Her kommer så lige opskriften på en god, gammeldags rabarberkage, som nok skal få solsorten frem fra busken…
Allerførst skal du i haven – eller ned hos grønthandleren – og finde rabarberne frem. De små er de bedste, for de er knapt så “trevlede”, som de lidt større af slagsen. Portionen her rækker forøvrigt til ca. 6 personer.
Ingredienser:
- 800 g rabarber
- 1 vanillestang, flækket
- 4 dl vand
- 300 g sukker
- 3 spsk Maizena eller kartoffelmel
Fremgangsmåde:
Rens og skyl rabarberne. Skær dem i små stykker. Kog rabarberne sammen med vanillestangen i vand til de er møre. Rør grøden igennem – der må gerne være frugtstykker tilbage i den – og smag til med sukker.
Udrør Maizena eller kartoffelmel i koldt vand. Kom jævningen i lidt ad gangen og jævn grøden under omrøring. Ingen bryder sig om klumper, som ikke er frugtstykker.
Lad grøden køle af. Når den er blevet kold, hældes den i en skål. Makroner smuldres hen over grøden – gerne et gavmildt lag – og til sidst toppes der med iskoldt flødeskum.
Det er ikke større videnskab, men det smager ualmindelig dejligt.
12 kommentarer
Liselotte
11. juli 2007 at 18:49Jeg fortsætter ufortrødent så, Karin :-)
Karin
11. juli 2007 at 18:11Vel gør du så, men bliv bare ved…. Jeg mente ikke det andet;-) Får vi det ikke i munden kan vi vel slupre i os med øjnene, så tak for det.
Liselotte
11. juli 2007 at 09:10Jeg frister næsten ikke :-)
Karin
11. juli 2007 at 00:24Uha, uha, uha – du må ikke friste sådan!!!
Liselotte
10. juli 2007 at 22:51Uha, den er altså RIGTIG god – den var et sikkert hit – endda hos rødderne :-)
kagekonen
10. juli 2007 at 22:37Uha den ser lækker ud, den der rabarber sag. Mon ikke man kan bruge smørristede havregryn i stedet for eller sammen med makronerne? og så evt. lige et par klatter af den nylavede rosengele på toppen? Jeg har i hvert tilfald gemt opskriften.
Fortsat god ferie!
Karina
10. juli 2007 at 22:06Den snupser vi så lige…i morgen, sammen med en gang jorbær/rabarber marmelade – tror jeg.
Anette
10. juli 2007 at 21:25Tak for opskriften, den skal prøves :-)
capac
10. juli 2007 at 21:08Det er nostalgisk fodder! :-)
Liselotte
10. juli 2007 at 20:51Rigtig god fornøjelse med den, Silje :-)
Eli, den skal smage godt :-)
Eli
10. juli 2007 at 20:16YUM YUM !!
Silje
10. juli 2007 at 19:36TAKK! Dette ser og høres veldig godt ut! Så skal rabarbraen i hagen komme til sin rett!