S?ster Lystig har lige ringet. Hun kommer hjem p? onsdag en smut. Jeg gl?der mig…
Sidste sommer, da hun ogs? kom til jordb?rs?sonen, fik vi en vidunderlig kage, som er ganske og aldeles uovertruffen hvad ang?r smag. Til geng?ld er den ikke god for hendes bikinifacon, men jeg er jo stores?ster og m? derfor gerne v?re led og lokke i ford?rv, s? derfor kommer denne p? bordet.
Opskriften kommer naturligvis her, hvis du skulle f? trang til samme himmelske mundfuld…
Chokoladekage med jordb?r
(den r?kker fint til 8 personer)
1? dl s?dm?lk
150 g m?rk chokolade
3 bl husblas
evt. 2 spsk Grand Marnier
(el. anden appelsinlik?r)
500 g jorb?r
1? – 2 spsk sukker
1 spsk appelsinsaft
1 lagkagebund
evt. 1? – 2 spsk Grand Marnier
3? dl piskefl?de
caco til drys
Kog m?lken op og br?k chokoladen i stykker. R?r den i m?lken og pisk massen godt sammen, s? du er sikker p?, at chokoladen smelter. Opl?s den udbl?dte husblas i den varme creme og tag gryden af. Pisk lik?ren i og lad cremen k?le af. R?r med mellemrum i den.
Skyl jordb?r, fjern haserne og halver b?rrene. Sk?r de st?rste i kvarte. H?ld dem i en sk?l og r?r sukker og appelsinsaft i. Vend dem forsigtigt rundt og lad dem tr?kke 15 ? 20 minutter. Gem et par store jordb?r, som du skiver og pynter toppen af kagen med.
L?g en lagkagebund p? et rundt fad og s?t ringen fra en h?j springform omkring den. Dryp evt. bunden med lik?r. H?ld ca. halvdelen af b?rrene og al saften p? bunden. Fordel jordb?rstykkerne j?vnt.
N?r chokoladecremen er k?let af piskes fl?den. Vend ca. en tredjedel af fl?deskummet i cremen. Brug en gummiskraber. Vend chokoladeskummet i resten af fl?deskummet. Du m? ikke piske det, men skal vende det forsigtigt i.
Fordel ca. halvdelen af chokoladeskummet i formen p? jordb?rrene. Glat overfladen. Fordel nu den sidste halvdel af jordb?rrene ovenp? cremen. Fordel dem j?vnt og tag den sidste halvdel af chokoladecremen og fordel p? toppen. Glad overfladen med din gummiskraber.
S?t kagen i k?leskabet mindst 2 timer. N?r den er klar til servering, kan den drysses let med flormelis eller pyntes, helt som du har lyst…
2 kommentarer
Liselotte
25. juli 2005 at 20:16Den smager s? englene synger… hvis man kan lide chokolade, jordb?r og Grand Marnier ;-)
Ole
25. juli 2005 at 19:55Du er da en led mokke, Liselotte! S?dan at pr?sentere en kage, hvor man spiser 100 gram og tager 1/2 kilo p?. Den ser l?kker ud. :-)