Jeg har lovet ungerne gammeldags æblekage. Vi skal først koge grøden. Det kan tage tid og i stedet overvejer jeg, at de måske kan lokkes i fordærv med marcipanhorn. Jeg har i hvert fald tænkt mig at prøve…
Grunddej:
100 g smør
3 dl mælk
50 g gær
3 spsk sukker
½ tsk groft salt
525 g hvedemel
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen med en grydeske eller allerbedst dine fingre, hvis ellers du kan leve med dej overalt.
Dæk skålen med et grydelåg eller et viskestykke du har fugtet og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Del dejen i 2 portioner. Rul dejen ud i en cirkel og del den i 6 “lagkagestykker”, som kan fyldes med lige hvad du har lyst til eller på lager. Gør det samme med næste portion. Jeg vælger i dag marcipan og chokolade, men det kunne være syltetøj eller en god ost.
Pensl hornene med sammenpisket æg og sæt dem i ovnen 10 minutter ved 225 grader.
6 kommentarer
Stina
17. oktober 2008 at 15:51Jeg har bare brugt den her opskrift så mange gange, altid lykke her :p
Yrsa
5. november 2005 at 10:52*LOL*… planton – jamen det viste sig jo, at jeg er en elendig b?rnelokker. De unger VIL have gammeldags ?blekage, s? nu er jeg i gang med at koge ?blegr?d…
Yrsa
5. november 2005 at 10:49Den virker OK nu, men denne morfarjoke er nok bedre i morgen, hvor du har taget 280 gram p? og har v?ret ude at jogge.
“Nu m? du da snart have l?bet hornene af dig Liselotte”
God week-end!
Yrsa
5. november 2005 at 10:48De er v?k Carina – ogs? i et spamhelvede, som ikke var til at holde ud – s? en dag blev jeg sur… og slettede skidtet :-(
Yrsa
5. november 2005 at 10:12Forresten hvor finder jeg alle dine gamel opskrifter, dem der tidligere l? p? din “bageblog”?
Liselotte
5. november 2005 at 10:08Uhmmm printer lige ud og gemmer, tusinde tak.