Man skulle være et skarn, hvis man ikke lige orkede, at udhule et af julens æbler, kun for at fylde det med marcipan, mandler, nødder og måske en flis af den gode, mørke og tunge chokolade.
Det tager kun et øjeblik…
Efter ½ times tid i ovnen, ved 180 grader, smager den slags jo svært dejligt, med en klat god vanilleis.
De æbler kan jo, teoretisk set, være meget fornøjelige, når man dejser om i sofaen lige om snart… ja…
[…] stedet for at svede ved tanken om alt det vi mangler, bliver vi enige om, at bagte æbler med kanelsukker, rosiner og mandler ikke er nogen ringe […]
Det lyder ikk´ så tosset endda. Ku´ være jeg skulle bruge lidt af min marzipan til at gøre isdesserten lidt mere spændende i morgen – har trods alt godt 1 kg. liggende som jeg ikke fik lavet juleslik af. Sådan er det at fejre jul uden et køkken. Lige nu tror jeg bare, at jeg også vil dejse om i sofaen, og se om der er noget i kigkassen der er værd at spilde ½ time på.
Ka´du ha´en god nytårsaften. Hilsen Britta
Uha Liselotte, du lokker i fordærv. Men det lyder sq godt, ku være man skulle se om der er levnet noget marcipan. Manden min er nemlig en marcipangris, he he..
- fartglad professionel strikker, grafiker, illustrator, ordjonglør, tegnsprogstolk og mor til to - én levende - én nu kun i hjertet. Jeg stiler mod at skrive dagligt på Slagt en hellig ko. Taler og tegner og både med og uden hænder og er flittig og uopfordret ansøger til jobbet som ferieafløser for The Stig.
Jeg har Danmarks absolut bedst udbyggede garnlager. Jeg kan turbostrikke, tegne temmelig godt og overleve det meste. Jeg kan også sejle i kano, spise oliven og elske, så man næsten dør af det. Jeg kan grine. Højt og længe. Jeg elsker spas og så er jeg mor og mormor. Det sidste trumfer det meste.
9 kommentarer
Slagt en hellig ko… » Bare fordi…
13. december 2007 at 18:04[…] stedet for at svede ved tanken om alt det vi mangler, bliver vi enige om, at bagte æbler med kanelsukker, rosiner og mandler ikke er nogen ringe […]
Liselotte
31. december 2006 at 11:07Det er det letteste i verden, at lave dem og de fleste har vel juleresteæbler, som snildt kunne forvandles :-)
Fru Green
31. december 2006 at 11:01God idé. Den vil jeg bestemt overveje at bruge.
Liselotte
30. december 2006 at 23:23Irene – jeg tager det så som en kompliment ;-)
Britta – marcipan kan bruges i mange ting. Uhm…:-)
Donald – en blanding af blødt smør, kanelsukker og et drys af hakkede mandler, er gudespise i sådan et bagt æble :-)
Donald
30. december 2006 at 23:04Dejligt billede og en dejlig nem opskrift. Prøv med lidt kanel over (når Julen er lidt på afstand).
Æble-Kernekraft er sundt ;-)
Britta Thomsen
30. december 2006 at 22:50Det lyder ikk´ så tosset endda. Ku´ være jeg skulle bruge lidt af min marzipan til at gøre isdesserten lidt mere spændende i morgen – har trods alt godt 1 kg. liggende som jeg ikke fik lavet juleslik af. Sådan er det at fejre jul uden et køkken. Lige nu tror jeg bare, at jeg også vil dejse om i sofaen, og se om der er noget i kigkassen der er værd at spilde ½ time på.
Ka´du ha´en god nytårsaften. Hilsen Britta
Irene
30. december 2006 at 22:40Schwester siger at “hun er simpelthen for klam nogle gange” … Og det er et af de helt store komplimenter, hvis do sku’ vaer’ i twiwl!
Liselotte
30. december 2006 at 22:05Det er jeg også, Helle… og det frister, frygteligt, når det ligger der på øverste hylde og glor på mig ;-)
Helle Læsø
30. december 2006 at 22:03Uha Liselotte, du lokker i fordærv. Men det lyder sq godt, ku være man skulle se om der er levnet noget marcipan. Manden min er nemlig en marcipangris, he he..