Det bedste vi ved om morgenen er makrelmadder. Jeg ved, at det er usædvanlig morgenpræference, men sådan er det altså. En makrelmad med en smule mayonnaise er det bedste vi ved herhjemme. Vi spiser det glad og gerne og helst hele tiden.
Forrige uge blev vi hånet helt ned forbi kineserne for den last, men hævnen er sød. Uh, så sød…
Jeg kender to øgler, som nu ELSKER MORGENMAKREL MED MAYONNAISE og jeg har masser af det på lager. Det kan holde i uger endnu. Ha!
- fartglad professionel strikker, grafiker, illustrator, ordjonglør, tegnsprogstolk og mor til to - én levende - én nu kun i hjertet. Jeg stiler mod at skrive dagligt på Slagt en hellig ko. Taler og tegner og både med og uden hænder og er flittig og uopfordret ansøger til jobbet som ferieafløser for The Stig.
Jeg har Danmarks absolut bedst udbyggede garnlager. Jeg kan turbostrikke, tegne temmelig godt og overleve det meste. Jeg kan også sejle i kano, spise oliven og elske, så man næsten dør af det. Jeg kan grine. Højt og længe. Jeg elsker spas og så er jeg mor og mormor. Det sidste trumfer det meste.
41 kommentarer
Liselotte
6. juli 2007 at 09:47Zette, godt du er kommet dig af leden ved makrel :-)
Kirsten, jeg forstår dig såmænd godt, men det smager altså pragtfuldt og der er jo noget, som hedder tandbørste efter end indtagelse ;-)
Kirsten
6. juli 2007 at 09:19Ja, du kan tro det er sådan det skal forstås, Liselotte! Ellers kysser jeg dem glad og gerne :-)
Zette
6. juli 2007 at 08:10Hmmm. Heller ikke til mig. Har dårlige minder fra en ekskæreste, der stort set kun spiste makrel til morgenmad, skrev sit navn og adresse med mayonnaise oven på og dryppede så Tabasco over hele skidtet i stor stil. lugt af makrel, mayo og tabasco sammen er bare for meget.
Efter vores brud gik der ca. 2 år før jeg kunne spise makrel. Nu kan jeg li det igen – men uden andet end makrel og rugbrød. Dog ikke til morgenmad….
Liselotte
6. juli 2007 at 00:17Tak Kirsten – skal vi forstå det sådan, at du ikke er interesseret i makrelkys? ;-)
Kirsten
6. juli 2007 at 00:01Èet ord, til al jeres åbenbare forkærlighed for makrelmadder med mayo om morgenen:
Yyyydrk!
Mine børn ææælsker det også – og jeg kan bare ikke klare den lugt, og da SLET ikke det faktum, at de så også vil kysses farvel henne i børnehaven om morgenen, efter endt indtagelse af bæst i tomat!!! Jeg elsker mine piger – men der må altså være en grænse! ;-)
Velbekomme, d´damer…
Liselotte
5. juli 2007 at 23:40Mayodupper… kan de ikke også laves med flødeskum?
Susan
5. juli 2007 at 22:31Jeg var godt klar over at du nok ikke lige ville vaere den foerste til at staa i koe efter den CD :-)
Irene
5. juli 2007 at 22:26Susan, det der med at kalde det for “sangskriveri” og ikke mindst “band” er århundredets overdrivelse … Hvis jeg havde de rette knapper kunne jeg også kalde mig “sangskriver” og “band”!
Jeg er slet slet ikke ked af at det ikke er en del af min kulturarv! Men det er mayoduppern på makrellen …
Dana
5. juli 2007 at 22:14Han har ikke skæg, Liselotte – og det er ÅNDEN man får af at guffe makrel i tomat.
Hvis man må være lidt udelikat minder den om lugten af uvasket mandligt kønsorgan, og giver omgående elevatormave.
Susan
5. juli 2007 at 22:10Irene, Axel Boisen er/har vaeret tv-vaert, journalist, vaeret med i et band og er altsaa ogsaa sangskriver – men han er vist fra efter du flyttede fra Danmark. Han skrev den her forfaerdelige sang som desvaerre haenger i oererne selvom man hader den – duppi duppi duppi dup dup dup:
http://www.youtube.com/watch?v=DgM5qJUrbN4
Jeg fandt makrel i skabet – indtil flere daaser og ogsaa en del torskerogn, saa nu er der krav om rugbroed, og jeg har ikke lyst til at bage i 32 graders varme :-) (nej jeg klager ikke!)
Irene
5. juli 2007 at 22:08Jeg dupper lige så stille af igen …
Liselotte
5. juli 2007 at 21:35Irene, du er håbløst udenlandsk ;-)
Irene
5. juli 2007 at 20:46Susan, jeg ANER ikke hvad du taler om. Hvem er Axel Boisen?
De der makreller bliver dyre hvis du også indregner slitage på bil, timeløn, vejskat, benzin osv osv …
Susan
5. juli 2007 at 20:43Irene, nu fik du mig til at taenke paa den forfaerdelige sang: dup duppi duppi dup dup dup, men jeg ved tilgengaeld ogsaa nu hvor Axel Boisen fik ideen til den!!!! (maaske er den for EOL til dig, og du er IKKE gaaet glip af noget) :-)
Jeg kan faa makrel i tomat 1 times koersel herfra, til $2.50 per daase!!!!
Irene
5. juli 2007 at 20:28Det der mayo skal laves i dupper fra en tube, ikke streger! dup-dup-dup-dup-dup … Man kan godt få makrel i tomat i Lidl, der er kun 30 km til den nærmeste, dup-dup-dup-dup … Der er kun 20 km til Aldi, måske de også sælger makrel i tomat …
Susan
5. juli 2007 at 20:22Tak, maaske henad mod juletid naar vi er ved at loebe toer igen. Lige nu tror jeg hun overlever uden indtil slutningen af juli – ellers maa hun noejes med torskerogn som jeg ved vi har en enkelt daase tilbage af :-)
Liselotte
5. juli 2007 at 20:16Ellers må I altså sige til, Susan – så sender vi gerne lidt :-)
Susan
5. juli 2007 at 20:14Jeg fortalte lige Cathrine om det og hun lyste op som en lille sol – gad vid eom vi har mere makrel i tomat i skabet, ellers maa hun vente til slutningen af juli :-)
Karin
5. juli 2007 at 17:53Jeg er heller ikke nogen varm tilhænger at de gængse morgenmadsprodukter. Kan godt lidt det “salt” i stedet for “sødt”. Jeg har ikke lige tænkt over makrel, men det er jo godt, så hvorfor ikke også om morgenen?!?
Fr. Møller
5. juli 2007 at 16:49Jeg går heller ikke af vejen for et stykke med makrel i tomat til morgenmad. Det er da ikke værre end ristede kippers – som er pragtfuld morgenmad. Dog undlader jeg mayonnaisen – den kan jeg ikke li’…
Tina - omme i London
5. juli 2007 at 15:32Liselotte – ikke makrel og mayonnaise, men MAKRELSALAT! Rugbroed med makrelsalat er naesten det eneste jeg spiser naar jeg er i DK. Det er simpelthen min yndlings og alle synes jeg er maerkelig naar jeg spiser det til morgenmad. Det kan de da selv vaere!
Liselotte
5. juli 2007 at 14:40Man kan jo børste skægget af bagefter, Dana ;-)
Dana
5. juli 2007 at 14:37Her må jeg tilslutte mig mindretallet – fisk om morgenen er en uskik. Røget fisk med tomatpuré og mayo er for kulinariske barbarer, uanset tidspunktet.
Les elsker det. Jeg vil ikke kysse ham når han lugter af makrelmadder.
Liselotte
5. juli 2007 at 13:16Årh… nu ikke en tøsedreng, Madame – det smager pragtfuldt og ved siden af kan en dåse Kippers eller to sagtens glide ned også ;-)
Madame
5. juli 2007 at 13:06Det er sjovt med sådanne vaner, men jeg tror ikke, du får os med på at prøve. Dejligt at øglerne forsøgte!
Liselotte
5. juli 2007 at 12:58Makrel og mayonnaise – vi elsker det. Allesammen. Med én undtagelse og hun ved slet ikke, hvad hun går glip af. Så er der mere til os!
Ella
5. juli 2007 at 12:45Der har jeg også været – et rundstykke med makrel og mayonaise :-)
Charlotte
5. juli 2007 at 12:40Ja, det er så en af de “opskrifter” jeg med garanti IKKE kopierer fra denne ellers herlige side :-)
Lene
5. juli 2007 at 12:36stakkels many ;-) bagholdsangreb fra morgenstunden af
javist
5. juli 2007 at 12:35Naturligvis.
Og jeg er ikke bleg for at påpege, at den i særklasse mest velsmagende er grovdelt makrel i tomat, som er den Javist hæmningsløst har rekommanderet.
Sifka
5. juli 2007 at 12:29Mine svenske aner fornægter sig ikke, så jeg kan spise næsten hvad som helst til morgenmad dermed også makrel med mayo.
Deborah
5. juli 2007 at 12:15Ha, ha det kunne jeg også godt finde på! Skønt at høre om andre der er lige så “skøre” ;-)
Therese
5. juli 2007 at 12:09Skægt! Jeg har lige spist det samme :-)
Liselotte
5. juli 2007 at 11:57Var der nogen her, som sagde “uskyldige”? Det må kaldes et fejlskud…
/many
5. juli 2007 at 11:51Hvad kan man forvente andet af en kvinde, som snyder så meget i spil? Bare synd, det skal gå ud over mine uskyldige øgler…
MrsBaloui
5. juli 2007 at 11:47Jeg er heller ikke til så meget fisk om morgenen…
Røget laks måske, men hverken sild eller markrel kommer herforbi vores morgenbord ;)
Anne Dyrholm Stange
5. juli 2007 at 11:46Makrel er også god natmad, og så med masser af friskkværnet peber på!
Jeg tror sgu lige, at jeg smutter ud og snupper mig én :-)
Lene
5. juli 2007 at 11:43Jeg kan ikke forstå, hvordan man kan få makrelmadder ned om morgenen, men mine børn har også elsket det. Så jeg har troligt stået og smurt dem til dem og klemt næsen godt sammen :-)
Tine
5. juli 2007 at 11:36Endelig to, som måske forstår mine morgenmadsvaner, for jeg ved ikke noget bedre end to skriver rugbrød med en god fed kryddersild, som er pyntet med friskklippet purløg. Hmmmm ….
Hilsen Tine.
P.S.
Har vi ikke kryddersild på lager, så er sadiner i tomat næsten lige så godt. :-)
Liselotte
5. juli 2007 at 11:34Det er da det bedste i verden ;-)
Alice M
5. juli 2007 at 11:30Åhh.,. jeg er ikke den eneste sære i denne verden :)
Jeg elsker markrel med mayo om morgenen – specielt efter en våd bytur med lidt for meget rødvin :o)
Uhm…