Formiddagen er gået med absolut ingenting. Det har været tiltrængt, så det skal ikke undskyldes, men forude ligger en masse små projekter, som jeg gerne vil have søsat, så speederen skal snart findes.
Pelargonierne er nemme at lave stiklinger af lige nu. Det er stadig varmt udenfor og luftfugtigheden gør det nemt, at få dem til at slå rødder.
Jeg tror, at jeg vil lave nogle stiklinger af de forskellige sorter. Temperaturen udenfor har allerede sneget sig op over 20 grader, så man ville være et skarn, hvis man ikke tog sig sammen og udnyttede det gode vejr.
Der er stauder, som kan flyttes og deles, så måske jeg også kunne få tid til det, mens vejret holder, for ude i horisonten ligger et skybælte, som vist har planer om en tur her forbi.
Jeg skal også en smut ud bagved, for at kigge efter sylteglas, for jeg har jo stadig en portion mirabeller, som venter på et par kærlig og opmærksomme hænder.
De skal forvandles til marmelade, som skal stå på hylderne og give mig den gode fornemmelse i maven. Jeg elsker nemlig fyldte hylder, som signalerer forråd. Sikkert et levn fra mine formødre.
Jeg snupper Camilla Plums nemme opskrift og tilføjer et par hele stænger kanel, når jeg koger marmeladen. Jeg tror det kunne blive godt.
Opskriften er lige til, den kommer her:
1 kg mirabeller
800 g sukker
1 dl vand
Og så smider jeg altså lige en eller to hele kanelstænger i, mens det koger. Jeg klipper dem formentlig i mindre stykker, for så kan de blive i marmeladen, når den senere kommes på glas.
Skyl frugten, kom den i en gryde med vand og sukker og kog det op.
Lad det simre til frugten brister og tag alle de sten fra du orker, gør ikke noget at der er nogen tilbage da det giver en god smag.Kog syltetøjet ind ved svag varme, tag en skefuld op på en tallerken og stil den på køl, hvis det stivner er det færdigt.
Kom Atamon i efter foreskrifterne på flasken, hvis du vil sikre dig lang holdbarhed. Kom det på glas og luk med det samme. Nemmere kan det vist ikke blive.
4 kommentarer
Liselotte
27. august 2006 at 02:28Jeg har skrevet om det tidligere – nemlig i kommentartråden lige her :-)
Mette
26. august 2006 at 23:06Hej Lise-Lotte,
Jeg skal lige høre, hvordan du lykkes med dine pelargonie-stiklinger.
Kommer du dem i vand først, til de spirer eller planter du dem direkte? Eller gør du noget helt 3.????
Jeg har et par “lånte” (det er noget med, de vokser bedst….), som jeg SÅ gerne vil have til at overleve.
Liselotte
26. august 2006 at 13:40Tak for tippet Lone. Jeg har allerede gang i den ene portion, som bliver efter opskriften ovenfor, men med kanelstænger tilføjet. Hold da op, hvor det dufter dejligt allerede – jeg håber det smager bare tilnærmelsesvist lige så godt :-)
Lone
26. august 2006 at 13:33Hvis man kommer fint revne gulerødder i mirabelle-marmeladen, får den meget mere “bid” og struktur. Gulerødderne skal bare skrælles, rives og koge med i nogle minutter, inden marmeladen er færdig.