Tid er der nok af og mynte mere end rigeligt, så jeg gik i gang med at plukke 100 gram mynteblade. Jeg skal hilse og sige, at det er mange…
De skulle naturligvis forvandles til myntegelé, så der var ingen vej udenom. Jeg hyggede mig nu egentlig også meget godt med det, for det hastede jo ikke det mindste og så kan tiden gå med det. Der kan jo fintænkes imens, så alt i alt er det vel en win-win-situation.
Jeg valgte at anvende en anden opskrift end den jeg beskrev forleden. Jeg havde usødet æblesaft i køleskabet og kunne derfor lige så godt anvende den, som vand og citron.
Jeg fik ialt 5 pænt store glas af geléen, så man kan snildt halvere mængden.
Ingredienser:
- 100 g friske mynteblade
- 1 liter usødet æblesaft
- 1 brev Gul Melatin
- 750 g sukker
Fremgangsmåde:
- Myntebladene skylles og æblesaften hældes ved. Koges 5 min. Bladene tages op og trykkes tørre over gryden eller du kan alternativt lade dem dryppe af i en si, for de er pokkers varme, så pas på fingrene.
- Den Gule Melatin tilsættes under omrøring. Koger 1 min.
- Sukkeret drysses lidt efter lidt i den kogende saft. Koges 1 min. Atamon kan tilsættes.
- Geléen skummes, fyldes i glas og dækkes af et viskestykke. Glassene lukkes ikke før dagen efter. Geléen kan evt. tilsættes lidt grøn frugtfarve og lidt hakkede mynteblade efter kogningen. Jeg har smidt en håndfuld finthakkede mynteblade i min.
Resultatet af anstrengelserne er en gylden myntegelé, som selvfølgelig kan farves grøn med frugtfarve, men jeg synes den ravgule farve er så smuk, så jeg foretrækker den au naturel.
I morgen kan glassene lukkes til. Snart er der hjemmelavet myntegelé til lammestegen og måske skal vi allerede i løbet af ugen smage, for der bliver vejr til grill og en lammeryg tilberedt med tålmod og kærlighed er ikke det værste vi ved.
8 kommentarer
Slagt en hellig ko… » Æblemynte i gelémængder
5. juni 2008 at 20:09[…] august sidste år fik jeg kogt den skønneste myntegelé. Vi nyder stadig godt af den, men der er ved at være restriktioner på den, fordi de sidste glas […]
Liselotte
4. august 2007 at 22:27Uh, hvor skal vi hygge… og spise :-)
Ella
4. august 2007 at 20:13Åh for pokker, Liselotte, jeg glæder mig allerede :-)
Liselotte
4. august 2007 at 19:31Det var ikke stort arbejde. Det var ren hygge :-)
Mon ikke du skal smage det en dag? Det tror jeg ;-)
Ella
4. august 2007 at 19:30Uhm, Liselotte-flittig :-)
Det ser så smukt ud, sikke et arbejde :-)
Liselotte
4. august 2007 at 19:22Zpitzen, jeg er enig, men nogle synes, at myntegelé SKAL være grønt og så kan det også lade sig gøre :-)
Sifka, tak skal du have. Jeg håber det smager lige så dejligt, som det ser ud ;-)
Sifka
4. august 2007 at 19:20Meget smukt resultat, Liselotte.
Zpitzen
4. august 2007 at 19:20Den ser da så fantastisk smuk ud, at det ville være en skam at farve den grøn….