Oline og Alexander besluttede sig for, at de ville bage en kage. Jeg besluttede til gengæld, at de skulle få lov til at klare det selv.
Oline fandt først en opskrift. De endte med at enes om en kanelkage og det passer fint, for den har jeg aldrig bagt, så vi skal prøve noget nyt på den front.
Ingredienserne blev fundet, målt af og så var det ellers i gang med at røre.
Oline er frygtelig sart. Hun fik lidt dej på venstre arm, så kagen er rørt med højre hånd i dejen og venstre strittende ud til siden, mens hun højlydt sukkede over, at hun ikke lige kunne vaske armen.
Til gengæld blev den vasket som det første, da hun endelig kunne slippe grydeskeen. Bagefter klarede de ikke at hælde dejen i bradepanden, så moderen, med Skipper Skræk-overarme, gik i aktion og fik skidtet på plads.
Den er færdig nu. Den dufter dejligt. Det siges, at den skal have vanille- og chokoladeglasur på toppen og jeg har også hørt, at den gerne må smages til aftenkaffen. Jeg kan kun glæde mig.
Opskriften kommer lige her, for den var sørme nem at gå til:
Kanelkage
250 g smeltet smør blandes med 800 g sukker og røres godt sammen.
800 g hvedemel, 8 tsk kanel og 4 tsk natron blandes og blandes herefter i dejen skiftevis med en liter kærnemælk.
En bradepande smøres eller beklædes med bagepapir (det gør vi dovne) og dejen fordeles heri.
Kagen bages ved 200 grader i 30-40 min. (180 grader i varmluftovn)
Når kagen er kølet af – det er kunsten at vente på det – kan den pyntes med glasur. Vi laver som sagt vanille- og chokoladeglasur, men jeg kunne forestille mig, at en mild citronglasur ville være rigtigt god også.
PS – det er en ordentlig skovlfuld kage der kommer ud af denne portion, så skal du ikke bage til 20 mennesker, kan du med fordel halvere mængden. Vi har kage til de næste mange dage.
22 kommentarer
Søndagslykke i oktober
11. oktober 2009 at 16:02[…] på Verdens Nemmeste Kanelkage er at finde lige […]
Søndagstilfredshed | Slagt en hellig ko...
25. januar 2009 at 16:07[…] benene mætte og så gik turen det sidste stykke op til bilen, for at køre hjem til friskbagt kanelkage og kaffe. Det er slet ikke så […]
Roldtrolden » Blog Archive » Tiden går…
4. oktober 2007 at 11:57[…] skal jeg igang med bagningen. Anden skal have kage med i skole i morgen. Mon ikke det ender med en kanelkage – det er så […]
Roldtrolden » Blog Archive » Opskriftsterroist
20. juli 2007 at 23:11[…] aften skal jeg have bagt en kage – det ender vist med at blive Liselottes kanelkage. Tror nok, at jeg holder mig til opskriften. Men man kunne jo også putte lidt valnødder eller […]
Katrine fra olines klasse
11. juni 2007 at 13:23rigtig fin side, men der kunne godt være flere opdaterede billeder, af Oline, og hendes flotte (emo) tegninger (;
Liselotte
4. marts 2007 at 14:22Uha, som det lyder godt, Britt :-)
Britt
4. marts 2007 at 14:02Kørte en halv omgang Kanelkage igennem køkkenet igår aftes. Den blev prøvesmagt af 4 velvoksne knægte og blev godtkendt.
Dryssede med en håndfuld ristede græskarkerner istedet for glasur. Det fungerede.
Slagt en hellig ko… » Tøsefnidder
19. oktober 2006 at 15:01[…] Oline og veninden er smuttet ind til byen. Jeg hygger med Alexander. Vi vil bage kanelkage, så der er lidt til kaffen i morgen. Den kage får hurtigt ben at gå på, når der er 4 børn og samme antal voksne, som heller ikke er kostforagtere. […]
Slagt en hellig ko… » Så er jeg næsten klar…
2. juni 2006 at 14:58[…] Hun foretrækker kanelkagen, som sidst var et kæmpehit. Hun mener også, at Mikkel og Rasmus vil finde den meget lækrere end mit forslag og jeg tror, at jeg må give hende ret. […]
Liselotte
26. april 2006 at 09:07Bordpladen er asketræ – den holder for evigt og har forøvrigt fået en omgang olie, men der er naturligvis andre muligheder. Man kan give den lak eller en omgang hvidolie, så den fremstår smukt lys afhængig af hvor den skal ligge :-)
Pedrsn
26. april 2006 at 09:03Ja det er bare en rigtig god kage, især som der også bliver nævnt, at den holder sig læker i flere dage.. STORT plus!!
Forresten Liselotte, den bordplade I har i Jeres køkken, hvilken slags træ er det?
Karin
24. april 2006 at 00:46Med en lille variation er det også en af mine foretrukne… nåede lige at tabe min selvtillid da jeg så at det blev kaldt en “børnekage” ;-) men nu er jeg mig selv igen; ved jo at den holder – hver gang!!! Og at mine gæster næsten aldrig går uden opskriften, fordi den er mums! Ææælsker også at den holder sig lækker i flere dage når den nu er så stor.
Liselotte
23. april 2006 at 09:35Det var lige en kage for mig viste det sig. Den smager fortrinligt og vi droppede glasuren og tog den “au naturel”, hvilket ikke gjorde den ringere (jeg er ikke glasurelsker).
Kagen er yderst vellykket og den slags forpligter, så nu ved ungerne hvad de ind imellem bliver tvunget til at bage ;-)
Sofie
22. april 2006 at 21:56Den ser bare lækker ud. Jeg elsker kanel – i alle afskygninger – så kunne sagtens fristes til at forsøge mig med en kanelkage. Desværre kender de ikke til kærnemælk herovre…jo, i udsøgte forretninger finder man små 250 ml bægre til en formues penge. Men måske ville en yoghurtnatural blanding af en eller anden art også gå an.
Donald
22. april 2006 at 21:43En liter kærnemælk i en kæmpekage – det må jeg prøve (måske skulle jeg vente til der er vej-fest og så øve med kvarte-mål:-)
Slagt en hellig ko… » Filmaften
22. april 2006 at 21:13[…] Mine unger har inviteret til King Kong, kaffe og kanelkage. Jeg er den der er smuttet direkte ind under tæppet, for det er ikke hver dag jeg får så fine invitationer :-) […]
Liselotte
22. april 2006 at 19:35Uha ja, det lyder godt Lizelotte :-)
Lizelotte
22. april 2006 at 19:32Vi plejer at lave en chokoladeglasur af smeltet margarine, kakao, flormelis og et pasteuriseret helæg … det er SYNDIGT men smager SKØNT….. :-)
Liselotte
22. april 2006 at 19:18Oline sagde også som det første, at hun nu kunne slikke skålen, for der var ingen æg i :-)
Ja, citronglasuren tror jeg kunne være god til den. Måske jeg kan få lov til at prøve med bare en lille del af den kæmpekage børnene endte med at have bagt.
Anne Stange
22. april 2006 at 19:06Jeg kalder den altid børnehavekagen, fordi jeg bagte den igen og igen, da jeg arbejde i daginstitution; der er jo ingen æg i, og så kunne der slikkes piskeris, hvilket er et must, når man bager med børn, synes jeg….
Og din tanke om citronglasur, mmmm, den tror jeg vil være rigtig god!
Liselotte
22. april 2006 at 17:02Ha ha ha… ja, vi har endnu ikke smagt den, men den dufter i hvert fald rigtigt dejligt og ungerne er begge vilde med den, efter at have fået den i skolen :-)
Mette
22. april 2006 at 16:54Den kan vi også godt li’! Da mine børn en dag kom hjem fra skole og insisterede på, at vi skulle bage kanelkage, syntes jeg, at det lød lidt kedeligt… Da opskriften var i hus og afprøvet, var jeg enig med dem. Den er ikke så kedelig endda! Vi har endnu ikke prøvet med glasur, så måske jeg skulle finde opskriften….