Så er det snart tid for forberedelserne til aftensmad og jeg kan ikke forklare hvorfor, men torskebøffer med bløde løg og sennepssauce indtaget med faste aspargeskartofler ville simpelthen gøre mig lykkelig.
For et ½ år siden ville jeg have nægtet, at det var noget jeg kunne lide, men søster lystig er aldrig særligt nærtagende (læs: følsom overfor forsigtige pip om, at det måske ikke er ønsket til aftenens menu), så hun lavede en ordentlig portion af samme, da vi var derovre. Hun er fisker om en hals, så fryseren var spækket med selvfangede torsk og “en god sennepssauce kan enhver lide”, som hun replicerede, da jeg bad om noget andet. Basta. Og hun havde ret!
Jeg spiste igennem. For at sige det mildt. Lige nu kunne det simpelthen være lykken, at sætte tænderne i den menu om nogle timer, når vi skal spise. Jeg skal nok ikke gøre mig mange forhåbninger, selvom torsken kunne være et passende plaster efter morgenens kuldeoplevelse…
17 kommentarer
Liselotte
13. februar 2007 at 10:46Jamen… den er jo spist forlængst!
Vi modtager gerne donationer en anden gang, for det smager jo helt og aldeles fremragende… uhm
Moster
13. februar 2007 at 10:30Hm, såvidt jeg husker så blev der vist hjemført et stk frysetaske indeholdende et eksemplar af pløresundstorsk, forrige gang I var herovre??? Den er måske blevet for gammel, har ikke styr på holdbarheden af de dyr, spiser dem jo selv med det samme. At jeg ikke nødvendigvis altid lytter til søsters ønsker, hænger sammen med, jeg ved bedre :-) Thi hi. Og som du skriver, så var der vist kun mætte maver efter maden. Godt man har en mor der kan fortælle en hvad man gør med de dyr, for stegte torskebøffer er nu bedre end de dampede udgaver, hvis bare man ikke skeler til sundhedsgraden af retten… Og en gang i mellem skal man jo have lidt sul, kroppen kan ikke fungere uden… God dag og hils
Liselotte
12. februar 2007 at 22:29Havkat smager også dejligt, Solveig. Jeg må til fiskehandleren :-)
Bolette
12. februar 2007 at 22:01øhhh …………ja dak
Solveig
12. februar 2007 at 21:17Vi bruger havkat…
En havkat-bøf med bløde løg og ristede champignoner.
Uha, det er godt :-)
Karin
12. februar 2007 at 20:18Torsk er godt ja. Tror jeg følger trop – men først i næste uge hvor gemalen igen er hjemme. Gider ikke at nyde torsken solo.
Liselotte
12. februar 2007 at 19:50Uha, som de er godt, sådan nogle torskebøffer :-)
Torskebøffer, vendt i mel, salt og peber med gavmild hånd og så smørstegt på panden. Ikke sundt, men Himmerige på Jord ;-)
regitze
12. februar 2007 at 19:47vi har ikke fået torsk siden nytår – så nu skal Claus lige ha en albue i siden inspireret af dig. og eftersom mandag er en dårlig dag til frisk fisk kan man sige, det er en god dag at planlægge samme, ikke.
torskebøffer har jeg aldrig tænkt over at man ku. tak, Liselotte:)
Liselotte
12. februar 2007 at 18:47Hønsemor, du bliver forfalden ;-)
Maltesen, torsk er dejligt :-)
Maltesen
12. februar 2007 at 18:33Mums, torsk smager bare godt :-)
Hønsemor
12. februar 2007 at 18:32Det var fan’es torskebøffer, hvorfor ikke det har jeg aldrig prøvet, men man er vel ikke for gammeltil at prøve noget nyt. Er på min indkøbsliste i morge(torsken selvfølgelig)
Liselotte
12. februar 2007 at 18:16Den ER kommet på indkøbslisten for denne uge. Lad os se, om vi fanger fiskehandleren, for så står den på stegt torsk :-)
Karin
12. februar 2007 at 17:45Jamen så må torsken m.m. da på indkøbslisten til en anden god dag! Så har du noget at glæde dig til… hvilket ikke er værst;-)
Deborah
12. februar 2007 at 17:34Uhm, mine tænder løber også i vand – en af yndlingsretterne ;-)
flinkonella
12. februar 2007 at 17:13Jeg har aldrig kunnet fordrage kogt torsk m sennepsauce, varm mælk med honning og stegt lever, men da jeg var gravid med datterbarnet, ændrede ALT sig, nu elsker jeg det bare, så……….
Liselotte
12. februar 2007 at 16:53Det hele, Karin – og jeg gider i virkeligheden ikke at skulle ind til centrum, for at finde en torsk, inden jeg overhovedet kan komme i gang, men senere på ugen, så… ;-)
Karin
12. februar 2007 at 16:49Jamen hvorfor ikke? Hvad mangler?