Mette ville gerne se resultatet af gårsdagens anstrengelser i form af de henkogte tomater, så her kommer et billede af et af glassene.
Mettes undren har været, at hendes egne tomater ikke kogte helt ud, men stadig var hele i glassene, da hun tog dem ud af ovnen. Det er mine også
Det kan skifte, som vinden blæser, hvor meget tomaterne vælger at gå i stykker, mens de er i ovnen. Det kommer an på tomatsorten, hvor modne de er og i det hele taget en hel masse andre faktorer, som vi ingen indflydelse har på. Til gengæld kan jeg garantere, at det ingen indflydelse har på smagen om tomaterne stadig er hele, når du hælder dem i gryden.
Mos dem let med et grydeske. De er bløde som smør, så det er nemt og hurtigt gjort og kan du ikke leve med hele tomater, kan du, inden du kommer dem glassene, skære dem i både. Så er der ikke en hel tomat tilbage, når du er færdig.
Denne portion er lavet uden olivenolie. Det har formentlig indflydelse på holdbarheden, så de ikke kan stå så længe på hylden, som de med olie. Til gengæld bestemmer vi selv, hvor meget fedtstof der havner i tomatsaucen og det er vi ganske tilfredse med.
I glassene er kommet hvidløg, persille, timian, salvie, basilikum, chilisalt, hele peberkorn og en ordentlig skudefuld tomater, som siden har stået i vandbad i ovnen ved 120 grader i et par timer. Nu er der tomatsjov til et stykke ind i fremtiden.
14 kommentarer
Søndags sysler | CopenhagenDaily
27. juni 2010 at 22:09[…] store bliver henkogte. Så er de toplækre til en pastasauce eller andet nams. Opskrifterne har jeg herfra og herfra. De ovntørrede tomater, har jeg drysset med en siciliansk krydderiblanding. De henkogte […]
Heidi Sandkilde
25. juli 2009 at 10:05Da vi sidste år forsøgte os med at henkoge tomater i ovnene, havde jeg kun en ærgelse, og det var at vi ikke havde nogle flere tomater i drivhuset. Det har vi til gengæld i år. Jeg elsker simpelthen at se på indholdet, når de står og pynter i mit viktualieskab. Desuden smager tomaterne himmelsk med de mange forskellige variationer af krydderurter, som jeg har forsøgt mig med. Kan i den grad anbefales.
Liselotte
31. august 2008 at 10:16Lis, jeg skærer ikke mine tomater i stykker, så jeg aner ikke, hvordan dine tomater opfører sig i ovnen, men efter et par timer er de helt sikkert færdige.
Lis
30. august 2008 at 19:44Har læst alle indlæg og savner svar på mit spørgsmål. Vores egne velsmagende tomater har jeg skåret i småstykker og puttet i alm, glas med låg, også dem med gummiring. Men har glemt, om de skal stå i ovnen, til tomaterne “hænger” oppe under låget efter godt 2 timer ved 150-180 gr. i ovnen for at have fået nok?
CopenhagenDaily » Blog Archive » Tomat-glæde
1. september 2007 at 20:58[…] har gjort Liselotte og Camilla kunsten efter. I ovnen står nu 4 glas, proppet med lækre tomater og basilikum. Uhm det […]
Therese
31. august 2007 at 09:37Kan man mon bruge alle slags sylteglas, eller skal det være dem met patentlåg?
Tror jeg vil prøve at gøre dig kunsten efter!
Liselotte
28. august 2007 at 15:29Jeg vil tro, at selleritop ikke er så ringe endda :-)
kagekonen
28. august 2007 at 11:02mmmm… de er bare sååååå lækre de der henkogte tomater. Lavede en portion forleden og skulle jo lige smage, så jeg skal også på indkøb efter flere tomater. Jeg havde lige lidt selleri-top i køleskabet som kom i sammen med de andre krydderurter og det var bestemt ikke så ringe endda.
Liselotte
27. august 2007 at 22:12Lene, jeg køber dem de har. Kriteriet er, at de er modne og velsmagende. Hvilken sort det er, er ligegyldigt. Disse er en blanding af cherry-, blomme- og almindelige tomater, så det vigtigste er, at de smager godt.
Lene
27. august 2007 at 22:04Er det egne tomater eller hvilke slags tomater køber du?
Liselotte
27. august 2007 at 20:59Man bliver forfalden til dem, så de der har adgang til tomater i større mængder, kan varmt anbefales at gå i gang med henkogningen :-)
Mette Basel
27. august 2007 at 19:41TAK, Liselotte!!
Dejligt at se resultatet også.
Jeg er allerede startet på første glas og de smager ganske rigtigt fortrinligt, så jeg tror hellere, jeg må skynde mig at lave en portion til, mens tomaterne er rigtigt gode.
AC
27. august 2007 at 18:40Uhm, uhm lyder lækkert! -Jeg venter stadig på de udendørs tomater skal modne færdig, så skal jeg også i gang. Det er bare så skønt med smagen af solmodne tomater, når vi kommer ind i efteråret… -og hjemmelavet er altså toppen :-)
Vida de Praia
27. august 2007 at 18:37Det ser kanonlækkert ud! Jeg tror, jeg vil lade mig inspirere : )