Lokalhistorisk Forening har lige været her, for at tage billeder af huset. I næste nummer af deres blad, vil de bringe lidt om ejendommen.
Om Gug i Bogen om Himmerland 1958:
Side, afsnit, tekst
192, Stednavne.
Gug, S. Tranders s. Fleskum h. 1425 Gugh, udtalt [guw´r]. Heri ser Svv. Aakjær et navneord beslægtet med oldn. gygja ‘hulning, (fald)grube’, hvorimod Hald mener *gy ‘kløft’, en afledning til oldn. gjá, og endelsen -høj.
Så kloge blev vi. Vi bor i Gugh. Vi fik tilmed lovning på lidt historier om ejendommen og fik endda en forklaring på de betonfundamenter, som findes nede bagerst i haven.
Vores egen formodning var, at det måtte være rester af nogle gamle drivhuse, for området herude har gennem mange år, været oversået med gartnerier, men Leo kunne en anden historie. For mange år siden boede en familie her på gården, som drev hundekennel. Det skulle angiveligt være resterne efter hundenes løbegårde, men det skulle altså vise sig i dag, at Leos hukommelse eller viden ikke er helt i tråd med virkeligheden.
Det er faktisk fundamenter efter drivhuse, som engang var med til at brødføde den familie, som ikke alene kunne leve af den omkringliggende jord. Tænk om bare ét af dem havde overlevet… *suk*
6 kommentarer
Liselotte
2. september 2006 at 18:10Disse væksthuse er vist for kvinder, som gerne vil vokse i fællesskab – eller netværk på nydansk :-)
Mit skulle være et med plads til tomater, agurker og andet grønt, som kunne vokse, men der er vel også potentiel chance for personlig vækst, når man er stille med sig selv sådan et sted, som det jeg drømmer om :-)
Donald
2. september 2006 at 13:34Jeg tror også mere på væksthuse, selv om jeg kom lidt i tvivl om hvad dette her er for noget ved “Kvindens Plads” i Aalborg; fundet via Google-Denmark: http://www.regionaalborg.dk/de.....&pr=3
Region Aalborg Samarbejdet – Regionale Væksthuse
Et regionalt væksthus har sit eget navn, image mm, men indgår i et samarbejde med andre regionale væksthuse. Samarbejdet giver mulighed for tilknytning af …
Og godt at “Kvindens Plads” er rykket ud af køkkenet :-)
Liselotte
2. september 2006 at 13:02Det kunne være interessant, at høre mere om ejendommen. Den er dog trods alt fra 1863, så lidt historier må der da være knyttet til den :-)
Ella
2. september 2006 at 12:47Åh ja, Fleskum herred, det syntes jeg altid mindede lidt om flæskesteg.
Og dit gamle hus, måske hed ham jeg kendte i 60-erne, der boede i det, Lauritz Hansen – han var en holden mand. Dengang som nu et utroligt smukt hus. Og der var ingen motorvej, kun jernbanen og engdrag.
Liselotte
2. september 2006 at 12:47Du spørger ikke for meget :-)
Du har jo ret. Drivhuset ville formentlig have kendt meget bedre dage, hvis det havde stået her for 10 år siden, da vi overtog. Det er jo også bare en drøm, men tænk at have et kæmpestort drivhus… Det gad jeg altså godt :-)
Jeg skal ikke have drivhus dernede, men med tiden et stort og dejligt væksthus, som nok skal blive mindst lige så godt. Der er noget at se frem til :-)
Donald
2. september 2006 at 12:25Hvis der stod et helt, fint hvidt drivhus tilbage, så kunne man have glædet sig og med sans for det måske endda tjent penge på det, det kan jeg godt se.
Men hvad ville du have gjort, hvis der var et gammelt hullet skelet tilbage? Blive professionel gartner eller have som hobby at indsætte glasplader? Ja undskyld, det er ikke for at ødelægge drømmen, men kan du ikke spore den over i retning af at reparere eller forny fundamentet og så begynde med tømmer, aluminiumsprofiler og thermoruder eller plastik-ruder fra en ende af, en sektion ad gangen? De moderne skeletter må kunne bygges sammen.
Hvor står det gamle ompottebord?
Spørger jeg for meget;-)?