12

Kanel Mandel Biscotti

Så er mine biscotti ude af ovnen. De parfumerer hele huset med en duft af kanel, men det er ikke nok, at de dufter godt. De smager også fantastisk…

image

Jeg har ikke lavet dem før, så resultatet var spændende og denne gang må jeg sige, at resultatet er over al forventning. Ja, vi har naturligvis lige taget os en lille smagsprøve. Bare en lille…

Kagerne smager helt vidunderligt til en kop kaffe eller te og fordi der er kanel i dem, er de selvskrevne på mit julebord. Det ligger helt fast. Jeg kan slet ikke få armene ned og en VARM anbefaling er mere end fortjent.

image Biscotti med kanel og mandler

200 g brun farin
2 æg
½ stang vanille
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt kanel
½ tsk. salt
100 g mandler

1. Pisk farin, æg og vanille til en tyk masse. Fortsæt indtil den er “glat”…
2. Tilsæt de hele mandler og fordel dem grundigt i massen.
3. Bland hvedemel, bagepulver, kanel og salt sammen. Blandingen tilsættes massen lidt efter lidt.

Dejen er nu klistret, men ikke mere klistret end du sagtens kan forme den til 2 aflange “pølser”, som du trykker flade, hvis du sørger for at dyppe hnderne i koldt vand inden.

Pølserne bages ved 150 grader i ca. 30 minutter. Nu skal de tages ud af ovnen og stå til afkøling i 3 minutter, hvorefter de skæres på skrå i 1½ cm. brede stykker.

Placér skiverne fladt på en bageplade med bagepapir og bag dem yderligere 10 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle før du tager dem af pladen.

Opbevar dem i en lufttæt dåse… hvis de altså når så langt. Herhjemme er de væk inden i morgen – og jeg lavede endda dobbelt portion…

Du vil sikkert også kunne lide