Når jeg laver kaffe, kan jeg momentant hade min stempelkande. Det er specielt de morgener, hvor den vælger at oversvømme hele køkkenbordet med kaffegrums. Så hader jeg den rigtigt meget.
27
Når jeg laver kaffe, kan jeg momentant hade min stempelkande. Det er specielt de morgener, hvor den vælger at oversvømme hele køkkenbordet med kaffegrums. Så hader jeg den rigtigt meget.
27 kommentarer
Liselotte
30. december 2006 at 23:24Hmmm… man overvejer, dovne ;-)
Dovne-Hang-Around
30. december 2006 at 22:11Den absolut ladeste, men smagsmæssigt forsvarlige, løsning er en Senseo. Dejligt hygiejniske puder, efterhånden i mange lækre kvalivarianter. Min tidligere elskede stempelkande er vist blevet brugt én gang siden jeg fik Senseoen for to år siden. Farvel grums.
Liselotte
30. december 2006 at 19:56Nå… kan det have med vandmængden at gøre, Dana? ;-)
Dana
30. december 2006 at 19:50– eller fortælle den møgkande som jeg gør de (få) gange det sker for mig: “Du går til GENBRUG!”.
Bagefter opfører den sig pænt læææænge – faktisk lige så længe som jeg husker at røre om og ikke hælde de sidste 20 ml vand på.
Liselotte
30. december 2006 at 15:16Det sidste lyder bedst, Anne ;-)
Anne Lindholt Ottosen
30. december 2006 at 15:06Så er det bare fordi, din stempelkande har dårlig karma. Du må straks smide den ud og ræse ud og købe en ny og lækker. Eller endnu bedre: Tage ud og rejse for at købe en anden.
Liselotte
30. december 2006 at 14:52Ja, ja… I er så kloge og en del mere heldige end mig, kan jeg så konstatere… ;-)
Jeg bruger skam kaffe beregnet til stempelkanden. Jeg trykker skam stemplet omtrent halvvejs i bund og trækker det herefter op igen, for at lade kaffen hvile de magiske 4 minutter. Jeg gør skam alt det rigtige…
Alligevel oversvømmes både bord og jeg ind imellem af grums, så det halve kunne være mere end rigeligt. Det er vel bare sådan, at jeg har drillenisser året rundt og så er det nok sådan, det skal være ;-)
Néné
30. december 2006 at 14:07Suzy Q har ret. Der skal røres rundt først. Og så er der faktisk endnu et lille trick. Lidt efter omrøringen trykkes stemplet LIDT ned, og så op igen. Herefter ventes yderligere nogle minutter, hvorefter stemplet på mirakuløs vis glider ned uden modstand. Det sidste trick har jeg lært af en ingeniør, som også ku’ forklare, hvorfor det virker. Det kan jeg desværre ikke huske!!!
Vi drikker stempelkaffe hver eneste dag hele året rundt, og det er snart mange år siden, vi sidst har haft uheld af den karakter, som du beskriver. Så held og lykke fremover, Liselotte. Nå jo, du skal bruge bønner, du selv har malet, enten hjemme eller i supermarkedet, lige midt mellem grov og mellem. Fintmalet færdigkaffe duer simpelthen ikke.
God fornøjelse!
Fr. Møller
30. december 2006 at 13:43Braun Aromaster… Siger jeg bare. Laver glimrende kaffe, og man er fri for alt det snask i en stempelkande. Fidusen er vistnok, at den har to varmelegemer, så den både varmer vandet ordentligt igennem – og holder den bryggede kaffe fornuftigt varm.
capac
30. december 2006 at 13:34Sådan går det, når det skal være så fancy! Prøv med Madam Blå… :-)
Louise
30. december 2006 at 13:32Det kan nu også svine utrolig meget, når man glemmer at sætte kaffekanden under kaffemaskinen – navnlig når kaffebrygningen er i fuld sving :)
Bolette
30. december 2006 at 12:46ved godt at det hverken er trendy eller økologisk men men …efter jeg har haft en singel periode er jeg blevet afhænig af nescafé nu med rismælk i da jeg pt har gang i noget udrensning ved en heilpraktiker …fordelen er at jeg kan få min kaffe absolut så stærk som jeg har brug for …OG det er jordmoderkaffe når den er stærkest..
også behøver jeg ik at blive enige med andre evt min samlever om hvor stærk den skal være men els…er jeg bestemt mere til stempelkaffe eller arabisk kaffe med en lille grydeagtig ting på komfuret end kaffemaskine det er en dødsynd drikker det helst ik ..
ikk engang på arbejde……..
Godt nytår og go kaffe …
Bolette
Kristina
30. december 2006 at 12:06Her holder vi os også til stempelkaffe – drikker så lidt, så når jeg gør skal det også være “ordentligt” – og også her mener kanden ind i mellem at den skal tage styringen – HADER det, især de gange jeg vælger at trykke stemplet ned ved sofabordet
Ella
30. december 2006 at 11:59God tyk kaffe, det er netop det den er, og så kan den sagtens drikkes kold!
Cola – det ved Liselotte slet ikke hvad er ;-)
Claus
30. december 2006 at 11:42Hvad med at skifte helt over til Cola ? – Det indeholder ca. samme mængde koffein, men er garanteret fri for grums. Hvis du undgår at ryste emballagen for meget kan de endda også åbnes uden at det sprøjter!
(Hvilket minder mig om de gang jeg fra et udueligt paphylster tabte en halvandenliters ned ad trappen fra 2. sal.. Den rullede lystigt dernedad, og først da den var et par trin over bunden af trappen valgte den turen ud under gelænderet – med et ufatteligt svineri til følge, der var cola overalt – selv i postkasserne.)
Krebsinden
30. december 2006 at 11:31Hvor er jeg glad for jeg ikke drikker kaffe.
regitze
30. december 2006 at 11:09det er jo bare fordi du laver sådan en god, tyk kaffe. måske skulle man tage Suzy Qs opskrift på grumsefrit bord med i planerne for det nye år.
suzy Q
30. december 2006 at 10:44Jamen, du skal lige røre rundt med en spiseske først. Så må du trykke stemplet ned. De dér bønner, de vejer nemlig for lidt hvis de ikke har suget nok vand – og så har de i øvrigt heller ikke afgivet deres aroma ordentligt. Så hvis de ligger og leger korkplade i toppen, og truer med sejt stempel og grums og alt muligt, så skal der bare røres! :)
Pedrsn
30. december 2006 at 10:12Grumset kaffehad! ..
Pedrsn
30. december 2006 at 10:11Hadet er forståeligt! Grums er bare så.. irriterende – især når det vælger, at kaste sig ud over hele køkkenbordet.. og gulvet med!
:)
Lone
30. december 2006 at 10:06Jamen jeg har da også en stempelkande – får den bare ikke brugt så tit. Humlen ved kaffemaskine er, at man skal have en, der virkelig kan sørge for at vandet er VARMT – kold kaffe dur bare ikke, og så skal man selvfølgelig bruge rigtig gode kaffebønner – UHM kunne godt drikke et par krus mere!! Nå jeg tror jeg istedet vil forcere det sønderjyske blæsevejr og bevæge mig mod svømmehallen – det vil julesulet nok have godt af. God dag til alle derude.
Anne Stange
30. december 2006 at 09:58Grums er rigtigt grimt, specielt hvis det også hænger hele vejen op ad den hvide væg!!
For tiden stempler vi ikke så meget her, men den lille espressokande på komfuret giver os den bedste, og stærkeste, kaffe :-)
Liselotte
30. december 2006 at 09:54Jamen så er du da vågen, Therese :-)
Therese
30. december 2006 at 09:45Ps…jeg fik så lige hældt fire skeer hele kaffebønner ned i Eva kanden, og hældt vand på…..flot Therese, det skal nok gi’ smag !….
Therese
30. december 2006 at 09:34Jeg har det på præcis samme måde med kaffemaskiner. Jeg er ejer af en espresso maskine, som sviner MEGET. Og til almindelige kaffestunder har jeg en eva solo kande. Samme svineri som stempelkander….men kaffe er godt, og det er det hele værd – trods grums :-)
Liselotte
30. december 2006 at 09:27Jeg nægter pure, at eje kaffemaskine. Jeg synes ikke kaffen smager godt, men skal jeg være helt ærlig, så drikker jeg den flittigt ude hos andre, så det er vist bare mit sædvanlige hysteri… og deraf følgende grumseoversvømmelser ;-)
Lone
30. december 2006 at 09:18Godmorgen Liselotte – jamen friskmalede bønnner i kaffemaskinen er nu heller ikke så ringe, og det sviner ikke ;-)