Jeg har absolut ingen anelse om, hvad jeg laver. Jeg hygger mig til gengæld og tror du, at jeg har en vældig orden, når jeg går i gang i køkkenet, tager du fejl. Se bare…
Det går fint alligevel, så det er vel egentlig ikke så skidt endda, at kunne fungere i et køkken, som ikke nødvendigvis er helt og aldeles ordentligt.
Om et øjeblik er de indledende øvelser i hus og jeg vil i stedet svinge støvsugeren. Imens kan cremen, kagerne og frugten få lov til at hvile. Jeg har andre og tvingende nødvendige ting, at tage mig af. Der er stadig ender, som skal hæftes…
Liselotte – Jeg er helt overbevist om, at uorden er et sikkert tegn på kreativitet!!! I min familie har vi en Ph.d grad i at lave mange bunker – og vi kan lide det, så hvad er det imod lidt uorden – skønt med kreativitet såvel på madområdet som ved strikkepindende :)
Tak for invitationen, jeg napper den virtuelle tur i aften!
Og så vil jeg bare sige at man da ikke kan være kreativ hvis der ikke er noget kaos, vel?
Og erhhh Liselotte, sådan helt stille mellem os to og forsigtigt … Er du bare en liiiiille bitte smule kræsen, måske? Spørger jeg meget uskyldigt og sikkert HELT ubegrundet!
Jeg har det totale og aldeles organiserede kaos, når jeg lave mad, men resultaterne plejer at være iorden. Da jeg boede hjemme, kunne jeg drive min stakkels fru moder helt fra koncepterne fordi jeg roede sådan – det virker for mig ;-)
Hehe, Anne, jeg har godt nok døre, men jeg har pillet dem af, så virkeligheden er at huset er et stort rum, der er kun dør ind til badeværelset.. Men jeg gjorde det der i uge 2, og det gik ret godt.. Det er SÅ nemt, ovnen er skinnende ren…Næste gang tror jeg så bare jeg vil gøre det en weekend hvor vi ikke er hjemme.. Og så huske at lukke Fister ud.. Hehe..
Ja, Lene, det er et superråd, det med poserne og salmiakken, jeg kender det godt, og jeg havde faktisk tænkt på det til pladerne.
Torben mener også, at jeg skal gøre det med ovnen, men det går ikke, der er næsten ingen døre i vores hus, så selv om jeg tænder emhætten på kraftigt sug, så vil den rivende stank af salmiak alligevel brede sig på begge etager :-(
Anne, det lyder fuldstændigt som mit køkken, når jeg er i gang. Den med skraldespanden grinte jeg godt af, for det gør jeg også og det anses vist for temmelig vanvittigt herhjemme, men det er så pokkers praktisk ;-)
Lene, et superråd. Jeg vil huske det, for jeg HADER at rengøre ovn og plader :-)
Må jeg lige indskyde dagens gode råd til bradepander og riste fra ovnen?
Put dem alle i en sort sæk, gerne to uden om hinanden, og hæld en god skvat salmiak spiritus ned i sækken, snør tæt til, sæt den i bruseren eller endnu bedre; i garagen/skuret, i præcis 24 timer, åben posen, skyld pladerne og de er rene som nye…..
Det samme trick virker i ovnen, sæt en kop med salmiakspiritus i ovnen i 24 timer og den er lige til at tørre af.. Anbefales at gøre mens man ikke er hjemme…. Ellers tænd emhætten :-)
Uha, det ser dejligt hjemligt ud :-)
Mit køkken ligner et harmonikasammenstød, når jeg arbejder der, alt flyver rundt, og jeg flytter mig bare henad bordet, når jeg mangler plads.
Begge vaske fyldes til randen med opvask, papir, æggeskaller og æbleskrog, skraldespanden flytter ud af skabet og Torben ryster stille på hovedet, men jeg hygger mig og får lavet en hulens masse mad!!
I dag er en dårlig køkkendag her, jeg er ved at gøre ovnen ren, jeg HADER det, og pladerne er så fu….. store, at de er umulige at håndtere i en vask, for da slet ikke at tale om opvaskemaskine :-(
Går jeg kold i afskuringen, så får familien serveret rugbrødsmadder til aften ;-)
Og jeg ta’r til Ålborg og spiser kager og slubre Starbucks…
- fartglad professionel strikker, grafiker, illustrator, ordjonglør, tegnsprogstolk og mor til to - én levende - én nu kun i hjertet. Jeg stiler mod at skrive dagligt på Slagt en hellig ko. Taler og tegner og både med og uden hænder og er flittig og uopfordret ansøger til jobbet som ferieafløser for The Stig.
Jeg har Danmarks absolut bedst udbyggede garnlager. Jeg kan turbostrikke, tegne temmelig godt og overleve det meste. Jeg kan også sejle i kano, spise oliven og elske, så man næsten dør af det. Jeg kan grine. Højt og længe. Jeg elsker spas og så er jeg mor og mormor. Det sidste trumfer det meste.
22 kommentarer
Liselotte
17. februar 2007 at 23:56Irene, jeg er overmåde kræsen, men ikke når det handler om mad :-)
Louise, jeg er god til uorden :-)
Louise
17. februar 2007 at 19:23Liselotte – Jeg er helt overbevist om, at uorden er et sikkert tegn på kreativitet!!! I min familie har vi en Ph.d grad i at lave mange bunker – og vi kan lide det, så hvad er det imod lidt uorden – skønt med kreativitet såvel på madområdet som ved strikkepindende :)
Irene
17. februar 2007 at 19:08Tak for invitationen, jeg napper den virtuelle tur i aften!
Og så vil jeg bare sige at man da ikke kan være kreativ hvis der ikke er noget kaos, vel?
Og erhhh Liselotte, sådan helt stille mellem os to og forsigtigt … Er du bare en liiiiille bitte smule kræsen, måske? Spørger jeg meget uskyldigt og sikkert HELT ubegrundet!
Liselotte
17. februar 2007 at 16:43Jeg har slet ikke tiden til at bekymres om orden eller ikke. Jeg er jo lige i gang med noget… :-)
Deborah
17. februar 2007 at 16:42Jeg har det totale og aldeles organiserede kaos, når jeg lave mad, men resultaterne plejer at være iorden. Da jeg boede hjemme, kunne jeg drive min stakkels fru moder helt fra koncepterne fordi jeg roede sådan – det virker for mig ;-)
Liselotte
17. februar 2007 at 15:38Jeg sagde det, Irene. Fat vingerne og flyv, så får du en bid med… :-)
Vi kan ikke blive for mange i den front og jeg er forøvrigt sikker på, at der er en chokoladeting til dig også, hvis du kommer forbi, Mie ;-)
Mie
17. februar 2007 at 15:16Jeg melder mig under skraldespand-ud-af-skabet-fanerne :-)
Det er den eneste vej frem, når der skal kreeres!!
Hvor hurtigt mon man kan være i Ålborg, hvis man kører nu, egentlig. Ku nok liiiige nå chokodrømmen :D
Irene
17. februar 2007 at 15:00HA HA HA! 100%!
Liselotte
17. februar 2007 at 14:54Irene, du er bare misundelig… ;-)
Irene
17. februar 2007 at 14:49ÅRH Liselotte, jeg må bare sige det: HIMMERIGSMUNDFULD!
Fniiiiiiiiiiiiiiiis!
Liselotte
17. februar 2007 at 13:29Kreativt rod var det. Nu er der orden igen, for senere tager manden over deroppe og så skal det ikke hedde sig, at jeg ikke rydder op ;-)
Lene
17. februar 2007 at 13:17Hehe, Anne, jeg har godt nok døre, men jeg har pillet dem af, så virkeligheden er at huset er et stort rum, der er kun dør ind til badeværelset.. Men jeg gjorde det der i uge 2, og det gik ret godt.. Det er SÅ nemt, ovnen er skinnende ren…Næste gang tror jeg så bare jeg vil gøre det en weekend hvor vi ikke er hjemme.. Og så huske at lukke Fister ud.. Hehe..
Charlotte Illum Larsen
17. februar 2007 at 12:33Jeg syntes at det ligner kreativt rod – og den slags rod er i orden – ihvertfald her på matriklen…
Ella
17. februar 2007 at 12:31Der er basis for massivt hyggeri og velsmag – mums ….. :-) :-) :-)
Jeg har også skraldespanden ude på gulvet, når der skal regeres, ikke at det er noget jeg gør tit, men det er sket ;-)
Anne Dyrholm Stange
17. februar 2007 at 12:27Ja, Lene, det er et superråd, det med poserne og salmiakken, jeg kender det godt, og jeg havde faktisk tænkt på det til pladerne.
Torben mener også, at jeg skal gøre det med ovnen, men det går ikke, der er næsten ingen døre i vores hus, så selv om jeg tænder emhætten på kraftigt sug, så vil den rivende stank af salmiak alligevel brede sig på begge etager :-(
Liselotte
17. februar 2007 at 12:06Anne, det lyder fuldstændigt som mit køkken, når jeg er i gang. Den med skraldespanden grinte jeg godt af, for det gør jeg også og det anses vist for temmelig vanvittigt herhjemme, men det er så pokkers praktisk ;-)
Lene, et superråd. Jeg vil huske det, for jeg HADER at rengøre ovn og plader :-)
Lene
17. februar 2007 at 12:02Må jeg lige indskyde dagens gode råd til bradepander og riste fra ovnen?
Put dem alle i en sort sæk, gerne to uden om hinanden, og hæld en god skvat salmiak spiritus ned i sækken, snør tæt til, sæt den i bruseren eller endnu bedre; i garagen/skuret, i præcis 24 timer, åben posen, skyld pladerne og de er rene som nye…..
Det samme trick virker i ovnen, sæt en kop med salmiakspiritus i ovnen i 24 timer og den er lige til at tørre af.. Anbefales at gøre mens man ikke er hjemme…. Ellers tænd emhætten :-)
Anne Dyrholm Stange
17. februar 2007 at 11:56Uha, det ser dejligt hjemligt ud :-)
Mit køkken ligner et harmonikasammenstød, når jeg arbejder der, alt flyver rundt, og jeg flytter mig bare henad bordet, når jeg mangler plads.
Begge vaske fyldes til randen med opvask, papir, æggeskaller og æbleskrog, skraldespanden flytter ud af skabet og Torben ryster stille på hovedet, men jeg hygger mig og får lavet en hulens masse mad!!
I dag er en dårlig køkkendag her, jeg er ved at gøre ovnen ren, jeg HADER det, og pladerne er så fu….. store, at de er umulige at håndtere i en vask, for da slet ikke at tale om opvaskemaskine :-(
Går jeg kold i afskuringen, så får familien serveret rugbrødsmadder til aften ;-)
Og jeg ta’r til Ålborg og spiser kager og slubre Starbucks…
Liselotte
17. februar 2007 at 11:44Godt argument, capac :-)
capac
17. februar 2007 at 11:41Orden og hygge er ikke altid to sider af samme sag… ;-)
Liselotte
17. februar 2007 at 11:38I mit hjem er det vitalt at kunne navigere i kaos ;-)
Jeg synes det er sjovt at eksperimentere. Jeg er i gang med det. Den slags kræver frie hænder og manglende ordenssans… tror jeg nok ;-)
Donald
17. februar 2007 at 11:24Det ser lækkert ud med mel + ingredienser, og orden eller ej så er det skønne billeder!
Orden er kompensation for manglende plads til udfoldelse:-)