Æbleskrællerne kom til anvendelse i går…
Jeg valgte at prøve at lave noget gelé.
Geleén er blevet meget aromatisk. Den har fået en meget smuk farve, som du kan se på billederne.
Den var nem at lave, så det tog ingen tid at få brugt overskuddet fra produktionen af æblemos. Jeg tog bare skrællerne og hældte en smule vand ved dem. Jeg lod det hele koge ½ times tid, lod det efterfølgende stå og trække lige så længe, inden jeg smed det hele op i dørslaget, så væden kunne løbe fra.
Skrællerne stod vel en times tid. Jeg vred den sidste væde af dem, inden jeg kasserede dem og målte efterfølgende saften op. Jeg brugte sukker i forholdet 1 til 1, så 1 kg sukker blev målt op til den ene liter saft det var blevet til.
Saften blev bragt i kog og kogte 1 minut, hvorefter jeg hældte sukkeret OG noget geléringsmiddel i. Det hele kogte 1 minut og blev taget af varmen. Jeg hældte Atamon i og hældte geléen på glas, som fik lov til at stå på køkkenbordet uden låg lige til i morges, hvor jeg bandt dem til. Nu er der æble-gelé i lange baner…
4 kommentarer
Helene Sørensen
18. september 2011 at 22:00Tusinde tak for det gode tip med at koge skræller og æble rester til gelé.
Det blev super godt, opskriften er tillige nem og det smager herligt.
Jeg tager ofte et kik på din dejlige hjemmeside og syntes du er et positivt og fantastisk menneske.
Med venlig hilsen
Helene Sørensen
Liselotte
19. september 2011 at 06:54Tak for de pæne ord, Helene og jeg er glad for, at din gelé også blev god. Det smager rigtigt godt, synes jeg :-)
Liselotte
18. oktober 2005 at 15:23Åh ja, hvor jeg kan… ;-)
Kimporator
18. oktober 2005 at 15:05Min favorit-bondekone :-)