Lige på falderebet, inden Familien Griswold og deres juleferie. Lige inden flæskestegen, det nybagte rugbrød, osten og den iskolde øl, kaffen og appesinerne, lækkersøvnig lur i hjørnet i sofaen…
Lige inden, kan det varmt anbefales, at lave en portion persilleolie.
Ikke alene er det smukt, men det er friskt. God olie blendes med masser af frisk persille og en smule salt. Blend det indtil det er findelt og olien smukt grøn.
Kan bruges til at stege i, som dressing på salaten eller bare som et supplement til flæskestegen. Jeg kan finde på, at hælde lidt over koldt kød.
Det holder sig fint mindst en uges tid i køleskabet og tro mig, når jeg siger, at det er et friskt alternativ til andefedt, fedtegrever og hvad der ellers finder vej til bordene i disse dage. Altsammen noget jeg elsker og nyder, men med lidt persilleolie er de fleste tendenser til nok snart kureret, for det er friskere end så meget af det andet fedt vi indtager.
Nu er det vist tid for en rugbrødsmad…
6 kommentarer
Voller
27. december 2005 at 11:50Prøv i øvrigt også med…
– Hvidløg/chili
– Basilikum
– Trøfler (vælg hvide trøfler)
– Rosmarin (virker kun til at stege kød i)
Sperlonga ekstra jomfru olivenolie kan anbefales til ovenstående.
Benny
26. december 2005 at 00:08Stop så hva´r !!!
Mine smagsløg skriger efter natmad nu…
:o) Benny som også findes på:
http://aftenkaffe.blogspot.com samt medspiller på
http://morgenkaffe.blogspot.com
Liselotte
25. december 2005 at 23:29Jeg har brugt en god olivenolie, fordi jeg kan lide at bruge det som dressing og smagsgiver til andre ting også, hvor jeg bare anvender et par dråber – uhm… og lidt forårsløg blendet sammen med, er slet heller ikke ringe… eller hvidløg…
Benny
25. december 2005 at 22:44Det ser ud og lyder edderdulme lækkert.
Og så er det man tænker: hvorfor har jeg dog ikke fundet på det selv for længe siden…
Hvilken olie har DU brugt?
Liselotte
25. december 2005 at 20:55Åh ja… men frisk persille – det smager altså og sammen med en gulerod, når alt det fede er for meget… mmmm… og så ligr lidt ekstra salt…
Mette
25. december 2005 at 19:56Der skal straks indkøbes bredbladet persille i rigelige mænder, når vi igen har mulighed for at proviantere! Ikke fordi vi ligefrem mangler noget…. Vi kan dårlig se, at vi taget for os af kager og søde sager i dag. Så der skulle være nok til alle gæsterne i morgen, hvor vi igen skal forspise os.