På forhånd undskyld – men de smager, så jeg vist er nødt til at lave nogle i morgen…
Ingredienser:
250 g smør
200 g mørk chokolade
4 æg
250 g sukker
150 g hvedemel
3 spsk kakao
200 g hakkede valnøddekerner
Valnøddekernerne kan sagtens erstattes af hasselnødder eller mandler alt efter smag og lagerbeholdning.
Bagetid: Ca. 35 min. ved 175°.
Smelt smørret sammen med chokoladen (bræk den i små stykker inden) i en gryde (ved lav varme) og lad det køle lidt af.
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps – det skal være hvidt. Bland mel, kakao og valnøddekerner sammen og vend det forsigtigt i æggesnapsen. Vend den afkølede chokoladeblanding forsigtigt i.
Hæld dejen i en smørsmurt firkantet form (ca. 20 x 30 cm) og bag den midt i ovnen. Lad kagen køle af og skær den i firkanter.
Kagen skal virke blød og fugtig indeni, så er den allerbedst…
94 kommentarer
Christian
24. marts 2013 at 15:00Tak for en dejlig opskrift :-)
Prøv også lige den her, hvis du er vild med chokolade. Jeg bagte den i dag og spiste den med et stykke vanilje is. Så bliver chokolade brownies ikke bedre:
<a href=”http://opskrift-kage.dk/chokolade-brownie/”>Chokolade brownie</a>
Lita
6. november 2012 at 17:52Jeg surfede på nettet og kom et smut forbi… nu har jeg kage i ovnen og efter at have skimtet i kommentartråden, er jeg yderst
opmærksom på bage tiden… for lækker svampet brownies glider så herligt ned. ;-))
Emma
26. september 2012 at 18:36Glæder mig til at prøve at bage kagen til min kæreste her en af dagene, den lyder rigtig lækker :-)
Pernille
13. september 2012 at 12:42Så har jeg også bagt kagen..hmm.. det er ikke blevet så fugtig som en browine skal være, jeg måtte dog også give den ekstra tid pga der hang noget ved gaflen – skal der hænge lidt ved i gaflen, når man prøvestikker?
Jeg brugte ikke varmluft… skal man det?
Liselotte
13. september 2012 at 17:46Den må gerne være lidt blød indeni, men selvfølgelig ikke ubagt :-)
Det er ligemeget hvilken type ovn, man anvender. Det handler mere om at vide, hvornår kagen skal ud – og det er jo helst inden, den er blevet tør ;-)
Pernille
12. september 2012 at 12:44Så satser jeg hele butikken ved at bage den til ungernes 1 års fødselsdag – UDEN at have prøvet den først… Jeg håber, den er egnet til at holde sig et par dage i fryseren!
Silas
10. april 2012 at 22:06Nej Hold nu kæft! Det var da en oplevelse som nærmest ikke kan beskrives. Den røg jo lige ned i “Mausen” som en torpedo i klart vand. :)
Liselotte – Du er en Verdenkvinde.
Kay Johansson
10. april 2012 at 13:10Lækker, lækker, lækker.. Mums, mums :-)
viking
16. februar 2012 at 16:12hejsa ! (:
jeg ville bare fortælle at jeg elsker din kage (;
jeg har bagt en enkel gang og er helt solgt
jeg rister nødderne før jeg putter dem i dejen, så smager de bedre igennem (:
– jeg bagte kagen fordi jeg skulle have besøg af en knægt jeg er lidt glad for, alle ved jo vejen til en mands hjerte går gennem hans mave (; . men ja han elskede den og ringede igen i dag for at høre om der var mere (; så rigtig mange gange tak for denne fantastiske opskrift ! (;
Sabina
30. december 2011 at 12:18Super god kage.Selv lavet den 2 gange og skal i gang igen så der er dessert nytårsaften. MEN det overtræk der er på, er det en hemmelig opskrift?? Har set spørgsmålet et par gange, men ikke stødt på svar ;-) Vil nemlig også gerne vide det.. Rigtig godt nytår :-)
arizona
8. december 2011 at 15:56‘slagt en hellig ko’?
well, de er de bedste brownies jeg har lavet indtil nu ;) lavede 10 forskellige og så skulle 2 af mine veninder bedømme hvilken opskrift, der var bedst. og dén her opskrift vandt!
Yen A
31. oktober 2011 at 15:27min brownie ligner ikke den på billedet?
Har jeg gjort noget forkert?:)
Yen A
31. oktober 2011 at 15:34Glem mit spørgsmål;)
Liselotte
30. oktober 2011 at 09:37Dette er ikke en bagebog, men bare en opskrift, som for længe siden er delt. Alle ovne er forskellige. Alle menneskers talent for bagning er forskellige og så videre…
Jeg har ingen anelse om, hvorfor de ikke blev gode. Mine bliver gode. Mere ved jeg jo ikke :-)
Simone igen.
30. oktober 2011 at 07:31De blev virkelig virkelig hårde, og tøre.
Hvad har jeg gjort galt?
B&K
29. oktober 2011 at 16:54Hej Liselotte :)
Tak for en dejlig opskrift, vi nyder kagen ! :)
knus K & B
Simone
29. oktober 2011 at 15:52Nu er kagen bagt til i aften.
Den ser vild god ud.
Vi delte sukkeren op, så 100 g rørsukker, og 150 g almindelig, om det har gjort den bedre – det må vi se :-)
Knus Simone <3
Amalie
27. oktober 2011 at 19:03Hej liselotte skal holde fødselsdag på næste fredag for nogle piger og syntes dine brownies ser LÆKRE ud:)
Men tænkte lige hvor mange personer er denne opskrift til?
Knus Amalie
mira
15. oktober 2011 at 12:04jeg synes den er rigtig god, jeg manglede bare lige at der satod hvad for en glasur man putter oven på, så det måtte jeg finde på en anden hjemmeside…
Yen A
31. oktober 2011 at 15:29Hej Mira
hvad hed den hjemmeside?:)
isabella
3. oktober 2011 at 15:47den smager rigtig godt, gav den dog 5 min mindre og den blev perfekt! bruge chokolade med 70% kakao i!
Gitte
20. september 2011 at 10:50Mon det kan lade sig gøre, at bruge den som bund til en islagkage???
Er der nogen som har prøvet at lave Browniesislagkage? og har en opskrift?
line
13. august 2011 at 14:28wooh 6 gang de skal bages og de er og bliver altså bare lige lækkre :D super fantastisk opskrift .. i dag skal jeg prøve med nogen små banan stykker i mums :D
anna, caroline og sophie
29. juli 2011 at 15:58– vi skal til at lave dem med m&m`s i stedet for nødder… spændende… :D
line
11. maj 2011 at 12:19de var super lækre og alle var helt vilde med dem :D !!
skal bage dem sammen med kæresten i aften og håber de bliver lige så gode i dag :D !!! ♥
Bo
5. april 2011 at 23:25Kom lige fra Arla’s side om Brownies. Den opskrift er identisk med din. Så undre mig bare lidt over hvem der mon var først? Tæt på ordret den samme opskrift. Men det kan jo også være det bare er SÅDAN en brownies skal laves :) God er jeg ikke i tvivl om at den må være!
line
11. maj 2011 at 12:37det er præcis SÅDAN brownies skal laves …. det er helt sikkert de bedste brownies hvis man ellers kan finde ud af at lave dem …. ♥
Sarah
1. april 2011 at 01:30De ser jo super lækre ud. Men det er lidt svært at tyde hvor mange stykker der ca. bliver? nogen der evt. kan fortælle mig det?
Liselotte
1. april 2011 at 10:06Formen er cirka 20 x 30 centimeter og der fra er det simpel regning afhængig af hvor store din stykker skal være, Sarah :-)
line
26. marts 2011 at 14:46jeg er lige ved at bage dem nu .. jeg er rigtig stor fan af brownies og elsker det med svampede lækre brownies og vanilije is og nogle friske bær til … jeg har dog lige prøvet at ligge nogle små stykker chokolade på toppen og håber på et fantastisk resultat de lydder nemmelig rigtig rigtig gode :3 ♥
Trine T.
10. februar 2011 at 17:02Hej Liselotte – de smager himmelsk..(-:
Camilla
27. januar 2011 at 12:51Påvirker det resultatet, hvis man anvender margarine i stedet for smør?
Liselotte
28. januar 2011 at 11:58Ja, det vil naturligvis påvirke smagen, men det kan sagtens lade sig gøre :-)
Henriette
25. januar 2011 at 09:34hvormange er den ca til?
Charlotte Chokolade
30. december 2010 at 13:47De er virkelig lækre! jeg har lige bagt dem og herhjemme er vi vilde med dem.
Jeg gav dem kun 25 minutter og de skulle ikke have mere.
Caroline
17. november 2010 at 14:52Fantastisk brownie (selv om jeg nu kun giver den 25 minutter ved 175 grader i almindelig ovn).
Den går virkelig sin sejrsgang – nu blandt veninder, kolleger og veninders studievenner…:)
Michael
4. oktober 2010 at 20:11Hej Liselotte,
Intet mindre end genial brownie opskrift, jeg er netop igang med at benytte mig af den for niende eller tiende gang :-D. Eneste problem med den er at brownien bliver bedst efter 24 timer i køleskabet og det er uforskammet lang tid at vente :-)
Men det er DIN skyld jeg har taget på !! ;-)
Liselotte
4. oktober 2010 at 22:11Jeg undskylder for din manglende rygrad, Michael… den må ligne min ;-)
christina
24. september 2010 at 13:36Rigtig lækker kage!! Men det creme der er ove på, hvad er det, og hvordan laver man det? :)
biine
8. august 2010 at 01:05øvøvøv…. tør og alt for ‘luftig’, slet ikk borwnie-like (og slet ikk som på billedet)… og den fik ikk engang fuld tid :(((
Mia Møller Baun
15. juni 2010 at 12:48Mums, har lige taget den ud af ovnen så nu venter vi spændt :D gav den dog kun 25 min :) og stak ned i den med en tandstikke for hvis der ikke hænger noget dejl på er den færdig :D
Maja
9. maj 2010 at 12:59Super opskrift som jeg piftede op med Daim stykker, giver lidt ekstra smag og knas :-)
Jona
30. april 2010 at 15:36Super qod kaqe!!
Marie
7. marts 2010 at 15:31Hej :) hvordan laver du det lag der ligger ovenpå kagen på billedet? kan ikke se der står noget om det i opskriften…
Mvh. Marie.
jesper
4. marts 2010 at 21:16prøv denne opskrift evt. undlad kakao.
og tilsæt yderligere 100 g chokolade dvs. 300 g. chokolade og prøv med hvid chokolade det er mega MUUMS gør det tit
Lisa
23. februar 2010 at 20:44Jeg har brugt denne opskrift, og fik nogle suuuuper lækre brownies :-) Den skal helt sikkert laves igen.
Hilsen Lisa
challote
27. december 2009 at 13:22hej :=)
‘
har lige prøvet opskriften og den smagte ikke som forventet den var tør og jeg bagte den kun i ca. 22 min og man kan evt. tilsætte 100 gram hvid chocolade så gir den kagen et extra pift.
Elisabeth
17. november 2009 at 16:02Mums! Sikke en kaloriebombe, men skidt pyt! Den er fantastisk lækker og utrolig nem at lave. Men tænkte på om den skal være blød i midten? Som om den stadig er flydende ihvertfald da den var varm endnu, nu har den stået i køleskabet – altså det der nu er tilbage ;o) – og så er den jo ikke flydende men bare blød og stadig lige så lækker.
Jeg havde kun 100 g valnødder men havde i stedet 100g ekstra chokoladeknapper som jeg jeg hakkede sammen med valnødderne….Det er vidst ikke sidste gang den skal bages og smages!!!!
signe
9. november 2009 at 14:12Den er bare super god!!!
Sammy
25. oktober 2009 at 13:10Hej, bagte kagen og den blev vildt god, : ) men den smagte lidt underligt? Tænkte på om der slet ikke skal noget bagepulver i ? Jeg puttede lidt i. Er det mon derfor den blev lidt mærkelig??
Julia
8. oktober 2009 at 15:52Det ligner en rigtig god kage, glæder mig til at smage den. ;o)
Håber den smager godt! :)
men der er mange af jer der har skrevet den er god. :)
Martin Hjalte Frank Andersen Guldbrandsen
23. september 2009 at 17:24Jeg fulgte først opskriften slavisk, og det var som om der manglede et eller andet..
– Jeg forsøgte derfor med lidt chili og kanel… Det gav sku lige det sidste! – skal prøves!
mvh. Martin Hjalte Frank Andersen Guldbrandsen
Ida
5. september 2009 at 19:28Uhhh… så er brownien i ovnen! Venter spændt som en flitsbue efter at have læst de mange gode roser til denne kage :)
Birgitte
22. august 2009 at 16:07hejsa. super dejligt, og med en plade marabou chokolade mums skøn opskrift
Jona
20. august 2009 at 14:29Year! skal bage den igen:D
Anna og Luna
16. august 2009 at 12:47Den er vild god, jeg vil bage den igen. Gud velsigne den der har fundet på opskriften Hilsen de lækre piger nemlig Anna og Luna.
Jona pg Luna
13. august 2009 at 16:52Den er MEGA god!
Rachel
6. august 2009 at 22:41Forelsket som jeg nu engang er, og nok altid har været, i chokolade og alt hvad der har med koncentreret chokolade at gøre, prøvede jeg mig frem med denne opskrift og resultatet taler for sig selv. Mig siddende som en total-forstopppet børnehaveklasses unge med chokolade kørt rundt i krydderen som om hele Toms Chokoladefabrik havde valgt at eksplodere i mit køkken, imens jeg tilfældigvis sad med åben mund. En vidunderlig oplevelse. Har aldrig smagt bedre. Tak for opskriften!
Rita
30. juli 2009 at 10:31Hej Jeg har lige bagt en anden opskrift på brownies som bare blev tør og kedelig øv, nu vil jeg prøve din opskrift. Hvis ikke jeg skal have nødder i, skal der så mere mel i (er allergisk overfor nødder) Er din opskrift den svampede af slagsen, for det er et must :o) Håber det lykkedes denne gang. Hvis jeg skal bage en stor bradepande er det så gange 2 med opskriften? og hvad med bagetiden? (skal bruge opskriften til en stor fest så det skal bare lykkedes denne gang)
Liselotte
7. juni 2009 at 17:31HC, det er jo en kage, som nærmer sig noget småkage/dessert, så man kan ikke spise alt for meget af den, men kan med fordel lade den ledsage af noget is. Jeg vil tro, at opskriften rækker til otte personer – altså hvis den kombineres med en god is :-)
HC
7. juni 2009 at 16:08Hej Liselotte.
Hvor mange personer er opskriften beregnet til?? Kan ikke se det nogle steder. :)
Jeg skal helt klart bage den i aften.. MumSSSs
På forhånd tak.
Liselotte
6. juni 2009 at 18:02Det kan den i hvert fald, Clara :-)
Clara
6. juni 2009 at 14:09Hej
Kan kagen godt laves dagen den skal bruges?
Helene
24. april 2009 at 15:07glæder mig til at smage den :)
Cecilie
6. april 2009 at 11:20Hej lisselotte, fantastiske kager..
Mine børn var helt vilde med dem..
jeg kan klart anbefalde disse lækre chokolade brownies ..
Knus, ha en god dag(;
Mathias
22. marts 2009 at 18:59Er de brownies bløde, eller er de lidt hårde?
Laura
12. marts 2009 at 10:38Vanilie is og lidt frugt til at dulme den dårlige samvittighed ;-) (appelsin, kiwi, honningmelon) (og jordbær når sæsonen er til det)
Søren
22. februar 2009 at 21:52Hej,
Hvilken slags chokolade bruger du?
Skal det være “god” 70%’s chokolade, eller bliver resultatet lige så godt med billigere 50%’s?
Ove
28. januar 2009 at 10:27Hej, hvor mange personer er opskriften til? Jeg er ikke lige en ørn i køkkenet… :)
Dan
3. januar 2009 at 15:02Hej Liselotte,
Det prøver jeg næste gang. Tak :-)
Dan
Letten
3. januar 2009 at 11:25Er det den opskrift som Oline brugte i juledagene?
Liselotte
3. januar 2009 at 11:16Nej, det har jeg ikke, Dan, men det handler uden tvivl om bagetiden. Ovne er forskellige og du skulle måske kun have bagt den i 20-25 minutter. Det er mit bedste bud, Dan :-)
Dan
3. januar 2009 at 10:56Hej.
Har undret mig i et par dage over, at den opskrift på brownies, som du har lagt på nettet, ikke helt fungerede, da jeg fulgte den. Gav endda min kage fem minutter mindre, end der står, men alligevel blev den simpelt hen så tør. Øv-øv. Den er virkelig kedelig, og slet ikke fugtig eller svampet. Har du et bud på, hvordan det kan være?
Venlig hilsen
Dan
sussie
2. januar 2009 at 10:13Hej
Lige en lille oplysning til ketty
Hvis du kopiere opskriften og overføre den til et word dokument kan du printe den ud.
God opskrift.
Venlig hilsen Sussie
Julie
3. november 2008 at 16:06Hej :-)
De ser jo super lækre ud. Men det er lidt svært at tyde hvor mange stykker der ca. bliver? nogen der evt. kan fortælle mig det?
KNUS! :-)
abdeulkader
13. september 2008 at 18:32rigtig men ikke som min opskrift fra afrika, hvor vi bruger friskreven chokonødder, printer problemer i skal bare markere og i print indstilinger vælg markering og vupti , kun en side med printering kommer out, vi skal jo ikek spilde papir, sidste ende det regnskoven der bliver mindre.
Liselotte
13. august 2008 at 12:24Lisa, kagen er bagt ved varmluft.
lisa
13. august 2008 at 11:24Hej . jeg vil gerne vide om du bager kagen ved alm varme eller du bruger varm luft i din oven.Tak
Liselotte
23. juni 2008 at 07:27God fornøjelse med bageriet Ketty og angående print, så er den jo netop ikke lavet til print, men bare skrevet her på siden, så nej… du kan copy/paste og så nøjes med at printe den, eller være opmærksom, når du beder om at printe og så kun printe den første side – det er noget du gør inde i dine egne printerindstillinger :-)
ketty davidsen
23. juni 2008 at 07:02Og selvfølgelig glæder jeg mig til at prøve din opskrift på brownies. Det var hele ideen til at kikke indenfor på din hjemmeside…………
ketty davidsen
23. juni 2008 at 07:01Vær lidt forsigtig når I beder om opskriften på brownies. som jo lyder god, for i udskriftet kommer 17 sider, med en masse som var ganske unødvendig……………. Kan det ikke lade sig gøre at “bare” få opskriften i udskrift?
Liselotte
12. juni 2008 at 14:16Godt at læse, at du kunne lide dem, Tobias. Jeg er også vild med dem ;-)
Brownie for alle pengene :) « Tobias’s blog
12. juni 2008 at 13:38[…] Brownie for alle pengene :) torsdag 12. juni, 2008 Jeg havde i går en trang/lyst til at bage, valget stod i mod imellem de to store farvoritter, chokolade brownies eller hjemmelavet cookies. Valget faldt ud til brownies fordel, hvilket jeg bestemt ikke fortryder, det smagte fantastisk. Jeg valgt, lidt usædvaneligt, at benytte en opskrift fra en anden blog, og opskfiten kan findes på bloggen her: Slagt en hellig ko […]
Tobias Vebel
12. juni 2008 at 13:28Den smager jo intet mindre en fantastisk! Jeg havde lavet 1½ gange opskriften og gav den 35 min, men den var desværre blevet lidt tør i kanten. Så når jeg laver den igen, tror jeg kun den skal have 32 min, så bliver den dejlig svampet :)
Tak for en lækker opskrift!
Marianne
12. august 2007 at 15:30Mums! Hvor er den bare lækker…
Camilla
16. februar 2007 at 17:58Den er rigtig lækker, har snart lavet den 4 gange på 14 dage tror jeg, og skal til at lave den nu da jeg holder fødselsdag i morgen :o) og den er specielt god til en klat eniljeis også.
dorte
26. februar 2006 at 16:14uhm ja jeg er inkarneret chokolade kage spiser. og ÆlsKer brownies… hæhæ og engelsk plumkage.
har nu printet din opskrift ud også selv om den ligner min. men tak og go kage kaffe dag
hilsen dortesjs
Slagt en hellig ko… » Kumquat
1. februar 2006 at 22:27[…] Der var ikke en middag uden kumquatter i umindelige tider derefter. Den blev brugt som supplement til isen, brownies og mousse. Den fandt vej til vodkaen, frosset ned, så den kunne genopstå som elegant kuldebringer til de sene drinks. Den var overalt. […]
Yrsa
1. februar 2006 at 09:40UHM ! også en af favoritterne her på adressen !
Liselotte
1. februar 2006 at 09:26Åh ja Marian – god flødeis er frygteligt lækkert til den kage… :-)
Marian
1. februar 2006 at 07:00Den ser rigtig lækker ud – har du prøvet at spise vanilie is til sådan er god kage. Det er guf..
Henriette
31. januar 2006 at 23:30Okay – lover ikke at skælde på dig, når jeg sidder i sukker-chokolade-chok, og allermest ligner en 2årig med chokolade i hele bæret! Lover!
Liselotte
31. januar 2006 at 22:24De er altså faretruende vanedannende…
Sig ikke, at jeg ikke advarede!
Henriette
31. januar 2006 at 22:17Jeg æææælsker dig..!!! (skal ud og handle imorgen) Uhh jeg glæder mig afsindigt