I morges lå der i min mail en herlig hilsen, med en vedhæftet opskrift på en bærkage, som lød både nem og lækker, så når der alligevel stod friske jordbær i køleskabet, var der ikke langt fra tanke til handling. Resten af familien ville have godt af lidt sødt, inden vi sendte Thomy og Gitte retur til Sjælland.
Siw fortalte, at kagen er fundet i et blad og hun syntes den blev rigtig god, da hun bagte den i går. Jeg må give hende ret – den smager rigtigt dejligt. Den blev rørt sammen, mens de andre forberedte brunch og er lige spist lun, med kaffe og grin ved siden af. Det var slet ikke ringe.
Bærkage:
200 g blødt smør (som sædvanligt smelter jeg det)
3 dl. sukker, ca. 250 g
4 æg str. M
1 dl mælk
4½ dl hvedemel, ca. 275 g
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
2-4 dl friske bær, evt. en frossen blanding
flormelis til pynt
1 stk 30×20 cm bradepande
Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Pisk æggene i ét ad gangen. Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker sammen, og rør det i dejen skiftevis med mælken. Smør bradepanden, eller (som os dovne) brug bagepapir.
Fordel dejen i bunden og drys bærrene ud over. Hvis du bruger jordbær, som jeg gjorde, skæres de i skiver først. Der må gerne være mange bær, så drys helt tæt – de forsvinder ned i kagen, når den bliver bagt.
Bag kagen midt i en 175 grader varm ovn i ca. 35 min. alt efter tykkelse.
Når kagen er kølet af drysses med rigeligt flormelis.
Kagen kan bages hele året og om sommeren kan bruges friske bær – jordbær, hindbær, blåbær, brombær, solbær, ribs og garanteret også rabarber – og om vinteren hvad man har i fryseren.
Nu er familien sendt afsted ud på de forhåbentlig søndagstille motorveje og jeg vil vende snuden mod haven, hvor der er det mest vidunderlige vejr. Jeg mangler fortsat at finde plads til nogle kniplingsblomster.
50 kommentarer
Stille, blid og eftergivende af Slagt en hellig ko
29. september 2019 at 17:46[…] på, at jeg skulle huske dem. Det skete så tidligere i dag, hvor jeg besluttede, at de skulle indgå i en kage til eftermiddags-hyggen på Tjørnevang. Sådan blev […]
Britt Ostersen
30. marts 2013 at 16:47Hej Liselotte :-)
Bagte din bærkage idag, hvor jeg dryssede knuste makroner over hindbærene og tilføjede tynde striber af akaciehonning inden bagning. Kagen blev helt fantastisk lækker :-) Havde i en anden opskrift set at der brugte man creme til kagen rørt af philadelphia ost med florsukker. Det gjorde jeg så til, det gjorde ikke kagen mindre delikat :-)
Tak for en skøn opskrift :-)
Liselotte
31. marts 2013 at 12:49Det lyder altså også rigtig lækkert, Britt. Dejligt, at du har haft succes med opskriften :-)
What to do… | MakedNaked
15. marts 2013 at 17:32[…] de elsker den. Især en af de største kageguffere jeg kender – min kære svoger Du finder opskriften på Liselottes fine blog Slagt en hellig ko sammen med en masse andre inspirerende indlæg, som jeg […]
Bærkage « Et liv på landet
29. juli 2012 at 09:51[…] Kagen blev lavet ud fra en opskrift hos Slagt en hellig ko. […]
Sifka
7. august 2011 at 11:21Dette bliver søndagens sommerkage til glæde og fornøjelse, mens regnvejret ligger overalt i udsigten. Og jeg ønsker en god søndag til dig med eller uden regnvejr, og/eller kage;)
Liselotte
7. august 2011 at 11:28Det er også en dejlig kage, Sifka :-)
Rigtig god søndag til dig også – MED kage :-)
Inger
16. oktober 2010 at 13:45Nu har jeg efterhånden bagt denne kage mange gange .. Den er en succes hver eneste gang :-) God weekend til alle!
Liselotte
16. oktober 2010 at 16:36Og i lige måde, Inger – god weekend :-)
Tjek! | Slagt en hellig ko
31. juli 2010 at 14:12[…] bagt efter denne opskrift. […]
Dorthe
16. august 2008 at 09:20Hej
Den lyder til at være en rigtig god fugtig kage, som jeg vil prøve at bage og så håbe den falder i min svigermors smag – som ligger og længes efter en ikke tør kage som dem de server på sygehuset. Hun har kræft og ligger barer og venter på at sove ind.
God Weekende
Dorthe
Slagt en hellig ko… » Hindbærmild
16. juli 2008 at 17:09[…] gider også godt bage denne bærkage. Hindbærbærkagebagerier passer godt til en regnvåd onsdag, hvor jeg tog Leo på sengen og han […]
Grundlovs - havemøde….. |
5. juni 2008 at 13:18[…] så har jeg bagt en rabarberkage – jeg tror det bliver en rigtigt god […]
Jordbær/hindbærkage « Slow down Idiot, slow down!
22. januar 2008 at 20:48[…] er hugget herfra, hvor man i øvrigt finder mængder af andre lækre sager og flotte […]
Slagt en hellig ko… » Sådan!
1. april 2007 at 10:15[…] Kagen tager 10 minutter at forberede. Om en halv time er den klar og skal bare drysses med flormelis inden serveringen. Det er nemt og der er stadig plads til lidt planteri for udendøre er der helt og aldeles fantastisk vejr og jeg må ud nu! […]
Lizelotte
24. august 2006 at 09:01Ja – og så er kagen bare så NEM … og der er ikke ret meget at vaske op efter den :-) Et klart plus!
Liselotte
24. august 2006 at 08:52Jeg så godt kagen… og syntes også, at den lignede “modellen” og ville egentlig spørge, men kom så fra det igen. Godt at høre, at nogle af bærrene kan anvendes på den måde :-)
Lizelotte
24. august 2006 at 08:45Liselotte – Brombær kan varmt anbefales, det er afprøvet ovre hos mig… du kan endda se resultatet afbildet på min blog :o)
Liselotte
23. august 2006 at 23:27Det er alletiders opskrift, men jeg har efterhånden prøvet med en del forskellige bær og foretrækker den med jordbær. De andre – ribs, hindbær og abrikoser – har også været gode, men jordbær var nu bedst.
Jeg har planer om, at der også skal eksperimenteres med brombær ;-)
Anne Lindholt Ottosen
23. august 2006 at 23:12Jeg lavede den med jordbær i går, og den kan i hvert fald sættes i køleskabet, og det bliver den faktisk bedre af, synes vi, fordi den bliver lidt mere fugtig og sådan rigtig mazarintærteklæg på den gode måde. :-)
Liselotte
21. juli 2006 at 23:51Det ved jeg faktisk ikke Anne, men umiddelbart er jeg tilbøjelig til at sige nej. Den er temmelig fugtig (frugten) og når den så skal tøes op igen, vil den formentlig blive alt for fugtig, men der er kun ét at gøre – prøv det ;-)
Mie
18. juni 2022 at 16:10Denne kage er altid min “to go to” kage, når der er mindre pæne danske jordbær tilbage.
Jeg kan oplyse om at den kan fryses, men den er selvfølgelig bedre uden
Anne Lindholt Ottosen
21. juli 2006 at 23:48Kan den mon fryses, hvis den (mod forventning) ikke bliver spist?
Slagt en hellig ko… » På ingen tid…
21. juli 2006 at 17:43[…] På ingen tid fik jeg plukket 1 kilo solmodne hindbær. Jeg må hellere gemme lidt af dem og dele. Måske de kan blive til sådan en her. […]
Liselotte
21. juni 2006 at 16:46Du kan tro, at den efterhånden er ved at brede sig Siw, så det var bestemt et velkomment forslag du kom med, da du sendte opskriften :-)
God sommer til dig også :-)
Siw
21. juni 2006 at 15:22Jamen, det var dog dejligt, at bærkagen er faldet i god Gug-jord. Og allerede er udbredt både nær og fjern ;-) Det er jeg glad for at høre.
God sommer
/Siw
Liselotte
20. juni 2006 at 23:22Herligt at I kunne lide den Johanna :-)
Ja, den er nem og kan varieres i det uendelige. God fornøjelse med de hjemmeavlede rabarber :-)
Johanna
20. juni 2006 at 23:19Jeg har endnu engang snuppet en kageopskrift fra din side. Denne gang er det Bærkagen, som er super let og lækkert. Familien er vild med den og snart må jeg prøve med rabarber også.
Har et lille bevis her :-)
http://jo-hanna.dk/bloggen/?p=135
» Bærkage
20. juni 2006 at 23:15[…] Her til aften fik vi bagt Liselottes bærkage, og jeg siger jer, den er super lækker og meget let at lave. Den er god her i sommervarmen fordi den er så let, og til efteråret vil den være perfekt til en varm kop te eller kakao. […]
Liselotte
19. juni 2006 at 22:58Dejligt at høre, at den også lykkedes for dig :-)
Karin
19. juni 2006 at 22:56Den blev god; en pose bærsymfoni gør sig godt i kagen, og så med en klat cremefraice 9 % (eller mere hvis det er weekend;-) med en smule vaniliesukker i ved siden af. Dejlig frisk sommerkage.
Karin
19. juni 2006 at 19:33nåå ja. tak
Liselotte
19. juni 2006 at 17:59Aner det ikke, men jeg ville selv tø dem op inden, for ellers afgiver de så meget væde :-)
Karin
19. juni 2006 at 17:10Håber du ser beskeden helt her nede…
Hvis jeg bruger frosne bær, skal de så være tøet op eller kan de bruges frosne (hvis det er små bær som brombær, hindbær o.lign)?
Liselotte
19. juni 2006 at 13:05Jeg er sikker på, at hun vil elske kagen. Den er lige tilpas uden at blive alt for sød, med de friske bær :-)
God fornøjelse med det hele :-)
Karin
19. juni 2006 at 12:45Hmm.. jeg overvejer om det skulle være idag. Jeg synes jeg trænger til noget at glæde mig til i aften. Lige nu står dagsordenen på støvsugning, gulvvask, vasketøj og… ja, alt det ind i mellem.
Heldigvis får jeg besøg af en kær veninde i eftermiddag, så det hjælper lidt på det hele. Mon ikke hun ville have godt at lidt jordbærkage?! Det tror jeg ;-)
Liselotte
19. juni 2006 at 07:08Therese – du må prøve den engang. Den er rigtig god :-)
Liselotte
19. juni 2006 at 07:07You’re welcome bix. Nice to know that the cake was yummy – I think it is too :-)
bix
18. juni 2006 at 23:25Dear Liselotte, this cake is really yummy, I will definitely bake it more often. Especially with strawberries, mhm :-) A sachet generally contains 2-3 teaspoons here, but since it was already open I think there were about 1-2 teaspoons left, which might have been the right amount for the spelt flour I’ve used. So everything went perfect, thanks a lot for your recipe and especially for your translation offer :-))
Therese
18. juni 2006 at 22:34Den ser dejlig ud den kage. Så er det sommer !!!
Liselotte
18. juni 2006 at 21:43Hi bix – I hope your cake is a succes. A “tsk” is a teaspoon, so I certainly hope that “sachets” makes up for a teaspoon…
If you need some translation for the cookbooks, send me an email and I’ll try helping you out :-)
bix
18. juni 2006 at 21:39Hi Liselotte,
I’ve found your blog through your lovely illustrations at “farmgirl fare”. Although I love traveling through denmark I unfortunately can’t understand a lot of the danish language, but I’ve hopefully bought a couple of danish cookbooks last summer :-) When I saw your cake recipe today I decided to jump in and try. I hope that “tsk” means something like “sachets” — I’ll find out in a few minutes when the baking time is over — at the moment all here is sweet with the scent of strawberries, yum! Keep up the good work! :-)
Liselotte
18. juni 2006 at 21:23Ja, det har bestemt været en SKØN weekend :-)
Karin
18. juni 2006 at 20:59Hvor skønt – med det gode selskab såvel som det gode kage :-)
Liselotte
18. juni 2006 at 18:06Kagen var bare god og der er taget fra nu, så det er en lyst :-)
Den rakte både til middagskaffen og igen til eftermiddagskaffen, som vi var heldige at dele med Ella og Ole :-)
Karin
18. juni 2006 at 17:57Jeg tror det er billederne! De ægger min lyst til at bage og skabe noget ligeså indbydende. Opskrifter kan man jo finde alle vegne, men nyligt afprøvede lækkerier med lige så lækre billeder dét er da ikke til at stå for!
Karin
18. juni 2006 at 17:55Tak, Liselotte for en opskrift der får tænderne til at løbe i vand. Den er skrevet bag øret, for idag er vi mætte så vi kan trille idet vi lige er kommet hjem fra barnedåb. Men en anden dag – en anden dag!!!!
Anne Stange
18. juni 2006 at 15:48Lækker kage, surt at jeg først opdager den nu, hvor vi har mæsket os i andet til hofterne!
Blomsten er rigtig yndig, specielt i den lyseblå nuance.
Go’ og fredelig søndag til dig :-)
KH Anne
Liselotte
18. juni 2006 at 14:07Ella – jeg har nogle stykker i overskud og også jordbærkage der står og venter, så du kan bare komme – jeg er hjemme :-)
Her er billeder af blomsten!
Ella
18. juni 2006 at 14:05Altså Liselotte – skulle det komme til at knibe med pladsen, tror jeg godt at jeg kunne få plads til en enkelt kniplingeblomst. Jeg forsøgte at google den i går, men fandt ikke et billede af den og nu er jeg nysgerrig ;-)