Når haven bugner af hindbær, føles det helt okay, at hælde nogle af dem i en dej. Jeg er ellers sådan indrettet, at jeg helst vil spise de bær friske, plukket lige fra busken, på en varm sommerdag. Så smager de allerbedst, synes jeg.
I dag skulle nogle af dem bruges til hindbærmuffins og eftersom jeg ikke er indehaver af en opskrift på den slags, fandt jeg i stedet en på internettet. Den er god. Nem at gå til og med en bærmængde, som også lader de, som ingen have har, være med. Hundrede gram hindbær kan de fleste købe, uden at lade sig ruinere og så smager de muffins altså bare ganske vidunderligt.
I opskriften står der “hvid chokolade” og jeg havde en plade liggende. Den er med vanillesmag, men det gør ikke oplevelsen ringere og der er i forvejen vanille i dejen, så jeg tror ikke, at det har gjort den store forskel.
Hindbærmuffins:
300 g mel
2 tsk bagepulver
150 g rørsukker
1 æg
1 tsk vanille
2 1/4 dl mælk
50 g smeltet smør
100 g friske hindbær
75 g hakket hvid chokolade (jeg brugte det med vanillesmag)
Sådan gør du:
Melet og bagepulveret sigtes ned i en skål og sukkeret røres i. Slå ægget ud i en separat skål og pisk det sammen med vanille, mælk og smeltet smør. Rør væsken i melblanding, derefter hindbær og chokolade. Pas på ikke at røre for længe med hindbærrene, da de ellers vil blive most (det sidste er ren kunst, hvis man bruger modne hindbær, men vend dem evt. i med en spartel).
Hæld dejen i muffinsforme.
I opskriften står der, at kagerne skal bages i 30 minutter ved 200 grader, men mine har kun været i ovnen 20 minutter, så hold øje med dem. Ovne er meget forskellige.
Det færdige resultat dufter dejligt og smagen er helt i top. Jeg kan lide blandingen af hindbær, vanille og hvid chokolade, som klæder hinanden.
Nu skal de have en omgang hattelak i form af lidt rørt glasur og et bær på toppen, så er de klar til aflevering hos mor.
20 kommentarer
hindbær muffins :-)
18. august 2011 at 21:16Hejsa.
jeg ved ikke om jeg har gjort noget forkert ;-( brugte friske hindbær og syntes de blev noget sure og lidt tørre ;-(
og de var lidt mørke under bunden, lidt brændt øv øv
håber på nogle råd
mvh nancy
hindbær muffins :-)
16. august 2011 at 18:25De ser rigtig lækker ud…men kan man bruge frosne hindbær, eller skal de koges ind brug??
mvh ;-)
Marianne
24. maj 2011 at 20:35Hej
Jeg vil gerne lave hindbærmuffins til min nevø’s barnedåb, og i den forbindelse vil jeg gerne høre var mange muffins der bliver ud af opskriften?
MVH Marianne
Gitte
24. juni 2009 at 08:33Kæreste Lise-lotte
Er helt “tilfældigt” landet på din hjemmeside, fordi jeg søgte på hindbær muffins.
Sikke en hjemmeside, hvor er det smuk det du laver “jeg bliver helt glad i låget” at at kigge på den…
også kom tanken… laver du kurser, hvor man kan lære at lave hjemmeside ???
Jeg har en gammel drøm om at tage skønne billeder i naturen og lave den som postkort eller evt via hjemmesiden…
Hvorfor fordi jeg bliver bare så glad, når jeg tager billeder i naturen eller ser skønne postkort herfra.
Nå nu vil jeg bage de skønne muffins til min søns klasse…Tak
kh Gitte
Liselotte
3. februar 2009 at 12:16Tak Mimmi :-)
Mimmi
3. februar 2009 at 12:14Takker :) Da skal jeg lete videre :) Delikat blogg du har!!!!!!!!!!
Liselotte
3. februar 2009 at 12:00Mimmi, de lyseblå er der intet navn på, men de rosa er fra Beautiful Living :-)
Mimmi
3. februar 2009 at 11:24Hei Liselotte!
De rørebollene du har avbildet (lysrosa, lysblå med riller) Har du navn/merke på dem. Fant dem i en butikk for lenge-lenge siden, men kjøpte dem ikke… Har angret siden.
Mie
18. juni 2008 at 17:54super. jeg vil prøve. =) må jeg også spørge om hvor mange muffins der ca. kommer ud af opskriften?
Liselotte
16. juni 2008 at 19:02Nej, det har jeg ikke prøvet, Mie, men man skal aldrig være bange for at eksperimentere, så det er bare i gang :-)
Mie
16. juni 2008 at 18:07jeg tænkte på om man evt. kan lave dem som cholademuffins i stedet for hindbær? har du prøvet det? og var det en succes?
kan bestemmt anbefales… hindbærmuffens « Málglaðir múmínálfar
5. marts 2008 at 22:09[…] féll ég alveg fyrir hindberjunum hjá grænmetiskallinum mínum sem minntu mig á uppskrift hjá danskri bloggvinkonu hennar Hrefnu frænku. mmmm hindberjamúffur með hvítu súkkulaði og […]
Cirkusprinsesse.dk » Fredagshygge
2. februar 2007 at 16:02[…] Opskriften på de gode muffins kan du finde lige her. Jeg brugte mørk chokolade og alm sukker i stedet for hvid chokolade og hvid rørsukker. Og det virker nu fint uden! […]
Liselotte
16. november 2006 at 19:38Selv tak, Elisabeth. Godt du havde succes med dem :-)
Elisabeth
16. november 2006 at 19:30mums, dem her måtte jeg bare prøve…. og endelig var der en muffin-opskrift der virkede! super lækkert :) tak for det!
Elisabeth
PS. ja 20 minutter var rigeligt…
Liselotte
5. august 2006 at 18:17Herligt at høre, at du har haft succes med dem. Det tager ingen tid og de smager “Uhm” ;-)
sanne
5. august 2006 at 18:13Hej Liselotte
Jeg har bagt i dag…dejlige muffins, Tak skal du have for opskriften :-)
Det var let og enkelt og – ja 20 min er nok når man har en god oven.
Bedste hilsner Sanne
Karin
4. august 2006 at 08:40Håber (og tror) at de smagte. Så må jeg selv igang med bagningen og fotografiapperatet :-)
Liselotte
2. august 2006 at 09:06Nej, de pyntede kager røg lige ned i løgnhalsen, da de var lavet, så desværre Karin :-(
Karin
1. august 2006 at 21:45Uhm – det ser godt ud. Du skulle vel ikke have et billede at kagerne hvor de er pyntet? Så kan mit mundvand og min bagelyst for alvor komme i omdrejninger!