S? er vi n?et til ?bleskivernes m?ned. Jeg kan ikke lide ?bleskiver. Jeg har et k?mpe problem, for jeg kan v?re sikker p?, at de serveres, hvor jeg kommer frem og man bliver anset for en anelse gal eller i det mindste lidt m?rkelig, hvis man ikke hylder denne traditionelle spise.
De serveres ogs? her. Jeg bager endda de gammeldags af slagsen, med ?blestykke dybt begravet i midten af den bl?de dej. Som en lille overraskelse, skal der indeni en ?GTE ?bleskive ligge et stykke aromatisk, lidt syrligt ?ble. Det har farmor l?rt mig…
De bages alts? her, men kun n?r jeg ikke kan slippe, for jeg vil meget hellere servere en anden spise, som alternativ til ?bleskiverne. Jeg har indf?rt en ny tradition, som bestemt sagtens kan erstatte dem; nemlig Churros.
“Spanske fingre” er nemme at lave. De skal frituresteges, men dejen tager kun et ?jeblik at klarg?re og med det helt rigtige snedrys (flormelis og kanel) smager de s? englene synger. Jeg har endnu ikke m?dt et menneske, som ikke medgav mig, at det er et godt alternativ til julens mange ?bleskiver.
Pr?v dem selv! Du skal f?rst blande og derefter bringe det i kog:
5 dl vand
10 spsk olie
1 tsk salt
Herefter pisker du ca. 6 dl hvedemel i under omr?ring til dejen har konsistent til en bollespr?jte. Nu laver du s? de nydeligste strimler dej – l?ngden bestemmer du selv, men jeg plejer at klippe dem af i 10 cm l?ngde, direkte over gryden med fritureolie – de skal nemlig frituresteges til de er smukt gyldenbrune.
Tag dem op og fordel dem p? en gammel avis el. lign., s? de lige kan dryppe af. Herefter drysser du dem med sneblandingen jeg beskrev ovenfor og serverer dem lune. Uhm!
5 kommentarer
Patricia
7. december 2005 at 12:41Man kan ikke gentage noget godt for tit ;-)
Patricia
7. december 2005 at 12:38Sjovt nok, at du lige pr?cis i dag bringer opskriften; jeg var i dine arkiver i g?r, netop for at afskrive denne opskrift!
Lavede dem med mit ungdomsskolehold i aftes, stor succes, s? tak for inspirationen.
Vi f?r “Gode r?d”, en slags ultra tynde vafler, her hjemme, en s?nderjysk tradition, som jeg st?digt holder fast i.
December hilsner Anne
Patricia
7. december 2005 at 12:35UHM jeg kan godt huske du lagde opskriften ud sidste ?r, men jeg n?ede aldrig til at pr?ve dem derhjemme. M?ske skulle jeg afs?tte tid l?rdag eftermiddag.
Patricia
7. december 2005 at 12:17Churros skal da spises en frostklar dag med soft ice til.
nam namme nam
Patricia
7. december 2005 at 12:05Jeg elsker ogs? de spanske fingre. Spiser dem med stort velbehag i Tivoli i K?benhavn fx. Og andre steder, hvor jeg kan f? mine danske fingre i dem :-)