Jeg tror, at vi vil følge Anitas gode eksempel herhjemme. Vi vil lave suppe. Vejret er smukt i dag, men derfor kan man sagtens ønske sig en omgang varm suppe til aften og det skal blive den gode kartoffelsuppe, som kommer på bordet.
Grøntsagerne er allerede på matriklen, så det er ikke nødvendigt med indkøb til den ret, men i verden findes tusindvis af fristelser og pludselig luftede jeg mindet om én af dem. Den gode gamle æblesuppe. Den med tvebakker og kanelsukker. Den, som er blød og cremet og gerne kan serveres med iskold flødeskum.
Resten af familien har ikke et roligt øjeblik med min trang til at kræse for dem. Jeg tror, at det er et udslag af at ville gøre skidt godt og det er vel sådan det skal være, lige nu, så tvebakker skal skaffes.
Æblesuppen laves på hukommelsen, men det er omtrent 1 kilo æbler, 1 liter vand, vanillestang, lidt citron og så ellers lade hele arsenalet koge til æblerne er møre. De blendes (farmor kom skidtet gennem en sigte) og suppen smages evt. til med yderligere sukker.
Tvebakker kommes i suppen, drysses med kanelsukker og ligger og svupper til de er bløde. Der toppes med klatter af iskold flødeskum og så spises der ellers igennem. Jeg tror lige, at vi kan klare det.
11 kommentarer
Liselotte
9. november 2006 at 21:22Til gengæld bidrager du med?
Kimporator
9. november 2006 at 21:13Folk skal lave suppe til mig, ikke omvendt, og senere skal de servere burger iført uniform ;-)
Liselotte
9. november 2006 at 18:29Ja, det sidste er dejligt. Nemt og hurtigt, er det. Den slags kan vi lide ;-)
P.
9. november 2006 at 18:24Hahahaha ja, det ér dælme meget, det fandt sønnike også ud af da han havde bedt om det i flere dage og så selv hjælp til igår:) Men, så er der også til at tage op af fryseren når man lige trænger til en portion, uhmm.
Liselotte
9. november 2006 at 17:29Ja, suppe er det bedste jeg ved og det er så dejligt nemt, at lave. Grøntsager i massevis, vand, salt og hjertet med og du har en herlig ret :-)
Syv liter! Jeg er imponeret :-)
P.
9. november 2006 at 16:46Suppen må ha vundet terræn, vi lavede 7 l. kartoffelporrersuppe igår, og det ér nemlig bare dejligt:)
Liselotte
9. november 2006 at 16:07Ja, det lokker… det skidt ;-)
Anne Stange
9. november 2006 at 15:32Vi nød kartoffelsuppe i sidste uge, med ovnbagt Parma og persillepesto til, det var godt :-)
Egentlig troede jeg, at jeg havde styr på aftenes menu, men nu får jeg altså lyst til æblesuppe; der må om-arrangeres…
Liselotte
9. november 2006 at 15:21Det bliver det forhåbentligt. Omkring topbanneret, så er det ikke kun på din computer det skiller. Det er lavet sådan – oprindeligt fordi, jeg havde en anden ide med skidtet, men ikke syntes, at det lykkedes. Siden har det fået lov til at blive siddende – måske skulle det fjernes. Hvem ved, hvad der sker i morgen ;-)
Hanne 2
9. november 2006 at 14:56Lyder lækkert!
Er det kun på min computer, at billedet på dit banner ligesom “skiller” på midten, lige før æblerne?
Det er lidt synd, for de smukke faver.
Anders Holmsgaard
9. november 2006 at 14:53Uhm, det lyder lækkert. Tror jeg kunne finde på det samme i dag.