Hvert eneste efterår har Kenneth troligt fundet ingredienserne frem og med kærlighed (*hooost*) blandet det, der skal ende som årets glöggforskønner.
Han tager så, med store runde hænder, et bredt udvalg af alt hvad der findes i huset af tørrede frugter, alle de nødder og mandler, han kan komme i nærheden af og så går han ellers i gang med at lege den store kemiker, for nu er det vigtigste punkt nået.
Herfra skal det store sylteglas, som nu er fyldt med ituskåret, tørret frugt og nødder, overhældes med en sjat af både det ene og det andet. Jeg når, hvert eneste år, at imponeres over, hvor meget forskelligt spiritus vi tilsyneladende holder os, for det er ikke kun én flydende ingrediens, der finder plads. Der blandes, duftes til indholdet og spædes med diverse dråber, lige indtil han er tilfreds.
Herefter får glasset plads i køkkenet, på et nemt tilgængeligt sted. Det rystes omsorgsfuldt med jævne mellemrum og ind imellem bliver der taget en gevaldig indånding gennem de tåger, der stiger op ad glasset, når låget fjernes. Rosinerne ender som sprængfarlige spritbomber og der er altid en smule holden på vejret, når låget lettes, for vi husker udmærket dengang, da hele skidtet eksploderede og smurte køkkenet ind i underlige, klistrede undskyldninger for rosiner og abrikoser. Det var ikke sjovt at fjerne.
I år er ingen undtagelse. Der er gang i glöggproduktionen og jeg er helt sikker på, at den første portion skal indtages søndag eftermiddag, når Hanne og Preben kommer forbi til æbleskiver og snak. Jeg glæder mig.
14 kommentarer
Liselotte
16. december 2006 at 11:24Jeg så sådan set en kane ude i haven for et øjeblik siden, så jeg ved hvad du mener ;-)
Lizelotte
16. december 2006 at 11:23Det er jo det, I har… :-)
Neeeeej fedt julebanner, Liselotte!! Jeg kom helt i julestemning af det!! Kan høre bjældeklang og alt muligt!
Liselotte
16. december 2006 at 11:12Henriette – vi har droppet Absinten ;-)
Sanne – han har vist ingen fast opskrift, men improviserer fra år til år, så det er bare at bruge fantasien – og putte godt med procenter i skidtet ;-)
Lizelotte – Vi har da nowed med tørrede abrikoser, har vi ;-)
Lizelotte
16. december 2006 at 10:01Uhm hjemmelavet gløgg – har man først en gang prøvet det, er man FÆRDIG med Blomberg … jeg har selv lavet gløgg i mange år, og det er bare den smule besvær værd!
Helt ærligt – i HAR da noget med tørrede abrikoser oppe hos jer, ja??
Sanne
16. december 2006 at 09:34Den duft sidder i min næse nu… :-)
Kan du få lusket opskriften ud af Kenneth, bare sådan lidt nærmere?
HenrietteB
16. december 2006 at 07:00Det lyder næsten som en blanding, man kan risikere at blive blind af..???
:-)
Liselotte
15. december 2006 at 23:59Find en frivillig til den biks, for æbleskivevæddemålet må afgøres nu. Vi vil elske at have jer med om bordet. Ud at lede efter en, som gerne passer :-)
minni
15. december 2006 at 23:55Så kommer vi ..så kan vi måske for afgjrot jeres vædemål:)men jeg en lille kiosk der skal passes:( gud bedre det
Liselotte
15. december 2006 at 23:54Ja, han er langt fremme i skoen, den bette hund :-)
Kenneth er helt eminent i et køkken. Heldigvis :-)
Pollyanna
15. december 2006 at 23:50Hæ -pas på Oskar ikke ender som grisepjokket….. han er jo fremme på banen i dag, lader det til. Må være dejligt at have så huslig en mand…
Liselotte
15. december 2006 at 23:46Du kan da bare komme, Minni. Der er rigeligt med glögg og tager du manden med, skal jeg gerne bage (ufatteligt mange) æbleskiver til ham :-)
minni
15. december 2006 at 23:43Uha bare jeg også skulle være der..god fornøjelse..jeg ved i vil hygge jer knus minni og hils
Liselotte
15. december 2006 at 23:41Åh jo… man kan blive i dejligt julehumør af Kenneths glögg. Ingen tvivl om det. Man får så dejligt røde kinder og tindrende øjne tillige med, men man skal nok heller ikke køre bagefter. Du har ret. :-)
P.
15. december 2006 at 23:38Uhmm det lyder godt, må bare håbe gæsterne husker at lade frugterne ligge, hvis de vil hjem samme dag:) Mener at huske at man kan blive i riiigtig godt humør af “syltede” frugter;)