Det lykkedes over al forventning med den mørdej og smeltet smør, så måske er det vejen frem for en, som er mørdejsanalfabet, men så er alt vist også sagt…
Kønne og fine er de, men det bliver en udfordring, at få plads til fløde og bær mellem disse hjerter. Ikke at jeg ikke har tænkt mig at prøve, for det har jeg, men i et øjebliks vanvid blev jeg fedtet og fik lavet hjerterne alt for små – og i virkeligheden måske også for buttede. Dejen skulle have været rullet meget tyndere ud.
Nu ligner de mest af alt en yndig småkage og som sådan er de skam mere end vellykkede. De smager dejligt og sprøde er de, men altså alt for små.
Jeg satser på, at de alligevel kan spises med flødeskum og friske bær og eftersom mor lige er kommet, får hun lov til at stå for skud til aftenskaffen. Forsøges skal det altså.
PS – Næste gang laver jeg vist små mørdejsskåle, som kan fyldes med alt det gode. Jeg kan også i dag konstatere, at jeg er blevet en smule klogere end i går ;-)
10 kommentarer
Liselotte
24. august 2006 at 14:24Uha, det med den mørke chokolade er jeg jo varm fortaler for. Den slags kan man ikke få for meget af… næsten ;-)
Måske man skulle forsøge sig… :-)
EatmyShorts
24. august 2006 at 14:13Du kan også servere flødeskum og bær i en lille skål og stikke mørdejshjertet i som en lille specie – evt. dyppet ½ i mørk chokolade – uhmmm….
Karin
23. august 2006 at 13:16“Øv” altså, så må jeg jo selv igang med at bage ;-)))
Liselotte
22. august 2006 at 21:08Karin – jeg har ikke nogen opskrift og kagerne er indtaget inden vi nåede at forevige dem. Du kan dog finde masser af opskrifter på Google – og så selv efterbehandle kagerne med flødeskum og bær. De var en himmerigsmund :-)
Ann – det lyder dejligt. Jeg håber du synes om resultatet :-)
ann
22. august 2006 at 20:10Aah,huset dufter her til morgen af “din” aeble chutney,der staar og simre paa komfuret.
Ann
Karin
22. august 2006 at 18:55Uhmm.. har du en gangbar opskrift? Og nåede du at tage billeder af de toppede hjerter inden de forsvandt i mavens dyb?
Liselotte
22. august 2006 at 16:44God idé Irene – den er accepteret, som et godt bud på logistikproblemerne forbundet med fra hånd til mund ;-)
Irene
22. august 2006 at 16:30Man behøver ikke have det mellem to kager, man kan bare lave et tårn ovenpå hvert hjerte … Sådan gør man med scones på den lysegrønne, så hvorfor ikke overføre den ide til hjerterne?
Liselotte
22. august 2006 at 16:15Jo… men ind imellem er jeg altså helt bange for, at mit skal brænde sammen ;-)
Pernille
22. august 2006 at 16:10Jamen er det ikke fantastisk, hvor meget viden og erfaring man egentlig kan proppe ind i ét hovede ;-)