Det endte med en kop Nescaf?, men det er i orden. N?r man er doven, m? man n?jes. Jeg gad ikke hente kaffe, s? pulveret m? g?re det ud for en eftermiddagsopkvikker.
Principielt drikker jeg ikke Nescaf?, fordi jeg synes kaffe skal have k?rlighed og tid, for at blive rigtigt god. M?ske vil nogle kalde det snobberi, men jeg kan forsikre jer om, at det ikke er tilf?ldet.
Jeg er ikke inkarneret kaffedrikker. Faktisk er jeg n?sten nybagt. M?ske en overdrivelse, men det er ikke mere end et par ?r siden jeg begyndte at tage for mig af drikken, men derfor m? man jo gerne have en mening om skidtet og jeg skal gerne indr?mme, at kaffe brygget p? en kaffemaskine, ikke er det bedste jeg ved.
Kaffen skal brygges p? en stempelkande. Den skal have tid til at tr?kke, men endelig ikke for l?nge, s? den bliver bitter. Den skal ikke v?re for tynd, men endelig heller ikke for st?rk. Den skal have et skvat m?lk og et stykke “La Perruche” sukker, s? er jeg mere end tilfreds, men tro mig, n?r jeg siger, at jeg aldrig nogensinde vil klage over den kop du tilbyder mig…
25 kommentarer
Ouzo
15. august 2005 at 17:40Stempelkande, vorherrebevares. M? jeg bede om kolbekaffe.
Maltesen
14. august 2005 at 22:14Jeg er helt enig med dig, Lotte, lige indtil det med m?lk og sukker. For, kommer de helt rigtige b?nner i kv?rnen (de ?kologiske), og f?r de lov til at tr?kke den helt rigtge tid i stempelkanden, s? er tils?tningsstoffer p? ingen m?de n?dvendigt for kaffedrikkeren :-)
Ouzo
12. august 2005 at 10:33Diskussionen begynder at blive lidt triviel. Ku’ vi ikke snart skifte emnet ud med cognac eller cigarer?
IKL
12. august 2005 at 10:01H?h?, en god debat der ikke er totalt t?set og hellere ikke politik-n?rdet. Damn good c..
N?ee, den bedste kaffe jeg har smagt er nok den vi lavede dengang min fritidsklub var s? stor at vi lavede det 10-15 liter af gangen. K?mpe filtre, godt et halvt pund gevalia (eller mere) og derudaf.
Ved at lave det i store portioner til mange mennesker, er der ikke mange problemer med “gammel kaffe”
Problemet er n?r man er en lille familie. Der er pulverkaffe sikkert bedst.
Stempelkaffe ER alts? rent snobberi.
Fr. M?ller
12. august 2005 at 08:56M?lk og/eller sukker i kaffe er en forbrydelse! (Det er det s?m?nd ogs? i te). Kaffe skal v?re kulsort og s? st?rk, at den teske, der s? ikke er n?dvendig, kan st? selv ;-).
Kenni
12. august 2005 at 08:30Det er en synd i mine ?jne, at komme m?lk i kaffen. Det ligner kloakvand og smager liges?. Skal jeg fordybe mig i et eller andet (en god bog, film eller lignende), s? ryger stempelkanden frem. Drikker jeg kaffen udelukkende for koffeinsskyld, s? bruger jeg kaffemaskinen.
Sara
12. august 2005 at 07:35L?g m?rke til hvordan Nescaf? er blevet betegnelsen for alt instant kaffe… ligesom en cola underforst?et er en Cocacola. Jeg foretr?kker Caf? Noirs udgave af pulverkaffen. Den er bl?d og rund. Og god i brownies dejen. Og ellers bliver kaffen ogs? lavet p? stempelkande fyldt med hjemmekv?rnede friske javab?nner fra Hans og Grethe. http://www.kaffe-the.dk/
Som ikke er hverken dyrere eller mere velsmagende end Peter Larsen kaffen fra Netto. Men det er langt hyggeligere at t?nke p?, at den er lavet og solgt med omtanke. Umage
Liselotte
12. august 2005 at 05:15Charlotte… du er for sjov, men det er sikkert et sp?rgsm?l om smag og behag og ikke andet…
Jeg understreger jo f.eks. ogs?, at jeg ikke har forstand, men pr?ferencer og det g?r sig nok g?ldende for de fleste. Jeg er f.eks. ikke hard-core kaffedrikker og b?de m?lk og sukker er uundv?rlige ingredienser, n?r jeg skal nyde drikken ;-)
Eat my Shorts
11. august 2005 at 22:15Jeg har fra en rigtig kaffemester (en der lever af at s?lge virkeligt dyr og god kaffe), at Nescaf? er den bedste kaffe, n?r den skal st? l?nge i evt. en termokande – for den er den eneste kaffe, der ikke bliver bitter og beget ved at st? l?nge.
Pr?vede for?vrigt engang at smage kaffe, der blev ristet og malet p? stedet p? s?rlig maskine – det var festens gourmeth?jedepunkt og jeg synes det smagte helt af h…. til. S?dan som lidt kogt gr?n b?nne med en tvist.
Ouzo
11. august 2005 at 22:15Termokander er en endnu st?rre sk?ndsel.
Fr. M?ller
11. august 2005 at 21:30Ork, Liselotte, s? skulle du have smagt Nescaf? i “gamle dage” – den var n?rmest p? h?jde med den ber?mte Storeb?ltskaffe ;-/. I dag er den fuldt ud drikkelig i en sn?ver vending.
Jeg har faktisk en stempelkande – det “skal” man jo have, men jeg synes ikke, kaffen bliver tilstr?kkeligt bedre til, at jeg gider besv?ret med den. N?h, stik mig min lille 70-kroners-kaffemaskine fra BILKA og et pund “Bl? Cirkel” (ren Arabica), s? er jeg godt tilfreds.
Dog har jeg “fine manerer” p? ?t punkt – jeg kunne ikke dr?mme om at h?lde min kaffe p? en termokande – DET ?del?gger smagen. Den f?r heller ikke lov at st? p? kaffemaskinen og snerre. Der bliver slukket, n?r det f?rste krusfuld er h?ldt op – det n?ste f?r lige 1:30 i mikroen, n?r jeg n?r s? vidt.
(Og ja, jeg er h?flig nok til at drikke termokaffe, n?r jeg er ude og bliver det budt. Men nogen forn?jelse er det sandt for dyden ikke).
pedrsn
11. august 2005 at 21:18He he, jeg voksede op i et hjem med slavisk karat kaffemaskinebrygning… ikke noget der, kaffefix om morgenen og resten af dagen.
Men mig fangede det heldigvis aldrig – og jeg blev udviklet til en kaffesnop med bodum stempelkande..
Ouzo
11. august 2005 at 21:16Kaffemaskiner er ogs? en sk?ndsel.
Liselotte
11. august 2005 at 20:46Jeg tror, at jeg skal v?nne mig til smagen af Nescaf?, men i en sn?ver vending smager den ganske fortrinligt.
Jeg vil altid v?lge den fremfor en kaffe brygget p? en kaffemaskine. Det handler m?ske om, at jeg er “nybegynder” og derfor ikke er vild med den lidt “br?ndte” og “bitre” smag kaffemaskiner altid frembringer :-(
Anja
11. august 2005 at 18:48For nu at f?je spot til skade.. Nescaf? er godt i k?kkenet – bruger det bl.a. til kagecreme osv. osv. Det er simpelthen s? multifunktionelt, s? man ikke dr?mmer om det – og s? smager det ovenik?bet godt ;)
pedrsn
11. august 2005 at 18:01tja, jeg er nu af den mening at der skal v?re plads til begge dele. Og man kan ogs? v?re doven, selvom man er en snob..
Ouzo
11. august 2005 at 15:48Jeg holder mig ogs? til kaffesp?rgsm?let: Nescaf? er en sk?ndsel.
Patricia
11. august 2005 at 15:26Meninger er frie. Jeg undlader at udtale mig om hvad jeg synes om dig, IKL, og holder mig til kaffesp?rgsm?let.
IKL
11. august 2005 at 15:10Som jeg skrev p? din side, Pat, du er klam
Patricia
11. august 2005 at 14:59Hmm… selvom jeg selv er en “snob” (og stolt af det http://www.patriciaonline.dk/arkiv/00000314.htm) foretr?kker jeg faktisk Nescaf? frem for “almindelig” filterkaffe eller stempelkaffe. Det er nok bare et sp?rgsm?l om smag og behag – ikke snobberi…
Liselotte
11. august 2005 at 14:48Qvinden – jeg er enig. Nescaf? er hurtigt og det har ogs? sin plads her i k?kkenet, men godt nok aldrig for hurtigheden, men mere som en n?dhj?lp, n?r jeg glemmer at k?be kaffe… som for?vrigt kan v?re stort set hvadsomhelst, fordi jeg ikke har en snus forstand. Bel?r mig gerne…
Liselotte
11. august 2005 at 14:39Jeg har overklassemanerer? Hmmm, det vil jeg huske n?ste gang en kalder mig havnearbejder…
IKL
11. august 2005 at 14:18Visse vasse, ingen har sgu da tid og overskud til at rende og lave stempelkaffe, med mindre man er overklassev?sen..
Qvinden
11. august 2005 at 14:10H?rt … men … nescaf? har nu faktisk ogs? en fast plads i mit k?kken. Det er nogen gange bare s? meget nemmere. Til geng?ld vil der aldrig v?re en Knorr Lasagne. Og nej … Det handler ikke om snobberi. Det handler om god smag :-)
IKL
11. august 2005 at 14:07Endnu engang flasher du dine overklassemanerer. Forstadsfruen til hvem intet banalt dur. Kan du ikke selv se at det bliver for meget engang imellem?
Selv JEG, Il Kimpo Levitator med stor k?rlighed til originaler, er ved at f? min pulverkaffe galt i halsen!