Jeg kogte en omgang sirup mere. Ananassalvie i rigelige håndfulde og et par stilke lavendel, 5 dl vand og 500 gram sukker. Bagefter fik det lov at koge i en rum tid, men den blev spenderet i liggestolen med den gode bog, så det var nemt.
Da det var tyknet, tilsatte jeg lidt Atamon og hældte det på flasker. Der blev 2 af slagsen. Det både duftede og smagte vidunderligt, så der er noget at glæde sig til. Det smager forøvrigt vidunderligt på en stak tykke pandekager.
[…] havde hørt om lavendelsirup, så måtte lige google en opskrift. Jeg blev rigtig inspireret her , så afsted i haven og hende en ordentlig håndfuld ananassalvie, for det måtte jeg også prøve […]
Det lyder lækkert (er ikke selv så god til den slags, men man kan vel lære det – blive i hvert fald vældig inspireret rundt om på bloggene) Det rigtigt gode er, synes jeg, at det også ser utroligt smukt ud i flaskerne!
- fartglad professionel strikker, grafiker, illustrator, ordjonglør, tegnsprogstolk og mor til to - én levende - én nu kun i hjertet. Jeg stiler mod at skrive dagligt på Slagt en hellig ko. Taler og tegner og både med og uden hænder og er flittig og uopfordret ansøger til jobbet som ferieafløser for The Stig.
Jeg har Danmarks absolut bedst udbyggede garnlager. Jeg kan turbostrikke, tegne temmelig godt og overleve det meste. Jeg kan også sejle i kano, spise oliven og elske, så man næsten dør af det. Jeg kan grine. Højt og længe. Jeg elsker spas og så er jeg mor og mormor. Det sidste trumfer det meste.
7 kommentarer
Valdemarsro.dk » Blogarkiv » Der blev brugt lavendel i stor stil i dag....
19. august 2007 at 22:12[…] havde hørt om lavendelsirup, så måtte lige google en opskrift. Jeg blev rigtig inspireret her , så afsted i haven og hende en ordentlig håndfuld ananassalvie, for det måtte jeg også prøve […]
Liselotte
5. august 2007 at 11:26Nina, den sirup ville være et sikkert hit hos dig så. Du skulle prøve – det tager kun et øjeblik ;-)
Nina
5. august 2007 at 11:11Det der med at få det spist bliver vist den nemmeste del af processen, og jeg er faktisk god til at lave pandekager, hvilket jeg gør tit og gerne!
Liselotte
5. august 2007 at 09:38Det tager ingen tid at lave det, men man skal jo ikke lave det, medmindre man har en idé om, at det bliver spist :-)
Nina
5. august 2007 at 09:22Det lyder lækkert (er ikke selv så god til den slags, men man kan vel lære det – blive i hvert fald vældig inspireret rundt om på bloggene) Det rigtigt gode er, synes jeg, at det også ser utroligt smukt ud i flaskerne!
Liselotte
4. august 2007 at 22:40Det fungerer Pedrsn, så virker skidtet og det kan jo kombineres/krydres helt som man lyster. Jeg elsker det :-)
Pedrsn
4. august 2007 at 22:37Jæs det er bare så lækkert med en god homemade sirup – så alsidig og smuk..
Og det er et godt forhold : 5 dl væske til 500 gram sukker…