Så er mine biscotti ude af ovnen. De parfumerer hele huset med en duft af kanel, men det er ikke nok, at de dufter godt. De smager også fantastisk…
Jeg har ikke lavet dem før, så resultatet var spændende og denne gang må jeg sige, at resultatet er over al forventning. Ja, vi har naturligvis lige taget os en lille smagsprøve. Bare en lille…
Kagerne smager helt vidunderligt til en kop kaffe eller te og fordi der er kanel i dem, er de selvskrevne på mit julebord. Det ligger helt fast. Jeg kan slet ikke få armene ned og en VARM anbefaling er mere end fortjent.
Biscotti med kanel og mandler
200 g brun farin
2 æg
½ stang vanille
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt kanel
½ tsk. salt
100 g mandler
1. Pisk farin, æg og vanille til en tyk masse. Fortsæt indtil den er “glat”…
2. Tilsæt de hele mandler og fordel dem grundigt i massen.
3. Bland hvedemel, bagepulver, kanel og salt sammen. Blandingen tilsættes massen lidt efter lidt.
Dejen er nu klistret, men ikke mere klistret end du sagtens kan forme den til 2 aflange “pølser”, som du trykker flade, hvis du sørger for at dyppe hnderne i koldt vand inden.
Pølserne bages ved 150 grader i ca. 30 minutter. Nu skal de tages ud af ovnen og stå til afkøling i 3 minutter, hvorefter de skæres på skrå i 1½ cm. brede stykker.
Placér skiverne fladt på en bageplade med bagepapir og bag dem yderligere 10 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle før du tager dem af pladen.
Opbevar dem i en lufttæt dåse… hvis de altså når så langt. Herhjemme er de væk inden i morgen – og jeg lavede endda dobbelt portion…
12 kommentarer
Juleforberedelser? Hvornår er mon rettidig omhu? af Slagt en hellig ko
23. november 2013 at 16:10[…] jeg været i gang nu og forlængst. Engang var der lys og sjov, papirklip og de første hjemmebagte småkager. Det er der ikke […]
Gitte
23. december 2009 at 08:22Har lige bagt dine kager; hvor er de fantastiske. De smager bare SÅ godt. Glædelig jul.
Sanne
20. januar 2009 at 14:20Hej Liselotte
Jeg har bagt dem og erstattet noget af melet med grahamsmel.
Desuden havde jeg ingen mandler, så jeg brugte paranødder og hasselnødder.
Dejen blev meget klæbende, så jeg formede dem med mel på hænderne.
De blev supergode.
Med venlig hilsen Sanne
» Blog arkiv » Ikke kun små børn slæber mudder med hjem……
19. oktober 2008 at 11:12[…] husbonden med italienske kager da han kom hjem – og han elsker dem med chokolade. Opskriften er Liselottes og den er bare sikker hver […]
Liselotte
20. januar 2007 at 01:20Ja, der er vist rigeligt at gå ombord i, Deborah. Tak skal du have :-)
Deborah
19. januar 2007 at 23:42Hej Liselotte
Jeg faldt lige over de her link og tænkte straks på dig og din bagepassion
http://www.hindbersnitten.dk/
http://www.bagning.dk
Der er mange flere mad og drikkesider her:
http://www.chart.dk/index/defa.....cat_id=140
Godnathilsener
Deborah
Liselotte
21. december 2006 at 18:08Godt du kunne lide dem, Mai Brit. Jeg synes også, at de er vældig gode :-)
Mai Brit
21. december 2006 at 14:00Kan fortelle at jeg nå har prøvd din oppskrift, og de var nydelig gode! Jeg hadde ikke lest oppskriften godt nok, og stekte dem IKKE 10 minutter ekstra – men likevel er de vellykkede og gode…
Skal lage en porsjon til med det samme :) og de skal etterstekes…
G*O*D J*U*L
dorte
26. februar 2006 at 16:23øvvv din side: jeg husker virker ik?
hilsen dortesjs
Liselotte
27. januar 2006 at 17:14Nej hvor dejligt at høre, at du også har succes med dem :-)
Ja, de er slet ikke tossede til både te og kaffe – måske man snart skulle bage endnu en portion…
Manuela
27. januar 2006 at 17:01Hej Liselotte
jeg vil bare kort fortælle dig at jeg nu har prøvet din lækker opskrift på Biscotti, de var vellidt både hjemme og på arbejde. :-) Ja du havde ret, en småkagedåse er vist overflødigt her også. He he!
Patricia
8. november 2005 at 09:35AHHH kan n?sten dufte dem !
For?vrigt virker din Traneb?r, T?rter & Tandstikker side ikke ?? Skulle lige se om jeg kunne finde noget omkring “syltede citroner” jeg mente du havde skrevet p? et tidspunkt :-(