Da jeg kom hjem, lå der et brev i postkassen, som havde håndskrevne noter på kuverten.
Uden på kuverten stod der ???De bor nede for enden af vejen, på den røde gård??? og bagpå stod der ???Er I søde lige at aflevere det her til Sanne. Hilsen Lene Post???.
Bagpå var kuverten fint stemplet af et advokatfirma og brevet lignede en check, så jeg syntes, at det var vigtigt at få ringet til Sanne i en fart. Sanne er min fars kone og jeg tænkte, at dette kunne være en sidste opgørelse på nogle likvider, som min far havde tilsidesat til hende.
Jeg undrede mig naturligvis også over, at brevet tydeligvis var adresseret til deres gamle adresse, en lille landsby 12 kilometer her fra, men alligevel havde fundet vej til min postkasse, men alt har en forklaring.
I den lille by de boede i, var der én butik, nemlig den lokale Brugs. Sidste år fik den problemer med at finde midlerne til sin fortsatte eksistens, men i lokalsamfund af den størrelse finder man en fælles løsning. Der gik ikke mange dage før en indsamling var sat i værk. Man kunne donere så meget, som man syntes at have råd eller lyst til og snart var byens eneste butik reddet og alle åndede lettede op, for ikke alene var den eneste sted for indkøb af mælk, brød, toiletpapir og andre af den slags fornødenheder, den var også apotekerudsalg og dermed også den butik, som sparede rigtigt mange børnefamilier for lange ture ind til Aalborg for at hente penicillin til mellemørebetændelser, influenzaer og andet skidt i den boldgade.
Alle var glade, for ingen havde doneret mere end de kunne undvære og så kunne historien slutte her, men det gør den naturligvis ikke. Da Brugsens forpagter igen var ved at kunne kigge op over stakken af rykkere og kreditorers vrede breve, syntes han, at det var på tide at tilbagebetale al den hjælp han modtog sidste år.
Han kunne ikke betale det fulde beløb tilbage til hver enkelt bidragyder, men han hyrede et advokatfirma, som regnede på tingene for ham og det endte med, at han kunne sende et pænt brev til bidragsyderne med tak for hjælpen og alle får de nu 40% af deres indsats retur på en check, pakket i et brev, fint stemplet på bagsiden af et advokatfirma.
Sannes bidrag er også tilbagebetalt – eller de 40% er. De er sendt på en check til hendes gamle adresse, som ikke længere gør gavn for hende, men nogle andre glade mennesker.
Landposten, som kommer på de kanter, er tilfældigvis min søsters tidligere klassekammerat, som ved hvor vi bor. Hun skrev uden på kuverten til sine kolleger herinde, at vi bor på den røde gård nede for enden af vejen og hun skrev og bad os om at give brevet til Sanne. Det har jeg ikke gjort endnu, men jeg har ringet og når bagefter at tænke, at sådan viser verden sig jo ofte, at være et sted befolket med omsorgsfulde og betænksomme mennesker.
Sikke en herlig dag…
9 kommentarer
Slagt en hellig ko… » Øv for en dag…
25. april 2006 at 22:27[…] Vi fik en kaffegæst. Uventet kom hun forbi og gjorde os selskab og det var rigtigt hyggeligt. Hun skulle jo også hente sin check, så det var på tide. […]
Pernille
11. april 2006 at 18:38Sikke en skøn historie – og sikke en dejlig Brugs
conny
11. april 2006 at 08:37Jeg kommer lige fra Ellas Mal din dag – indlægget om hvad der glæder.
DIN HISTORIE HER GLÆDER!
Som regitze bemærker, så troede jeg faktisk ikke, at man i 2006 kunne få folk til at gå på barrikaderne for en lokal butik. Det er da glædeligt at få aflivet sådan en myte.
Og hele bekendtskabskæden, der har gjort det muligt, at Sanne får sit brev – det ville godtnok ikke være gået her i villakvarteret, så det er også glædeligt at høre om.
Så er man lige frisk og glad til at gå i gang med arbejdet.
Tak for historien Liselotte.
Moster
11. april 2006 at 07:42Ja, det viser jo at der er mange gode mennesker ude i vores verden, og vi ved jo at netop Sanne er af den gode slags. Hun er så uselvisk, og det ville have passet far fint, at have givet til Brugsen. Godt gået Sanne !!
Og vores gode landpost, og veninde, lader sig ikke gå på af noget så lidt som en gammel adresse. Altid godt at kende nogen indenfor Etaten :-) Veninden fulgte også med i far’s sygdom, på respektfuld afstand, og var med til bisættelsen, for hun kunne også godt lide far og viste ham den sidste respekt. Dejlig kvinde.
Hyg og hils
Ella
10. april 2006 at 23:51Det er Gug, når den er allerbedst :-)
Liselotte
10. april 2006 at 23:26Jeps… de lyser endnu :-)
regitze
10. april 2006 at 23:26arj. det var ikke i 2006, vel Liselotte?
ikke i Danmark, vel?
den er helt Kieslowskisk når han er gladest. sikke mange solstråler:)
Liselotte
10. april 2006 at 22:54Ja, det er en herlig historie Heidi :-)
Heidi
10. april 2006 at 22:44Hvor ER det dog en hyggelig historie. Ikke nok med at den viser at der er en del godtfolk derude, som involverer sig i lokalsamfundet – den viser også hvor lille verdenen er, og et eller andet sted oser den på en måde af gamle tider, hvor alle kender alle og hvor man ringede ind til tlf. centralen og bad om at snakke med Fr. Nielsen :o)