En del af den udvidede familie er draget til Skagen. Andre er blevet hjemme på matriklen, hvor vi er beskæftiget med forskellige ting. Senere på dagen mødes vi så igen til endnu en hyggelig aften.
Abrikoserne er begyndt at falde af træet, så det er på tide at gøre et eller andet. Ikke alle er modne, men der er plukket to kilo, som lige nu står og sukker i en lage af æbleeddike, chili, hvidløg, ingefær, citron- og limesaft og skal og så forøvrigt også en god sjat rørsukker. Om lidt skal det forvandles til abrikoschutney.
Nederst i haven er Kenneth og Alexander i gang med at udvide skurvognen med en terrasse. Vi flyttede den i går. Med trosser, mandsmod og en god del held, lykkedes det os at få den flyttet omtrent 5 meter dybere ind i skoven.
Der var en tår øl til arbejdsmændene til aftensmaden, så der var et par stolte drenge, som skålede med Kenneth, mens de lod som om, det smagte dejligt.
Foran skurvognen breder skovbunden sig nu ud og med alle træstammerne er der bestemt basis for en hængekøje eller to, når vi når så langt. I første omgang er det terrassen, som står for tur. Moderen drømmer videre om et fredeligt refugie dernede, men Oline har altså fattet interesse for stedet nu, så måske må jeg dele.
I aften mødes vi omkring en omgang krabbeklør. De er hentet inde på torvet tidligere på dagen af Kenneth og en af vores unge feriegæster, som sikkert også gerne giver en hånd med senere, når maden skal forberedes.
Måske skal vi plukke lidt flere abrikoser. Jeg er sikker på, at de kunne smage vidunderligt til lidt vanilleis, hvis de blev bagt med lidt rørsukker og en smule vanille, så det forsøg må nok gennemføres.
Vi hygger os. Gevaldigt.
6 kommentarer
Liselotte
7. august 2006 at 09:13Uha Mette, den ser godt nok lækker ud – tusinde tak for linket :-)
Mette
7. august 2006 at 09:07Hej Lise-Lotte,
Jeg betragter med stor misundelse din abrikos-høst. Hvilket privilegium og luksus at have så rå mængder til rådighed af denne for mig “feriefrugt,” som vi guffer løs af hvert år i Frankrig og Schweiz.
Jeg er faldet over denne her opskrift: http://www.nordljus.co.uk/en/i.....3cba1b4791
som jeg synes ser både helt fantastisk ud (ligesom resten af sitet) og lyder rigtig godt. Så måske var det en ide at prøve næste gang, du vil undgå det sure…….
God fornøjelse.
/Mette
Liselotte
5. august 2006 at 21:06Tak skal du have Conny :-)
conny
5. august 2006 at 19:15Nå, så du HAR fået abrikoser. Men vejret har jo også næsten været “abrikosvejr” hele sommeren.
Bedre held næste gang med chutneyen.
Liselotte
5. august 2006 at 18:37Ja, det skulle være så godt Sanne, men ender måske skidt. Det smager bestemt ikke godt lige nu, hvor jeg febrilsk forsøger, at redde det, så den opskrift kan jeg altså ikke anbefale :-(
sanne
5. august 2006 at 18:18Hej Liselotte
Den opskrift glæder jeg til, jeg er nemlig så heldig at kende en, som har en have med masser af abrikoser som jeg må tage af – dejligt!
Bedste hilsner Sanne