At servere Medova te er at være ligeglad. Der findes ikke ringere te, så det kan ikke blive en dårligere oplevelse end den forberedt med et brev Medova. Der findes stort set ikke noget mere uvedkommende.
Jeg forstår ikke hvordan den ender i en indkøbskurv. Jeg kan måske forstå, at man selv er kaffedrikker og derfor temmelig ignorant omkring te og alle dens potentialer for kæmpestore smagsoplevelser, men jeg forstår ikke, at man kan stå foran et par hyldemeter te i det lokale supermarked – nemt og bekvemt og det er jo bare te – med smagsvarianter nok til mindst 14 dages skiftende oplevelser og så ende med at tage Medova.
I forgårs sagde jeg fra. Jeg er ellers et frygteligt høfligt menneske, men nu var grænsen nået. Ikke mere Medova til den dame, tænkte jeg – og så sagde jeg det. De tilbød en kop te, men da jeg så Medova’en båret ind på bordet sagde jeg: “Undskyld, men jeg bryder mig ikke om Medova”, og så kom misforståelsen over dem alle, nemlig “Jamen, jeg troede at alle kunne lide Medova?”.
Nej, alle kan fandenfløjtemig ikke lide Medova og godt nok var det høflige vendinger, men jeg fik da forklaret, at jeg syntes det var en udbredt misforståelse, at Medova skulle være noget enhver kunne drikke. En gennemsnitste. Det er det IKKE. Det er den ringeste kop te jeg nogensinde har fået, så herfra er det altså slut. Jeg drikker ikke mere af det sprøjt, resten af mit liv. På spejderære.
A.C. Perch’s Thehandel – 170 år gammel teforhandler – de ved noget.
Chaplon Tea – endnu et sted for fordybelse i teens varierede verden.
Thehuset Andersen – få en gratis te-prøve hver gang du bestiller her.
PS – hjemme er jeg mest kaffedrikker med hang til sukker og mælk, men ude oftest te-drikker, men nu med krav ;-)
18 kommentarer
Bo
24. december 2013 at 10:18Jeg synes nu også meget godt om Medova. Måske er det fordi jeg forbinder den med min barndom, hvor den altid stod i skabet.
Dan Hvorslev
25. februar 2010 at 19:23Det var dog en forfærdelig negativ holdning til den eneste gode posete der findes
Kristianh
16. august 2005 at 08:24I forbindelse med en journalistisk opgave har jeg og en anden ledt med lys og lygte efter pigen udenp? Medova-pakken. Vi har fundet navnet, men kan ikke finde ud af hvor hun bor, og tro mig. Der er lavet mange opkald til familiemedlemmer. M?ske er hun bare genert over, at teen smager s? h?sligt, at hun har f?et hemmelig adresse. Billedet blev i ?vrigt taget i 1983, og p? det tidspunkt var Heidi Gyldendal Melberg, som hun hedder, 18 ?r gammel.
Maltesen
10. april 2005 at 19:39Linket forsvant, men skulle gerne v?re http://www.peterlarsenkaffe.dk
Maltesen
10. april 2005 at 19:37Selv drikker jeg Gr?n Peter Larsen Kaffe, da den er indk?bt efter Max Haavelar kriterierne og dyrket ?kologisk. Den kan b?de f?es til almindelig kaffemaskiner og til stempelkande. L?s evt. mere p? peterlarsenkaffe.dk
Liselotte
10. april 2005 at 17:30Kraft og Kaffe – ja, det er jo ikke fordi mange ville forveksle dem… hmm… ?
Thomas
10. april 2005 at 17:23Og s? er kaffe ikke det v?rste produkt http://www.familienkokholm.dk/?p=49, s? har jeg vist ogs? bekendt kul?r (ogs? gerne med lidt varm m?lk i).
Thomas
10. april 2005 at 17:20N?r I nu er ved kaffesnakken, hvem har s? sagt at Kraft kan lave kaffe (l?s: de har registreret http://www.kaffe.dk).
Liselotte
10. april 2005 at 17:19Ja, du har ret Anne. Det skal v?re en god te og der er meget stor forskel p? dem… :-)
AnnePanne
10. april 2005 at 16:56Uhh som the-entutiast er Medova noget n?r det v?rste man kan byde mig… Men alle de dersens slags “the” med kunstige smagsstoffer i er alts? ogs? slemme…
Liselotte
10. april 2005 at 15:52Kaffe kan sagtens drikkes med m?lk og sukker, men… jeg opdager pludselig, at jeg er sukkersnob, for det er ikke tilfredsstillende med hvidt raffineret sukker. Det skal v?re uraffineneret – det smager bedre og ikke “bare” s?dt ;-)
Kasper
10. april 2005 at 15:40Jeg er kaffeentusiast, men kan godt forst? problemstillingen. Jeg bliver tr?t bare folk byder mig en kop Gevalia.* Ikke (kun) fordi Gevalia er et ringe produkt, men fordi kaffeverdenen byder p? S? meget mere. S? mange oplevelser, s? mange muligheder.
Og kaffe kan godt drikkes med m?lk og sukker. Gerne farin opl?st i et skud espresso, afk?let, tilsat m?lk og Cointreau og blendet med isterninger. Jeg l?nges mod sommer…
Liselotte
10. april 2005 at 15:24Ja, jeg ved ikke hvorfor, men jeg tror det er mere vane end det er min farmors “jamen det smager jo dejligt Liselotte”, som er forklaringen.
Hun havde for?vrigt ikke smagt anden te, f?rend jeg introducerede hende – og s? var det slut med Medova’en ;-)
Maltesen
10. april 2005 at 15:12Rigtig kaffe drikkes sort…
Jeg har set ?ldre mennesker i forbindelse med mit arbejde drikke Medova. Hvordan de kan finde p? det, m? have noget at g?re, at de er vokset op under Krigen og derfor har kendskab til knaphed??
Liselotte
10. april 2005 at 14:39Jeg tror ikke Medova er specielt jysk. Jeg f?r det s?m?nd ogs? serveret p? “?en”, s? det… ;-)
Tils?tningsstoffer er da nogen gange det der g?r det sjovt Maltesen :-)
milea
10. april 2005 at 14:07Der SKAL m?lk og sukker i kaffe!
Medova te. Har jeg vist ikke f?et, siden min mormor stadig boede i eget hus. Jeg vil ha’ te med frugtsmag! Medova er bandlyst i mine k?kkenskabe.
Yrsa
10. april 2005 at 14:03GUUUD jeg tror ikke jeg har smagt Medova siden en gang i starten af 80’erne. Tror du ikke det er et jysk f?nomen ?? :-)
Men jeg giver dig helt ret – s? vidt jeg husker er det noget BESK pjask som ikke er v?rd at h?lde indenbords.
Jeg er nu ogs? mest kaffedrikker men kan som dig ude ogs? finde p? at drikke te da min kaffe kr?ver varmt m?lk og MEGET af det (derfor varmt)!
Maltesen
10. april 2005 at 13:56Hvordan i alverden kan man f? sig til at h?lde tils?tningsstoffer (sukker plus m?lk) i kaffen?