2

Improviseret kylling

Jeg har en hel kylling. En god en af slagsen. Jeg har rosmarin. Jeg tror de to ting bliver hovedingredienserne i aftenens m?ltid…

image

I min barndoms land, blev s?dan en svend grydestegt. F?rst blev den fyldt med persille, salt og peber og s? kom den i gryden.

Til kyllingen fik man serveret nye kartofler og naturligvis hjemmelavet agurkesalat. Den gammeldags surt s?de version, som mor er ekspert i at lave. Sovsen m? vi ikke glemme. Den skulle v?re tynd, men ikke for tynd og endeligt smukt lysebrun. Der blev spist igennem s?dan en aften…

I dag lader jeg mig inspirere af noget italiensk. Hvidvin, hvidl?g, tomater – ogs? lidt af de solt?rrede, den hjemmeavlede chili, salt, peber og ikke at forglemme, den friske rosmarin. Kyllingen brunes i hvidl?gssm?rret, resten h?ldes i og vupti… kyllingen passer sig selv under l?g den n?ste times tid, mens jeg m?ske bager et br?d og beslutter mig for om det skal v?re aspargeskartofler eller ris…

UPDATE – og den dufter fantastisk. Hvidvinen blev suppleret med lidt r?dvin, men ellers er ingredienserne som ovenfor med undtagelse af 2 skiver citron, som f?r lov til at koge med her det f?rste stykke tid. Jeg tror det ender med couscous og lidt br?d fra fryseren…

Du vil sikkert også kunne lide