Sikke det lykkedes. Der er gode og rigelige forsyninger af abrikosmarmelade til hylderne nu og det smager pragtfuldt. Mette foreslog i et tidligere indlæg, at jeg lavede abrikosis med lavendel, men jeg tillod mig at digte lidt videre og endte altså med en abrikosmarmelade med lavendelblomster og det smager aldeles dejligt.
Jeg plukkede til en start 2½ kilo abrikoser, som jeg udstenede, skar i småstykker og siden vejede til omkring 2400 g. Jeg smed dem i en stor gryde sammen med 3 dl vand og lod dem koge 10 minutter.
Mens abrikoserne kogte og duften spredte sig rundt i alle husets hjørner, plukkede jeg lavendler og brugte tid på at pille blomsterne af, så jeg havde noget der ligner 4 spsk.
Efter de 10 minutters kogning, hældte jeg 800 g sukker ved abrikoserne og lod dem endnu en gang koge 10 minutter, for til allersidst at lade lavendelblomsterne koge med et par minutter, for lige at frigive olierne. Lidt Atamon til sidst, skal forhindre marmeladen i at mugne og så blev det ellers hældt på glas og lukket med det samme.
Nå ja, jeg smagte da lige på det. Det smager syrligt, med lavendel som et spændende supplement til abrikosen og er blevet tilpas sukret. Ikke alt for sødt, men lige som jeg kan lide den slags.
Fem store glas og et enkelt mindre, som er solgt til anden side.
13 kommentarer
Liselotte
9. august 2006 at 16:39Også tusinde tak til dig Lupo – I gør mig glad :-)
Lupo
9. august 2006 at 16:31Hørt! Godt sagt, Lomme :)
Liselotte
9. august 2006 at 16:30Det var dejligt at høre Ella :-)
Lommen – jeg vil gøre mit bedste. Det lover jeg ;-)
– og tak for de meget pæne ord :-)
Lommen
9. august 2006 at 15:57Fedt, at der eksisterer en side, som er så flot at se på, og som oser så meget af fred, ro, hygge – ja, nærmest idyl! – at man lige kan smutte indenom og tanke noget “go’ fornemmelse i kroppen”, hvis det er dét, man har brug for. Herligt! Keep up the good work!
Ella
9. august 2006 at 15:41Det smager aldeles vidunderligt Liselotte :-)
Liselotte
9. august 2006 at 15:35Ja, det er det vist :-)
Pernille
9. august 2006 at 15:11Er det så nu du skal ha’ adressen??? ;-)
Liselotte
9. august 2006 at 10:04Ja, vi er også vilde med naturhegnet nede ved skuret, Sanne :-)
Puk – der var vildt mange abrikoser i år. Jeg har regnet mig frem til, at det har givet omkring 6-7 kilo frugt og det er da ganske pænt, for et lille træ midt i Gug ;-)
Puk
9. august 2006 at 09:42Altså hvor mange abrikoser er der på det abriostræ?
Det var da helt vildt, hvad du kan producere ud af et enkelt træ.
sanne
9. august 2006 at 07:27Hej Liselotte
Tak for opskriften, spændende med lavendel i :-)
Og tillykke med skuret, det er vel nok blevet flot, jeg kan specielt godt lidt naturhegnet, super!
Hilsen Sanne
Liselotte
8. august 2006 at 23:57Mette – jamen naturligvis har jeg kun brugt blomsterne :-)
Det blev forrygende godt faktisk, så tak for idéen :-)
Lizelotte – du må ud at plante :-)
Lizelotte
8. august 2006 at 21:13UHM – det lyder lækkert og ser skønt ud…!
Jeg har ikke syltet i årevis :o) Plejer at kreere lidt frysetøj om vinteren (af appelsiner osv), men jeg har ikke nogen frugttræer eller -buske – det er jo egentlig en fejl…
Mette
8. august 2006 at 20:31Hej Lise-Lotte,
Det ser aldeles fantastisk ud.
Jeg burde havde været mere præcis i mine angivelser, for det skal nemlig være blomsterne, både blade og stilke er nogle lidt for seje tingester at komme i og med blomsternes farve og skønhed bliver det hele bare ekstra dejligt at se på.
Prøv også at komme lidt blomster i et glas m akaciehonning og server det til næste gang, I skal spise en hård ost som parmesan, pecorino eller manchego. Alternativt til et stykke grillet tallegio……….
Ja, ja – det er altid nemt at være iderig og ambitiøs på andres vegne. I Århus drukner jeg pt i arbejde, så det bliver ikke til mange eksperimenter og så har vi desværre så få abrikostræer på 4. sal……..
Hav en dejlig aften!