Nok åbner himlens sluser sig med mellemrum, men der er tørvejr og i en af regnpauserne, gik jeg udenfor for at hente lidt lavendler.
Der skulle ikke bruges så mange. Tyve stykker snuppede jeg med saksen i hånden. Ingen kan se det. Der er en velsignelse af blomster og så snart der er tørvejr, er der også en velsignelse af bier. Det summer af liv derude.
Inde igen blev lavendelblomsterne blandet med noget der sikkert svarer til 4 dl vand og gode tyve spsk sukker.
Nu koger det. Hele huset dufter af lavendel. Om lidt er det forvandlet til den skønneste lavendelsirup, som smager helt vidunderligt dryppet på frisk yougurt, over kagebunde eller som et sødt indslag på en regnvejrsdag, hvor vi gider bage vafler eller pandekager.
Man må bruge tiden fornuftigt og tørvejret lige så. Mens det koger, kan der sikkert sagtens sættes en staude eller to.
11 kommentarer
Liselotte
9. juli 2007 at 17:49Selv tak, Lone :-)
Lone
9. juli 2007 at 17:46Tusind tak for dit svar. Jeg har ladet det koge længe, da jeg syntes, det skulle have en mørk farve.
Jeg prøver igen :o)
Endnu engang tak for hjælpen!
Hilsen Lone
Liselotte
9. juli 2007 at 15:20Hvis det endte som stivnet karamel i glasset, har det kogt for længe og er blevet for tykt, Lone.
Jeg har svært ved at give dig et præcist svar på hvor længe det skal koge, for det har vist sig at være meget forskelligt, men du kan måske have fordel af at huske, at så længe sirup er varmt, er det flydende – derfor skal det ikke koges ind til at være meget tykt, for så ender det nemlig som karamel. Det skal faktisk være lidt vandigt stadig, men måske kan man med fordel hælde et par dråber på f.eks. en kold tallerken og lade dem køle af – så får man en fornemmelse af, hvor tykt det er.
Jeg håber det lykkes for dig, for det smager pragtfuldt :-)
Lone
9. juli 2007 at 15:11Nu har jeg forsøgt at lave lavendelsirup to gange. Det er endnu ikke lykkedes. Tænk, at jeg ikke kan blande tre ingredienser :o)
Sidste gang blev det til stivnet karamel i glasset.
Jeg har benyttet den opskrift, hvor du anbefalede 1 dl vand og 100 g sukker + smagsgivere.
Skal det koge i meget lang tid?
Mange hilsner
Lone
kagekonen
5. juli 2007 at 00:11Hm… ingen venner med lavendler i nærheden :-( … og så var jeg lige forbi DanSukkers hjemmeside efter sylte-etiketter og fan…. om de ikke også har gang i de der lavendler #%”%& Gad vide om ikke der er tilbud på lavendler i blomst nogen steder??? Jeg må ha’ lavendler!!!!
Liselotte
4. juli 2007 at 21:00Den sirup er værd at tigge lavendler for ;-)
kagekonen
4. juli 2007 at 19:38Har sagt det før, den sirup lyder simpelthen så lækker. Jeg må altså ud og se om ikke der er lavendler i en af bekendtskabskredsen haver…
Liselotte
4. juli 2007 at 15:37Hmmm… jeg gemmer det i en flaske med patentlåg og jeg har endnu ikke oplevet, at det er nået til sin dødsdag, så det kan holde sig længe. Det koger til det er halveret i mængde – så er det ved at være skønt tyktflydende og kan hældes på flaske til senere glæde :-)
Ella
4. juli 2007 at 15:12Uhmmm :-)
Og man kan sy de sødeste små duftposer til at indeholde tørret lavendel. Skønne stofrester bruges og skabene dufter …. af sommer :-)
Maria
4. juli 2007 at 15:02Nå ja, og hvor længe koges det?
Maria
4. juli 2007 at 15:01Nej hvor dejligt… Det har jeg aldrig hørt om – men det skal da prøves!
Hvordan gemmer du det, og hvor længe kan det sådan cirkus holde sig?