Det endte med en omgang modificerede Anne-marengs. Jeg droppede kokos og smeltede heller ikke chokoladen, men kom den bare direkte i massen. De ser ud til at blive gode.
Om et øjeblik er de færdige. Så skal de få lov til at køle, mens jeg brygger en kop kaffe. Bagefter venter strikketøjet, sofaen og måske en film sammen med ungerne. Det er rigtig søndag, er det :-)
Update – de er færdige. Sprøde, seje og helt perfekte, står de nu og ser indbydende ud. Jeg mangler lige kaffen og så er vi klar…
Ungerne kan vælge en film. Jeg er ligeglad, så længe det ikke er SAW…
Det har jeg ikke umiddelbart, for jeg smider skidtet ud, selvom du har ret. De kan jo fryses og gemmes til engang, hvor du skal bage smukt brød. Så tøer du dem op og blander dem med mælk og pensler brødet med den blanding. Det bliver smukt gyldent af det :-)
Jeg nøjes heller ikke – jeg går ombord i dem igen om et øjeblik. Kaffen er næsten klar – og ligeså er jeg ;-)
Pærechokoladen er en af mine yndlinge. Den hjemtages fra Frankrig hver sommer, men kan vist sagtens fåes herhjemme også. Mørk chokolade med pære-krokant… uha, som det smager godt ;-)
Omkring ingefæren, så ville jeg bare bruge den stødte i stedet for. Ikke så meget pjat i mit køkken, men hvor meget… hmmm… jeg tror, at jeg ville bruge 1-2 tsk som erstatning – en enkelt ville jeg sikkert vælge, fordi jeg ville være usikker på udfaldet ;-)
Hvor ser de bare lækre ud, men det ligner altså os at du generelt er noget af et jern i et køkken:)
Og nu jeg er her kan du måske hjælpe mig med din opskrift på æblechucney? Der står 50 g. friskrevet ingefær, men hvis nu man kun har stødt og det er søndag, kan man så bruge et istedet og i så fald, hvor meget skal man bruge? (spørger en ganske hjælpeløs midt i køkkenet med gryden fuld af det hele, såk)
Har været ude af døren hele dagen, så synet af bagværk får mig i det produktive hjørne. Jeg tror den står på “først yde så nyde”… så hvad skal vi mon sætte tænderne i i aften…Hmmm…?
Det lyder som en god idé. Jeg synes også, at denne søndag er svær at komme rigtigt i gang med, så konsekvensen er, at vi tager en time ad gangen – det fungerer :-)
Det er en svær søndag at komme igang på … det er en fornøjelse at kigge ind her og se, hvad der sker, meget opmuntrende. Nu vil jeg motionere og så sætte noget lækkert i ovnen:-)
- fartglad professionel strikker, grafiker, illustrator, ordjonglør, tegnsprogstolk og mor til to - én levende - én nu kun i hjertet. Jeg stiler mod at skrive dagligt på Slagt en hellig ko. Taler og tegner og både med og uden hænder og er flittig og uopfordret ansøger til jobbet som ferieafløser for The Stig.
Jeg har Danmarks absolut bedst udbyggede garnlager. Jeg kan turbostrikke, tegne temmelig godt og overleve det meste. Jeg kan også sejle i kano, spise oliven og elske, så man næsten dør af det. Jeg kan grine. Højt og længe. Jeg elsker spas og så er jeg mor og mormor. Det sidste trumfer det meste.
18 kommentarer
Liselotte
3. september 2006 at 22:34Det har jeg ikke umiddelbart, for jeg smider skidtet ud, selvom du har ret. De kan jo fryses og gemmes til engang, hvor du skal bage smukt brød. Så tøer du dem op og blander dem med mælk og pensler brødet med den blanding. Det bliver smukt gyldent af det :-)
Maria
3. september 2006 at 22:28Har du et tip til hvad man goer med blommerne?? Jeg er vild med marengs men laver det sjaeldent for jeg syntes det er ‘spild’….
Liselotte
3. september 2006 at 21:03Jeg nøjes heller ikke – jeg går ombord i dem igen om et øjeblik. Kaffen er næsten klar – og ligeså er jeg ;-)
Pærechokoladen er en af mine yndlinge. Den hjemtages fra Frankrig hver sommer, men kan vist sagtens fåes herhjemme også. Mørk chokolade med pære-krokant… uha, som det smager godt ;-)
Karin
3. september 2006 at 20:51Jo… og dét tror jeg ikke at jeg kunne have nøjedes med:-(
Chokolade med pærer? Hvad er nu det for noget lækkert noget? Jeg må vide mere :-)
Hvilken film blev det forresten til?
Liselotte
3. september 2006 at 18:33Jeg vil nu sige, at der kun er indtaget to styk. Det er da meget godt klaret, ikke? ;-)
Anne Stange
3. september 2006 at 18:07Måske behøver du ikke den helt store aftensmad så ;-)
Liselotte
3. september 2006 at 18:03Øh… I er nok så meget sagt…
Jeg kunne lide dem ;-)
Anne Stange
3. september 2006 at 17:44Godt at i kunne li’ dem :-)
Det er kombinationen af sprødt og sejt, uhmmm….
Liselotte
3. september 2006 at 17:13De har fået ben at gå på her. Der smuttede en smule af den gode chokolade med pære i dem og det har bestemt ikke gjort dem ringere ;-)
Zpitzen
3. september 2006 at 16:50bakker dig op omkring det med “Saw”.. ;-) Hvis du selv kan vælge så lad være…
Men de der marengs må jeg også prøve…
P.
3. september 2006 at 16:06Tusinde tak skal du ha´. Jeg skal lade dig vide om englene også synger med den stødte:)
Liselotte
3. september 2006 at 16:02De smager pragtfuldt :-)
Omkring ingefæren, så ville jeg bare bruge den stødte i stedet for. Ikke så meget pjat i mit køkken, men hvor meget… hmmm… jeg tror, at jeg ville bruge 1-2 tsk som erstatning – en enkelt ville jeg sikkert vælge, fordi jeg ville være usikker på udfaldet ;-)
P.
3. september 2006 at 15:26Hvor ser de bare lækre ud, men det ligner altså os at du generelt er noget af et jern i et køkken:)
Og nu jeg er her kan du måske hjælpe mig med din opskrift på æblechucney? Der står 50 g. friskrevet ingefær, men hvis nu man kun har stødt og det er søndag, kan man så bruge et istedet og i så fald, hvor meget skal man bruge? (spørger en ganske hjælpeløs midt i køkkenet med gryden fuld af det hele, såk)
Karin
3. september 2006 at 15:13Jeg har mig en dejlig søndag :-)
Har været ude af døren hele dagen, så synet af bagværk får mig i det produktive hjørne. Jeg tror den står på “først yde så nyde”… så hvad skal vi mon sætte tænderne i i aften…Hmmm…?
Liselotte
3. september 2006 at 14:47Det lyder som en god idé. Jeg synes også, at denne søndag er svær at komme rigtigt i gang med, så konsekvensen er, at vi tager en time ad gangen – det fungerer :-)
Donald
3. september 2006 at 14:30Det er en svær søndag at komme igang på … det er en fornøjelse at kigge ind her og se, hvad der sker, meget opmuntrende. Nu vil jeg motionere og så sætte noget lækkert i ovnen:-)
Liselotte
3. september 2006 at 13:59Ja, vel var det så! Det er rettet nu Malene – og tak, fordi du gad skrive det :-)
Malene
3. september 2006 at 13:53Linken er vist forkert???