19

Ups, er det min tur?

Som sædvanlig er der for mange ord og for meget hygge i os herhjemme, så nu stod jeg pludselig med ansvaret for aftensmaden og klokken var sen…

Heldigvis havde jeg ingredienser til en af Olines yndlinge, den spanske æggekage eller tortilla, som i dagens anledning blev fordansket. Ikke noget med fine fornemmelser og tid til tynde skiver…

Ingredienser

Kartoflerne blev skrællet af Oline, som mangler finmotorik så det basker, når det kommer til kartoffelskrælning, men imens klargjorde jeg resten, så arbejdsfordelingen var på plads og hun fik øvet en uundværlig færdighed, den snøbel.

Op på panden med skidtetDagens model indeholder tre forårsløg skåret i umage skiver, et passende antal kartofler, som først er mishandlet af Oline, for herefter at komme under min usikre kniv.

En pakke bacontern blev sprødstegt på panden, hvorefter kartofler og forårsløg hældtes i med frisk håndføring og så låg på…

Efter 20 minutter var kartoflerne omtrent møre og i mellemtiden havde jeg klargjort æggemassen, som ganske enkelt består af æg, mælk, friskkværnet peber i rigelige mængder og en god, grov salt.

Nu er æggemassen hældt over og resten klarer sig selv. Tilbage er bare at vente…

Vi venter

Vi spiser den med godt, groft rugbrød – og vi bliver mætte. Måske lidt sent, men vi bliver mætte. Jeg kan garantere og så smager det forøvrigt himmelsk.

Min trang til langsom mad tilberedt med kærlighed… den hænger nøje sammen med Kenneth ;-)

Du vil sikkert også kunne lide