Sjældent har jeg da fået så godt resultat ud af så lidt arbejde.
Måske ikke verdens kønneste eller mest kunstfærdige brød, men med et minimum af arbejde har jeg faktisk fremstillet et brød, som selv i dag – på andendagen og efter en nat i plastik – både smager himmelsk og har en krumme, som de fleste bagere ville misunde mig…
Opskriften faldt jeg over på en surftur en aften for et par uger siden, men det var først i går jeg fik gjort alvor ud af det og gjorde som følger:
25 g gær opløses i 8 dl vand. 1½ spsk groft salt tilsættes. 1 kg hvedemel røres i. Dækkes af fugtigt tekstil og hæver i 4 timer. Hældes forsigtigt over på bageplade – drysses med groft salt og rosmarin. 250 grader på nederste rille i 20 minutter. Ud af ovnen mens den tempereres til 220 grader. I mellemtiden pensles brødet med olivenolie. Tilbage i ovnen, nu på miderste rille, i 10 minutter og du har det skønneste brød…
Se, det er ingen kunst ;-)
7 kommentarer
Slagt en hellig ko… » Ahhh… det er søndag…
27. januar 2006 at 21:40[…] Lige nu er der sat 2 brød i ovnen. Inden da er der bagt 16 madboller og 2 store rugbrød, som står til afkøling, så næste uge klarer vi den vist på brødfronten. […]
Liselotte
1. april 2004 at 05:57Sejt, sejt…
Mad skal ikke v?re kedeligt, men sp?ndende og velsmagende uanset hvilke m?ngder man indtager :-)
Robert Piil
31. marts 2004 at 22:52De sidste par m?neder har kun frm?et at holde v?gten, men julen, skiferie og for mange nattevagter er ikke nemme at kombinere med god og sund kost. Fra jeg startede i sommers er der dog r?get 16 kilo, og der mangler s? blot 5, f?r m?let er n?et. (Og maden er ikke kedelig, s? var jeg nemlig slet ikke begyndt)
Liselotte
31. marts 2004 at 05:30Voller – jeg bager HVER s?ndag, s? at bage er noget jeg mestrer i rimelig grad og helst uden opskrift, men mere s?r’n med fornemmelse for br?d. Jeg bruger ogs? ret ofte at krydre br?det inden det bages og en af vores favoritter herhjemme er boller med solt?rrede tomater, feta og oliven – uhm… :-)
Det friske basilikum har jeg aldrig pr?vet men med for?r forude og dermed frisk basilikum nede i v?ksthuset… ja, s? er jeg klar til at pr?ve… :-)
Mette – pizzastenen HAR jeg, men jeg bruger den godtnok ikke :-( M?ske jeg skulle begynde nu :-)
Robert – Jeg ka’ kun sige: Hvor kedeligt :-( men forh?bentlig effektiv… ;-)
Robert Piil
30. marts 2004 at 21:12Det er i s?danne tilf?lde man for alvor bliver klar over, hvilke mangler der er i TCP/IP-protokollen. Bare dufte og smag kunne overf?res.
Oh well, er alligevel p? kulhydratfattig skrump.
Mette
30. marts 2004 at 20:55For at f? en rigtig l?kker skorpe kan jeg VARMT anbefale at k?be s?dan en stenplade til ovnen, s? man p? den m?de f?r den der italienske effekt… ogs? til pizzaer. S?dan en plade kan k?bes for en 2-300 stykker og min er helt uundv?rlig!
Voller
30. marts 2004 at 20:51Jada… Et godt tip er at krydre br?det med en eller anden smag i forvejen, inden man bager det, og s? spise det uden p?l?g som en snack. Af smag kan n?vnes tomat og frisk basillikum eller appelsin og m?rk chokolade. Det bliver s…. godt.