Jeg siger altså ikke hvor meget flormelis der er gået til, men nu er jeg klar!
Selv en ganske almindelig gulerodskage – som forøvrigt ikke skal underkendes her, hvor vi elsker den – kan tage sig helt fantastisk ud med en smule rørt glasur og lidt pynt fra haven.
Glasuren var lige ved at tage livet af mig og altsammen fordi jeg fulgte en opskrift. Det er sket med det. Jeg gider ikke mere, for det virker, når jeg improviserer og det virker bare aldrig, når der kommer opskrifter ind over.
Måske handler det om min elendige evne til at læse manualer og derefter omsætte skidtet til praksis. Den anden vej rundt fungerer meget bedre for mig, så jeg er sikker på, at den næste flødeostglasur bliver lavet på dansende, bare fødder og resten i det hår, som efterhånden trænger til et bad efter alt det, jeg har hældt i det de sidste dage.
Kagen er sat til side. Den skal lige vente et par timer med fremvisningen, så den må klare sig selv for en stund. Siden skal den spises, sammen med godt brød, ost og pølse og så selvfølgelig de bananmuffins, som løb af stabelen i går.
Ind imellem skal der snakkes. Verden skal vendes, for det er alt for længe siden sidst og der er meget at indhente.
Når aftenen falder på, vil vi tænde grillen. Så skal der kød til, saltbagte, nye kartofler og et par gode og fyldige salater. Jeg er vist klar, hvis vi ser bort fra det bad, som jeg endnu ikke har nået. Godt der stadig er tid at tage af.
26 kommentarer
Liselotte
18. maj 2007 at 14:10Det er absolut ikke noget dårligt bytte med de paranødder, så det kan varmt anbefales, Therese :-)
Therese
18. maj 2007 at 14:07Yeps. Det vil jeg prøve. :-) Kan forestille mig at paranødder gør den mere fyldig og fed i smagen, end valnødder?! Dét kan vi li’ !
Liselotte
18. maj 2007 at 12:24Arghhh Therese – du mener kagen?
Kagen er bare en gulerodskage, men i stedet for valnødder er den fyldt med paranødder og så er der forøvrigt en blanding af squash og gulerødder i dejen. Ellers er den lige ud af landevejen :-)
Liselotte
18. maj 2007 at 12:22Selv tak, Therese – og god fornøjelse :-)
Therese
18. maj 2007 at 12:16Uhhh, tak. Glæder mig til at lave den!
Liselotte
18. maj 2007 at 12:14Opskriften ligger lige her og glasuren er bare flødeost, en klat blød smør, flormelis og citronsaft tilsat lidt rød frugtfarve :-)
Therese
18. maj 2007 at 11:40Mums hvor ser det godt ud! Må man spørge om opskrift og glasuropskrift? Jeg skal til middag hos svigermekanikken i morgen – og kan da KUN få en stjerne i bogen hvis jeg har den dér med !!!
marlene
18. maj 2007 at 11:38uhhh… du ville elske hende her:
http://www.lecupcake.com.au
ellers dejlig blog du har – megen god inspiration – tak for det!
Liselotte
18. maj 2007 at 00:50Jeps, jeg har brugt fugtfarve og blomsterne kan sagtens spises, hvis man lige vasker dem inden :-)
Karin
18. maj 2007 at 00:38Jamen altså. Jeg vidste ikke engang at de blomster kunne bruges til pynt på kager. Jeg er altid så bange for at skidtet er giftigt. Det ser yndigt ud!
Er det frugtfarve du har brugt?
Liselotte
18. maj 2007 at 00:28Kagerne smagte dejligt – begge slags, så der var jeg vist heldig ;-)
Posidriv
17. maj 2007 at 22:00For ei fantastisk lekker kake! Utruleg delikat! Kombinasjonen av lyserosa glasur og kvite og lilla blomsterhovud er glimrande!
Marianne
17. maj 2007 at 19:50Virkelig flot kage.
sifka
17. maj 2007 at 19:40Jeg er glad for at veninden og jeg, her efter vores biograftur har spist rababerkage med skum og det hele, ellers var jeg da gået total sukkerkold ved synet af dine lækre kager. Flot, flot.
yt
17. maj 2007 at 17:31Mums, det ser lækkert ud, hvad tid drikker i kaffe ?
Du har det bare i dig …
Jane
17. maj 2007 at 16:09Det må jeg nok sige… vi andre når dig jo ikke til sokkeholderne (hvis du går med sårn nown)…
det er jo skønne skønne kager… sikke en kreativitet…
hatten af for dig :-)
Gitte S
17. maj 2007 at 15:28Dine bananmuffins ser meget lækre ud, så jeg gik straks igang med at bage mine egne efter din opskrift. Men da jeg ikke havde bananer i huset, fandt jeg blåbær i fryseren som erstatning, samt en rest hvid chokolade.
MUMS – de er allerede smagt til med en god kop kaffe og familien har godkendt dem.
TAK for opskriften.
Hanne 2
17. maj 2007 at 15:01Uhmm….jeg elsker gulerodskage! Den ser vel nok indbydende ud. :-)
– Jeg bagte efter din banan-muffins-opskrift , bare uden bananer. Var løbet tør, men havde så en rest mørk chokolade og en Dajm + lidt valnødder. Dèt og en skvæt rom-essens gjorde det ud for banan-smagen. Smager forrygende! :-)
Liselotte
17. maj 2007 at 14:50Tak, skal du have, Anita :-)
Anita
17. maj 2007 at 14:41Som skrevet forleden dag på min egen blog, så er det nemlig ganske yndigt at pynte sine kager eller desserter med blomster. Det ser meget mere appetitligt ud. God fornøjelse med det hele ;o)
Liselotte
17. maj 2007 at 14:39Aiiiii… nu skal vi vist heller ikke overdrive, for La Glaces valnøddekage har indtil videre end ikke en konkurrent, der bider i anklerne ;-)
Tak for de smukke ord alligevel. De er da blevet yndige og smager fohåbentlig bare lidt godt. Ellers bli’r jeg sur ;-)
flinkonella
17. maj 2007 at 14:27Liselotte, La`glace kan godt dreje nøglen om, de er jo smukke……
Hvis de bare smager halvt så godt som de ser ud, er samtlige konditorier syd for Alperne dømt til konkurs.
Liselotte
17. maj 2007 at 13:44Jeg håber den smager godt, for en kage som denne, kan man ikke rigtigt snige sig til en prøvebid af, uden det kan ses ;-)
Deborah
17. maj 2007 at 13:28Uhm, hvor ser den bare god ud og ikke mindst dekorativ. Jeg har dog aldrig set så smuk pyntet en gulerodskage ;-) Du har ret, skal bestemt ikke underkendes, jeg elsker den også, og den squashkage min søster lavede til fødselsdag var også sublim, og det er jo lidt henad samme boldgade. God fornøjelse med kage(er) og gæster!
Judith
17. maj 2007 at 13:25Nøj hvor ser den bare lækkert ud, den er bare så flot med blomster og det hele:-)
Ha en rigtig god dag.
Pigen
17. maj 2007 at 13:23Øj, hvor er den smuk! Jeg er misundelig :)