Udenfor skinner solen. Dahlia står på spring allevegne og lover mig endnu en høst. Indenfor står æblegelé. Tre store glas blev det til i går.
Jeg har lige vinket farvel til det meste af familien fra Hadsten. Jeg sendte dem hjem med rigelige forsyninger til vinteren. Glas pakket tæt i en kasse, tøj, som Oline forlængst er vokset fra og hilsner til familiens moder, som for øjeblikket sidder i Grækenland og nyder de sidste solstrejf, inden hun i morgen vender hjem til hverdagen.
Der har været liv og glade dage på matriklen. Jeg havde allerede glemt, hvor meget børn i den størrelse fylder, men hvor er de dog lækre og hvor havde jeg dog savnet dem, da jeg endelig så dem igen. De forandres på kort tid. Der sker så meget på bare 3 måneder, at jeg slet ikke kan følge med, men jeg fik heldigvis chancen for at følge lidt op på dem både i går og i dag.
Øjeblikke i sofaen med en 2-årig, kan man leve længe på.
Nu er her igen stille og den sidste del af søndagen ligger udstrakt foran mig. Jeg kan bruge den, som jeg har lyst. Det ender med det rene ingenting, kan jeg mærke.
5 kommentarer
Det bedste
8. oktober 2006 at 18:55Tak for tipset. Skal ud og have nogen øko æbler i morgen, så kører jeg. Æbletærte er også en af mine efterårs favoritter, så er stemningen lagt.
Liselotte
8. oktober 2006 at 17:30Tak og i lige måde, selv nydeske :-)
regitze
8. oktober 2006 at 17:14alletiders. den vil jeg tygge lidt på og overveje at modificere til en paradisæblegelé.
fortsat god søndag, nydeske:)
Liselotte
8. oktober 2006 at 15:23Det allerbedste er, at det ingen tid tager at lave skidtet. Jeg laver det af æbleskrællerne, når jeg ind imellem skræller en større portion, som i går til æbletærten. Smagen bliver fin, hvis man er tålmodig og lader de kogte skræller dryppe tilstrækkeligt længe. Sukker i forholdet: 1 liter saft/750 g sukker og en sjat geléringspulver for en sikkerheds skyld – så er du kørende ;-)
Det bedste
8. oktober 2006 at 15:18Sikke lækkert det ser ud. Jeg bliver inspireret, jeg må også lave æblegele. Skøn farve