Som sædvanlig er der for mange ord og for meget hygge i os herhjemme, så nu stod jeg pludselig med ansvaret for aftensmaden og klokken var sen…
Heldigvis havde jeg ingredienser til en af Olines yndlinge, den spanske æggekage eller tortilla, som i dagens anledning blev fordansket. Ikke noget med fine fornemmelser og tid til tynde skiver…
Kartoflerne blev skrællet af Oline, som mangler finmotorik så det basker, når det kommer til kartoffelskrælning, men imens klargjorde jeg resten, så arbejdsfordelingen var på plads og hun fik øvet en uundværlig færdighed, den snøbel.
Dagens model indeholder tre forårsløg skåret i umage skiver, et passende antal kartofler, som først er mishandlet af Oline, for herefter at komme under min usikre kniv.
En pakke bacontern blev sprødstegt på panden, hvorefter kartofler og forårsløg hældtes i med frisk håndføring og så låg på…
Efter 20 minutter var kartoflerne omtrent møre og i mellemtiden havde jeg klargjort æggemassen, som ganske enkelt består af æg, mælk, friskkværnet peber i rigelige mængder og en god, grov salt.
Nu er æggemassen hældt over og resten klarer sig selv. Tilbage er bare at vente…
Vi spiser den med godt, groft rugbrød – og vi bliver mætte. Måske lidt sent, men vi bliver mætte. Jeg kan garantere og så smager det forøvrigt himmelsk.
Min trang til langsom mad tilberedt med kærlighed… den hænger nøje sammen med Kenneth ;-)
19 kommentarer
Liselotte
19. april 2007 at 08:21– og jeg kan lide begge varianter :-)
Irene
19. april 2007 at 01:23Susan, jeg gjorde mig de samme overvejelser … Kender nemlig også kun den sydamerikanske variation! ;-)
Susan
19. april 2007 at 00:17Jeg undrede mig over at du kaldte det for en tortilla, saa jeg maatte google det.
En mexicansk tortilla er en majs eller hvede pandekage som man putter alt muligt laekkert og godt i, en spansk tortilla er en kartoffel aeggekage!!
De taler da vist samme sprog (som jeg ikke forstaar andet af end Hola og saa guacamole m.v.) og saa betyder det samme ord noget SAA forskelligt.
Kirsten
18. april 2007 at 14:59Tak! :-)
fisker & fernandez
18. april 2007 at 12:06Hmm Kirsten, jeg laver ikke saa tit mayo fra scratch, hvis det er saadan en opskrift du taenker paa. Det nemmeste er at tilsaette lige saa meget hvidloeg, som du kan lide til en god koebe mayonnaise (for guds skyld ikke den danske kridhvide ‘bordmayonnaise’!) og saa lige et pift hakket bredbladet persille, saa skulle den vaere hjemme :-)
Kirsten
18. april 2007 at 11:15@fisker&fernandez: Uhm, hvidløgsmayonnaise… Er det ikke aïoli det hedder? Du skulle vel aldrig ligge inde med en god opskrift…? ;-)
fisker & fernandez
18. april 2007 at 10:02En klat hvidloegsmayonaise er altsaa heller ikke af vejen til en tortilla…
Liselotte
18. april 2007 at 08:43Susan, en god salsa vil være det helt rigtige – det vil jeg huske næste gang, men oftest får vi det i et anfald af “hov, aftensmad!” ;-)
Birgitte, god fornøjelse med serveringen – jeg er sikker på, at de kan lide det :-)
birgitte
18. april 2007 at 07:11Jamen det byder jeg min datters læsegruppe i aften. De skal nemlig overnatte her og har næsten ikke tid til at spise.
God tur med Ella, det lyder helt kanon hyggeligt.
Birgitte
Susan
17. april 2007 at 23:14Uhhmmm det maa jeg proeve en dag snart. Mon ikke en god salsa vil passe godt til retten?
Saa kan en del af familien vaelge ketchup hvis det vurderes noedvendigt.
Liselotte
17. april 2007 at 22:36Det smagte skønt :-)
Deborah
17. april 2007 at 21:29Meget ofte er det enkle det bedste, og det der er bestemt noget af det – håber det smagte :-)
Liselotte
17. april 2007 at 21:27Ja, det var ikke noget ringe måltid – og en enkelt ved bordet spiste ketchup. I kan garanteret ikke gætte hvem ;-)
Joan - røveren fra Rold
17. april 2007 at 21:18uhmm min livret..
Kirsten
17. april 2007 at 20:31Ummh, så fik jeg allerede nu planlagt hvad vi skal ha´ til aften i morgen! :-)
Det vil passe både mand, børn og undertegnede fint. Det er et fremragende måltid, sådan en tortilla – og så kan ungerne få lov til at få ketchup til maden, noget den ellers “meget uretfærdige og strenge mor” kun sjældent tillader. Og vi andre, vi vil ha´ rigelige mændger af grønt dertil, og måske lidt Heinz Mexican ketchup – dén er go´ til tortillas!!! :-)
Tak for inspirationen……
Nadia
17. april 2007 at 20:30Du får det i hvertfald, det hele til, at lyde så nemt.
Pia
17. april 2007 at 20:19Jeg kan love dig, jeg hugger uden flovhed alle de lækre, og nemme, retter jeg støder på- og meget gerne de der passer sig selv når forberedelsen er gjort godt:)
Liselotte
17. april 2007 at 20:14Pia, det er nemt og hurtigt – men det er også velsmagende og med en besnærende lokken med sin “passen sig selv” det meste af tiden. Om et øjeblik er den færdig. Jeg er sulten, så det passer perfekt.
Du skulle prøve den en dag :-)
Pia
17. april 2007 at 20:11Det kan godt være du regner din del af madfrembringelsen for den nemme og simple men for hulen da hvor får du den til at give sig ud for et rigtigt lækkert måltid:)
Eller også er jeg dælme bare meget dårligt vant:)
Velbekommen