Coq au vin
1 hane eller kylling (1500g) også lever og hjerte
100 g bacon i terninger
250 g skalotteløg (ca. 20 små)
250 g hele, friske champignoner
2 fed hvidløg
1/2 liter rødvin af god kvalitet
1/2 dl cognac
salt
peber
hakket persille
esdragon
kørvel
KRYDDERBUKET:
2 kviste timian
1 laurbærblad
5 saftige persillestilke
Kyllingen deles i 6-8 stykker og gnides med salt og peber.
Flæsket skæres i små terninger, svitses i en gryde og tages op, når det er gyldent og al fedtet er afsmeltet.
Svits de pillede hele skalotteløg i fedtstoffet, tag dem op og læg dem sammen med flæsketerningerne.
Brun de hele champignoner, tag dem op og læg dem på en separat tallerken.
Tilsæt olivenolie og smør og brun kyllingestykkerne på alle sider.
Cognac’en lunes, hældes over kyllingen og antændes (husk at slukke for emhætten). Lad flammerne dø hen, mens gryden rystes.
Tilsæt finthakket lever og hjerte, flæsk, skalotteløg, finthakket hvidløg, rødvin, krydderbuket, salt og peber. Lad det simre under låg for ganske svag varme i 30 minutter.
Jævn retten med en smørbolle af 1 spsk. mel og 1 spsk. smør. Tilsæt champignonerne og lad retten snurre i endnu 10 minutter.
Pres al kraften ud af krydderbuketten og tag den op.
Smag til med salt og peber og drys retten med hakket persille og evt. kørvel og esdragon.
Serveres med groft brød eller flûtes og en god, kraftig rødvin.
2 kommentarer
Liselotte
26. april 2004 at 09:00?v for pokker… alts? maven, for turen til Paris er da vist ikke det v?rste der ka’ overg? os ;-)
Ja, det er ?rgerligt at der er s? langt, for ellers skulle du v?re mere end velkommen til en omgang af retten. M?ske en sk?nne dag…
Yrsa
26. april 2004 at 08:52Invitere du ?? (Synd der er s? langt til den nordjyske fra mig) Jeg ELSKER Coq au vin og er for?vrigt lige kommet hjem fra en dejlig tur til Paris, men fik ikke den herlige ret dernede, men til geng?ld en gang d?rlig mave med hjem :-(