Oline har fået lov til at bestemme aftenens menu. Det skulle være kylling og det skulle være en af vores curryretter, som smager så vidunderligt. Det skulle være ris og så skulle det være ærter. Sådan bliver det.
Curries er noget vi alle er vilde med herhjemme. Ikke karryretter, men de, som tager lidt tid at forberede, fordi krydderierne skal håndblandes, inden vi går i gang. Det betaler sig tifold, for en hjemmeblandet curry smager tusinde gange mere nuanceret, vidunderligt og sanseudvidende, end en karry, der er købt færdig.
I dag kom vi noget der ligner dette i morteren:
- 2 kardemommekapsler (kan også erstattes af en stødt udgave)
- tørret chili efter behag, fordi vi ingen friske havde
- 1 spsk stødt koriander
- 2 tsk garam masala (krydderi du efterhånden kan købe de fleste steder)
- 2-3 tsk spidskommen
Det supplerede vi siden med:
- 1½ tsk friskrevet ingefær (kan erstattes med en stødt udgave)
- 1 hel stang kanel
Da det hele var stødt sammen, bredte sig en vidunderlig duft af eksotiske himmelstrøg og vi elsker det. Ind imellem kan vi finde på at supplere med andre krydderier eller erstatte nogle af dem her med noget andet, som skal prøves.
Måske synes du, at det er for stort et arbejde. Det er kun til du har prøvet det. Så er det slut med en færdig karry, medmindre det er præcis den smag, du er ude efter.
I en gryde kommes olie, krydderiblandingen, tre fed hvidløg og et stort løg, skåret i skiver. Løget steger blødt og så kommer vi kyllingen ved. Når den er brunet, hældes vand på til det dækker og så skal det bare simre, til man gider spise det.
Tilbehøret bliver jasminris, ærter og godt brød. Vi er i god tid, men når mormor ankommer om lidt, er vi helt klar. Det vil overraske hende ;-)
10 kommentarer
Liselotte
30. september 2007 at 10:52Tak skal du have, Merete – curries er vores hofret og det er ikke så få, der langes over disken herhjemme ;-)
Merete
30. september 2007 at 08:52Kære Liselotte
Hvis I er til curry og også til lam så skal du prøve denne ret!
1 kg lam i tern
3 store løg i både
3 store bøftomater i både
3 spsk oscar lammebouillon opløst i ca 750 ml vand
2 spsk god ostindisk karrypulver
2 tsk kanel
Brun lammekødet i lidt olie, vend løg i og brun lidt – tilsæt karry og kanel og brænd af. Tilsæt tomaterne i både og lammebouillonen til det dækker kødet. Lad det småpludre på komfuret i en god time til væden er skysovsagtig. Smag til med peber og evt. lidt samt. Giv ris og evt brød til.
Når du har prøvet denne opskrift får du en ny! Vi er helt vilde med curries her og har mange opskrifter i ærmet!
Mange hilsner
Merete Møller
Tina - omme i London
19. juli 2007 at 17:12Putter du slet ikke kartofler i din curry? Blandingen lyder laekker,men jeg bruger altid “Bolst’s” blanding; det er familiefavouritten. (“,)
Liselotte
17. juli 2007 at 22:24Det blev i hvert fald yderst vellykket i dag, så den anviste blanding er ikke helt tosset :-)
Karin
17. juli 2007 at 22:14Ahh – det lyder lækkert! Skal helt sikker på bordet en af dagene. Der skal nok blive en dag eller to hvor der ikke er vejr til at grille;-)
Liselotte
17. juli 2007 at 20:42Du var røget i spamfilteret, Polyanna – derfor den sene fremtoning her, men… jeg er så ondskabsfuld, er jeg ;-)
Pollyanna
17. juli 2007 at 17:58Kylling!!!! Hvordan kan du gøre det? Netop nu? ;)
Liselotte
17. juli 2007 at 17:44Du skulle nu prøve det, Donald – det smager pragtfuldt, men som sagt kan man sagtens lave sin egen blanding :-)
Karen, god fornøjelse med at prøve det :-)
karen
17. juli 2007 at 17:35nam nam!! jeg har forsøkt med ferdige karryblandinger – men nei – det blir ofte skuffelse. dette derimot ser fantastisk ut!! tusen takk!
Donald
17. juli 2007 at 17:08Sikken en spændende blanding. Jeg er ikke så sikker på, at jeg ville bruge spidskommen.