Oline fik lokket Oskar på afveje. Det kunne også lige passe andet, men han sank i til overmål og ind imellem var han helt væk derude. Han syntes om det – for en kort bemærkning, for så at returnere til mig og sikkerheden i køkkenet. Han er og bliver en piveskid.
Nok hånes jeg for mine oldgamle vinterbeklædninger, men de er nu ikke helt ringe, når der skal forberedes til snebesøg. Oline tog glad og gerne mine gamle moonboots på og holdt sig på den måde varm og tør, selvom sneen ind imellem gik til lårene.
Indenfor kunne jeg høre hendes grin derude. Hun og Oskar hyggede sig, så længe det varede og hunden er ikke klogere, end han render forvildet rundt og leder efter de snebolde hun smider til ham. Forundringen vil ingen ende tage, når de forsvinder lige for næsen af ham.
Nu er mørket faldet på og det er slut med sneleg for i dag. Det sidste brød er i ovnen og vi nyder stadig, at der ikke er forpligtelser af nogen art.
Brødene er umiddelbart blevet vellykkede og vi kalder dem for stenalderbrød, for jeg glemte i min iver at tilsætte fedtstof og det brugte de vel heller ikke dengang, så det…
Der snakkes en smule aftensmad. Egentlig er der taget bøffer ud, men der er ytret ønske om Jeffs Boston Fried Eggs og vi er altså nemme at lokke i fordærv. Jeg kan ikke finde opskrift på æggene, så måske er det en betegnelse, som er lokal (altså i Greenville, Alabama), men det gør ikke det mindste, for vi kan den udenad.
Brødskiver smøres med smør på begge sider og der laves et hul midt i dem. Skiverne steges på en pande og gerne med et mildt saltdrys. Når de er ved at være tilpas brune og fedtede, hældes ægget i hullet, steges på begge sider og der er serveret. Gerne med pandestegte tomater ved siden af.
Det er ikke sundt, men det smager sørme godt og passer vældig fint til en snestorm ;-)
17 kommentarer
Liselotte
22. februar 2007 at 12:44Som sædvanlig er der ingen opskrift, Adam.
Vand, gær, salt og grahams- og hvedemel. Æltning og hævning er kunsten. Æltning til du kan se dejfibrene blive lange og seje og bagefter tålmodighed mens dejen hæver mindst et par gange.
Æggene har jeg forklaret i indlægget. Prøv dem. De smager frygteligt godt ;-)
Adam
22. februar 2007 at 12:07Hov, hvor er opskriften til brødet og æggene – gimme gimme gimme!
Liselotte
22. februar 2007 at 11:30Fr. Møller, hunde er sjove, du har helt ret. Oskar er til gengæld en kylling og vi får problemer i løbet af dagen, når vi skal på luftetur, for han vil ikke, når sneen ligger så højt.
Helle, god snedag til dig også :-)
Helle Koed Paulsen
22. februar 2007 at 08:16Liselotte og Karin
Jeps – det er det rette link. WWW er vidst blevet en vane!! ;-)
God morgen og God sne-dag til jer!
Fr. Møller
22. februar 2007 at 04:03Hunde er sjove at bo sammen med. Nu har vi – heldigvis – kun et par cm. sne i Horsens indtil videre. Min Pluto er ca. 23 cm i skulderhøjde, selv om han altså virker større i det daglige ;-).
Vi har tit gået ture inden snerydningen – det ser herligt ud, når der lige stikker en halespids op fra en drive på 40-50 cm. Hunden mosler afsted, men er så også så heldig, at han nærmest har vandskyende pels. Han fryser aldrig.
Hold da op – hører lige radioavis!Det er svært at forholde sig til, at udkørsel frarådes så mange steder – vi har som sagt to cm. Som vi da med fornøjelse vil gå ud i.
Nadia
21. februar 2007 at 23:12Kunne være sjovt, at se et billede af, Oskar spejle efter de snébolde i sneen som han nok er helt væk i den lille bette gut.
Karin
21. februar 2007 at 21:36Helle, dit link til bloggen virker ikke. Mon dette gør?
http://blog.kreativeomgivelser.dk/
Liselotte
21. februar 2007 at 21:27Hege, det er vinterferie og vi må hygge lidt ekstra ;-)
Helle, tak for de pæne ord. Ja, brødet er blevet godt, men en småkage ville nu heller ikke være af vejen her midt i snestormen :-)
Helle Koed Paulsen
21. februar 2007 at 20:41Hej Liselotte
Skrev en hilsen til dig i forbindelse med BlogTjek07 men fik ikke linket til min blog/hjemmeside. Nu vil jeg bruge lejligheden til at linke den her!
Indskydelse: MUMS det er lækkert brød du har bagt der. Jeg har bagt småkager til aften (næææ… heller ikke særlig sundt) men René elsker dem! :-)
Igen; meget ros til din blog. Ikke længe siden jeg “opdagede” dit site, men tror godt jeg kunne finde på at lure ret ofte. Du er god til at smide flotte billeder og stemningsfyldt tekst ind oftere -end så mange andre- ;o) !!!
Min blog er: http://www.blog.kreativeomgivelser.dk og hjemmesiden: http://www.kreativeomgivelser.dk – kig forbi! Rigtig god aften til dig og din familie!
Hege
21. februar 2007 at 20:25Boston Fried Eggs – er det det det heter? Det ante jeg ikke, enda vi har laget det flere ganger. Nå vil det garantert smake enda bedre, nå som vi vet hva vi spiser. Mon vi skulle ….. til kveldsmat? Det er jo vinterferie!
Liselotte
21. februar 2007 at 20:07Jeg er ret sikker på, at det er usundt ad pommern til med de æg, men gud hvor det smager godt. Vi er ikke nået til dem endnu, men jeg er en tålmodig sjæl, bare jeg selv slipper for at lave dem ;-)
Omkring silikoneformene så er de forlængst opgivet herhjemme, hvor jeg ikke gider dem. Al bagværk sætter sig fast, hvis man ikke smører dem rundhåndet inden og ind imellem alligevel. Jeg sværger til de “gamle” metalforme, når jeg bager, men er det muffins, forer jeg altid formene med papir. Det er nemt! ;-)
Anne Dyrholm Stange
21. februar 2007 at 19:49Sådan nogle børd så vi også i en film i en sen nattetime, vi for ud i køkkenet og tilberedte en portion, og siden er det noget vi ind imellem smovser, når humøret er til den slags.
Jeg kan rigtig godt li’ at få kolde skiver skinke til, det tager lidt af fedtet i ganen ;-)
Brødet ser lækkert ud, velbekomme!
Rasmus
21. februar 2007 at 19:45Stenalderbrødet ser fantastisk ud. De stegte æg har jeg hørt om før, og er helt klart en typisk amerikansk sydstatsret, hvor de har en tendens til at stege alt (friturestegt indbagt flødeis skulle være godt).
Marianne
21. februar 2007 at 19:33Det er rigtig vinterferie vejr. Det kan I rigtig nyde, hvilket det også lyder til I gør :-)
Jeg nyder det indenfor i aften men boller og cacao.
Smilla
21. februar 2007 at 19:32Lyder lækkert, Liselotte :-) Men jeg ville egentlig bare lige spørge dig om noget, fordi du er en bage-haj. Jeg har lige fået mig sådan nogle fancy silikone-muffinsforme, men hvordan pokker får man de kager du af formene? Har bagt de lækreste muffins med chokoladestykker, men jeg kan ikke få dem ud, uden de går i stykker. Venter til de er kølet lidt, men lige lidt hjælper det. Måtte skære dem fra i siderne, og det er vist en nono, fordi formene kan blive ridset…ved du noget om det?
Og du skal selvfølgelig også lige have tak for den dejligste blog. Med de smukkeste billeder.
Smilla
Karin
21. februar 2007 at 19:30Uha ja – det skal da prøves i et anfald af dovne- og smovsehumør :-)
Dét brød ser ellers godt ud… men skal nok spises i en fart for ikke at udgøre en trussel mod tænderne?! Men lækkert, altså…..
Lene
21. februar 2007 at 19:09det lyder lækkert og er da en variation til spejlæggene, når man ikke gider at lave aftensmad