Morgendagen byder på gæster. Nye tider er oprundet og derfor er det pludselig blevet muligt, at være temmelig sikker på, at selv fremtidsbaserede aftaler kan overholdes. Sådan var det ikke tidligere.
Når man er en travl familie, med mange jern i ilden, skal der planlægges visitter langt ud i fremtiden. Det forstår jeg godt, men det har sjældent været kompatibelt med Alexanders helbred, som med næsten imponerende præcision svigtede i dagene op til samvær med vennerne. Derfor er der ind imellem gået lang tid mellem gensynene, men som sagt prøver vi at tage revanche nu.
Det er også forklaringen på, at formiddagen er brugt på at lave rabarbersuppe, som nu står til køl på terrassen.
I morgen skal den serveres kold med en rundhåndet skefuld mascarpone og lidt mynte på toppen. En italiensk mandelkage får lov til at forsøde yderligere sammen med en god kop kaffe.
Der skal bages, for de kommer til kaffe. Søde, fuldfede muffins og en gulerods-/squashkage med blåbærcreme skal fremstilles om et øjeblik, men inden er det vel tid til en pause. Den kan passende bruges til opvinding af nye garnforsyninger, som skal forvandles til små , lune overraskelser. Et dejligt arbejde.
Rabarbersuppen er lavet af et halvt kilo rabarber skåret i små tykker og kogt med 1½ liter vand til de er møre. Saften er siet fra og tilsat 500 gram sukker og kornene fra en vanillestang. Ved kogepunktet er den tyknet ganske let med en smule kartoffelmel rørt op i vand. Den må endelig ikke blive for tyk, men skal kun lige “samles” en smule. Smag suppen til med citronsaft.
Suppen skal være syrligsød så den snapper en lille smule og stil den så på køl, for den er færdig og overhovedet ikke stor kunst, men den smager så englene næsten taber vingerne.
15 kommentarer
Marie
8. august 2009 at 20:06Faldt over et bundt skoenne rabarber denne morgen paa mit lokale farmers’ market i Williamsburg, Brooklyn. Soegte derfor pa rabarbersuppe og fandt denne seje hjemmeside fra en power-kvinde i Aalborg, hvor jeg selv oprindeligt er fra. Maa bare lige kvittere med et stort tusind tak for livsenergi, kreativitet og en fantastisk opskrift – jeg er sikker paa den bliver et hit til vennemiddagen i aften
~Marie
Heidi
1. juni 2009 at 10:37Fra en grafiker til en anden…
… søgte opskrift på rabarbersuppe, og faldt over din SKØNNE hjemmeside. Stor ros! Hold op hvor er den lækker, indbydende og “girlie” på den fede måde!
Sommerglade knus fra Heidi
Peach Melba » Blog Archive » Motivation søges!
18. maj 2007 at 13:24[…] til, at hente alle mine rabarber ind. Jeg har mange og de er ved, at være lidt store. Læste at Liselotte havde lavet rabarbersuppe, og blev ret lækkersulten. Hendes beskrivelse fik det i hvert fald til, […]
Liselotte
16. maj 2007 at 18:19Ja, det kan jeg ikke svare dig på, Hege Glad, for den er lavet lige ud ad landevejen, som du ser. Der er ingen hekserier med i processen, så måske er det en anden type rabarber du har?
Hege Glad
16. maj 2007 at 18:16Men hvordan har det seg at din rabarbrasuppe er rød, – mens min er gul-grønn?
Liselotte
16. maj 2007 at 17:02Rabarbergrød smager dejligt, hvis det laves af rabarber inden de bliver kedeligt trævlede :-)
Nadia
16. maj 2007 at 16:24Rabarbergrød (altså ikke suppen), kan jeg i disse sekunder, godt længes frygteligt efter. På efterskolen i mine yngere dage, fik vi jorbærgrød. Noget vi alle elskede. Mums!
Liselotte
16. maj 2007 at 15:47Det lyder som en hyggelig tid, du skal hjem til, Bolette. Rigtig god fornøjelse :-)
Bolette
16. maj 2007 at 15:35jep det vil jeg men lige nu er jeg på job selv på job bliver din blog lige cheket …skal hjem og råhygge med frank og julius har i set ham siden påske suk ..det skal nok blive godt….
jep flitttihliselotte den er næsten helt gangbar
i al ærbødighed for dine kokke og bage evner
Bolette
Liselotte
16. maj 2007 at 15:20Joan, jeg tror du skal være opmærksom på bærvalget så, men med et fast bær af en slags (eller rabarber) kan det sikkert sagtens lade sig gøre. Risikoen er, at kagen ender som en blød, smattet og kedelig oplevelse, hvis bærrene er for “våde” :-)
Bolette, du må i gang med lagkagefremstillingen. Det er vist et ufravigeligt krav ;-)
Ella, jeg prøver… ;-)
Ella
16. maj 2007 at 15:01Flittig Liselotte :-)
Bolette
16. maj 2007 at 14:54kompatibelt er da vist et godt ord i Gug for tiden smiler..
uhmm det ser lækkert ud …
selv fo ren der ik spiser kage og ik har gjort det i 8 år
forstadie til diabetes insulin intolerance
men herren bliver 50 år søndag så hvem ved
ellers havde jeg tænkt mig min berømte lagkage
berømt forstået sådan at sønninke forlanger den
hvert år…
go bagedag og vennedag i morgen
Bolette
Joan - røveren fra Rold
16. maj 2007 at 14:44uhm lyder lækkert..
overvejer at lave den bærkage du har en opskrift på. den ser så lækker ud. Kan den bages dagen før?.. får gæster til kaffen i morgen nemlig. og har ikk rigtig tid til at lave så meget før de kommer
Liselotte
16. maj 2007 at 12:41Tja… noget skal der nok løbe gennem hænderne, men jeg mangler en del ingredienser, så der skal vist handles, når banan-/chokolademuffins er bagt, for de er klar til ovnen nu :-)
sifka
16. maj 2007 at 12:28Det lyder skønt. Håber der også kommer billeder og opskrift på noget kage her op ad dagen :-P