Det regner, sagde jeg så, men det skal normalt ikke afholde mig fra at gennemføre en god idé, så det var på med gummistøvlerne og ud i vejret, for rabarberne stod og fristede…
Indenfor igen blev de renset og skåret i passende stykker. Bagefter var det i gryden og koge for en stund. Sukker og vanille fuldendte skidtet, så nu står rabarbergrøden og venter på makroner og iskoldt flødeskum…
I aften skal øglerne spises af med nordjysk rabarberkage, skal de. Til de ikke kan rokke med et øre. Skal de!
Ahh – jeg har rabarber der ligger og venter i køleskabet; venligst foræret af vores kære genbo. Måske det var dét de skulle forvandles til?
Ellers er den gammeldags rabarkage med marengs jo efterhånden blevet en klassiker her hjemme!
Er det ikke rigtigt, at rabarberne bare kan gøres i stand og fryses uden yderligere tilberedning? …Bare i tilfælde af at vi venter med den slags fornøjelser?
- fartglad professionel strikker, grafiker, illustrator, ordjonglør, tegnsprogstolk og mor til to - én levende - én nu kun i hjertet. Jeg stiler mod at skrive dagligt på Slagt en hellig ko. Taler og tegner og både med og uden hænder og er flittig og uopfordret ansøger til jobbet som ferieafløser for The Stig.
Jeg har Danmarks absolut bedst udbyggede garnlager. Jeg kan turbostrikke, tegne temmelig godt og overleve det meste. Jeg kan også sejle i kano, spise oliven og elske, så man næsten dør af det. Jeg kan grine. Højt og længe. Jeg elsker spas og så er jeg mor og mormor. Det sidste trumfer det meste.
9 kommentarer
Liselotte
10. juli 2007 at 18:58Jeg smider lige en opskrift, gør jeg :-)
mariie
10. juli 2007 at 18:42Sukker og vanille … taler vi bare om et drys af hver?
Hvis man nu skulle få lyst til at gøre dig desserten efter …
Mariie :-)
Silje
10. juli 2007 at 18:34Hvordan smaker en riktig nordjysk rabarbrakake?? Kan en nysgjerrig norsk pike få del i en oppskrift?
Liselotte
10. juli 2007 at 18:21Jamen gid jeg dog kunne byde alle på det så, men jeg er ret sikker på, at det kun lige rækker til dem på matriklen :-)
Anette
10. juli 2007 at 18:20Jeg er også misundelig – jeg ELSKER rabarberkage :-)
Ella
10. juli 2007 at 18:17Jeg sukker og savler, Liselotte – rabarberkage er min ultimative favoritdessert :-)
Misundelsens grimme, grønne hoved titter frem ;-)
Lea
10. juli 2007 at 18:13Trist, man ikke er en øgle! :-)
Liselotte
10. juli 2007 at 17:54Jo, du skyller dem bare og kan med stor fordel skære dem i passende stykker, inden du løsfryser dem. Og god fornøjelse forøvrigt :-)
Karin
10. juli 2007 at 17:43Ahh – jeg har rabarber der ligger og venter i køleskabet; venligst foræret af vores kære genbo. Måske det var dét de skulle forvandles til?
Ellers er den gammeldags rabarkage med marengs jo efterhånden blevet en klassiker her hjemme!
Er det ikke rigtigt, at rabarberne bare kan gøres i stand og fryses uden yderligere tilberedning? …Bare i tilfælde af at vi venter med den slags fornøjelser?