I dag skinner solen og temperaturen ligger lunt på 24 grader i skyggen, så I hører mig ikke klage, men…
Vi er blevet rosmarinejere og det er ganske og aldeles dejligt. De sidste rosmarin gravede vi fri af sneen i det tidlige forår, kun for at konstatere, at de var døde og borte.
Siden har vi ikke fået købt nye planter, men en venlig sjæl har betænkt os med et pragteksemplar.
Planten er så stor og kraftig, at den kan anvendes til rosmarinspyd – en ret vi introduceredes til, da vi fik planten overrakt. Grene af rosmarin anvendes som spyd til en omgang grillet fugl og det lyder altså helt vidunderligt, når man elsker rosmarin, men i dag bliver det jo ikke.
I morgen og resten af weekenden varsler DMI regn, regn og atter regn, så jeg er en smule ærgerlig, for indkøbene var gjort. Det ender formentlig med, at vi lader regnen sile, mens vi griller under tag. Maden må så indtages indenfor i ly for dråberne, men det går vel an, når menuen er så sommerlig for smage det, det vil jeg altså!
Forøvrigt er der hortensia i alle kulører udenfor, når man rigtigt får set sig omkring.
Disse farver er også enormt smukke og står bestemt ikke tilbage for dem i går. Jeg skal have plukket nogle af dem, så de kan tørres, som Ella foreslår.
Farverne må jeg gemme på billederne, for de falmer dag for dag, mens jeg til gengæld kan se, at vores enlige solsikke slet ikke er færdig med at vokse endnu.
Der er stadig vokseværk i haven og forude venter tiden med smukke georginer og den flotte sankthansurt, så helt slut er det ikke endnu, men jeg skal gerne indrømme, at det ærgrer mig at bruge fredagen indendøre, når udsigterne er så ringe.
Er der nogen, som kan bede om godt vejr? Jeg har gjort det. Han lytter ikke, men jeg har heller ikke bestilt bredbånd til den motorvej…
6 kommentarer
Liselotte
18. august 2006 at 21:39Hold da op, som sulten ville kunne brede sig, hvis det ikke var fordi jeg lige havde spist :-)
Henrik – jeg er bestemt meget interesseret i pileurt stadigvæk :-)
Mette – vi plejer at omvikle dadler med bacon og smide dem på grillen, men måske er smagen helt anderledes med sveske og rosmarin. De andre kan altså også godt anbefales :-)
Mette
18. august 2006 at 19:28Tillad mig at anbefale en lille mundsmag inden middagen. En sveske viklet i “½ skive” bacon med rosmarinspyd igennem. På grillen med dem til baconen er klar. Mums! Svesken suger al det gode til sig.
Anne Stange
18. august 2006 at 18:46Store tern af fast hvid fisk og brød, på skift trukket på en rosmarinkvist og så grillet, det er delikat…
Henrik
18. august 2006 at 17:38Prøv at udskifte fuglen med små næsten kogte kartofler – læg skidtet på grillen nogle minutter – MUMS
Er du forresten stadigvæk interesseret i pileurt? Jeg regner med at grave lidt i haven på søndag.
Liselotte
18. august 2006 at 13:35Jeg regner med dig så Anita ;-)
Anita
18. august 2006 at 13:30Jamen det skal jeg da gerne lige gøre og det endda med en ret så kraftig røst!
Kæresten tager motorvejsturen på MC, så derfor må regnen godt holde sig LANGT væk her i weekenden ;o)