangen og rør igen grundigt. Bland alle tørre ingredienser og fordel dem skiftevis med mælken i blandingen. Hæld dejen i en smurt springform. Bag kagen på miderste rille i ovnen ved 200 grader (180 grader i varmluft). Jeg tror min kage bagte omtrent 30 minutter, men du er nødt til at prøve dig frem. Stik en strikkepind i midten af kagen og tjek, at den er gennembagt. Stil den til side, til afkøling.
Chokoladekagen kan sagtens tilsættes hakket chokolade, hakkede nødder eller andet, men Oline ville ikke have den slags, så den blev helt klassisk i går.
Chokoladecreme:
- ½ liter piskefløde
- 200 g god, mørk chokolade
Smelt chokoladen over vandbad. Lad den køle af et øjeblik og bland den så med en kvart liter fløde og lad den køle yderligere. Pisk den sidste kvarte liter fløde og vend den i chokolademassen. Chokoladecremen er klar.
Jeg valgte at anvende en chokolade med orangesmag og resultatet var skønt. Man kan i princippet vælge alle typer parfumerede chokolader, men det er vigtigt at kvaliteten er i orden. Jeg ville gerne have lavet en hvid chokoladecreme med blåbærchokoladen, som er min yndling, men Oline insisterede på friske jordbær i kagen og så gik den ikke og dette her smagte skønt. Jordbær og orangesmag er en skøn blanding.
Fyld:
- En bakke friske jordbær
Jordbærrene skylles. Fjern ikke haserne, før jordbærrene er skyllet. Skær dem i forholdsvist tykke skiver.
Her kunne man have kombineret den blåbær-/chokoladecreme jeg snakkede om før med friske blåbær. Jeg er sikker på, at det skal forsøges ved lejlighed.
Kagen samles:
Den afkølede kage skæres igennem 2 gange, så du nu har 3 lag at gøre godt med. Mellem lagene smører du chokoladecreme og fordeler de skivede jordbær. Drys til sidst kagen med en smule florsukker og læg et jordbær eller 5 på toppen. Kagen er klar til servering.
Oline elskede kagen og vi andre syntes heller ikke, at den var ringe ;-)
8 kommentarer
Charlotte Lind
16. februar 2022 at 13:31Tak den var god, ikke mindst dagen efter.
Imorgen laver jeg den med fyldet i anledning af min fødselsdag.
Vida de Praia
3. september 2007 at 11:55Mums – jeg er ellers ikke så meget til chokoladekager, men denne ser ualmindelig god ud!
Liselotte
3. september 2007 at 09:33Selv tak, Karen :-)
karen
2. september 2007 at 23:34oh nummy…takk!
Liselotte
2. september 2007 at 14:03God fornøjelse med frembringelserne, når en lejlighed byder sig. Den smagte dejligt og jeg er sikker på, at den også ville være skøn med nogle nøddebunde i stedet for chokoladekagen, men som sagt er dette Olines kage :-)
kokken på blokken
2. september 2007 at 13:24Tak for opskriften det er dejligt at have en lækker kage i baghovedet næste gang der kommer gæster! God søndag til dig og dine!
Iduna
2. september 2007 at 12:36Årh, det ser bare ALT for lækkert ud!!!! Mums! – må prøves en dag, helt bestemt. I dag er det dog min mor der står for lagkagerne, – rutebillagkager – Heller ikke helt tosset.
Lene
2. september 2007 at 12:23tak Liselotte, den er arkiveret til brug på en fridag. Ha en god dag