Hos Netto havde de røget salt. Ja, det lyder en kende underligt, men jeg snuppede et glas med hjem, vendte bunden i vejret på nøddebeholdningen og det var slet ikke nogen ringe beslutning. Jeg vidste, at det salt ville egne sig fortrinligt til en af vinterens største hit, saltmandlerne.
Nu er det første halve kilo lige kommet ud af ovnen.
Heldigvis er de så varme endnu, at ingen kan stjæle. Inden det sker, sørger jeg for at have stopfodret dem med frikadeller, blomkål, gulerødder og en go’ dansk kartoffel. Så ka’ de lære det!
PS – kommer du forbi Netto, så snup lidt røget salt og en pose mandler. Du kommer ikke til at fortryde det :-)
14 kommentarer
Ivan
4. september 2008 at 09:58Ellers kan røget salt købes her:
http://pran.dk/feinschmecker/o.....25_da.html
Liselotte
10. maj 2008 at 15:12Tusinde tak for tippet, Peter – det må vi prøve :-)
peter
10. maj 2008 at 13:36Prøv røget salt på morgen ægget
og så kan i forøvrigt ryge jeres eget salt, køb en god salt (maldon seasalt) og læg noget vådt bøgeflis i jeres grill, luk loget og lad det stå en eftermiddag, med jævnlig tilførelse af træ.
(til sidst kan man jo evt stege pølserne eller grille bøfferne)
God sommer
Liselotte
21. december 2007 at 00:01Uha… det svinder hastigt i vores :-)
Claus
20. december 2007 at 20:37Ovnen er sat på arbejde… Så er det endelig jul lige om et øjeblik!
Tina – check linket til opskriften – de skal lige vandes først..
Tina - omme i London
20. december 2007 at 12:32Skal mandlerne bare i ovnen med salt paa? Hvor laenge skal de have og ved hvilken temperatur (jeg bruger altid universaltemperaturen 200 grader – til alt!)
Liselotte
20. december 2007 at 01:05Hønsemor, det er altså ikke det værste i verden – og idéen med kartoflerne er jo helt skøn, tak :-)
Marianne, vel gør jeg så ;-)
shabby-marianne
19. december 2007 at 23:37Sikke du frister – Liselotte
Hønsemor
19. december 2007 at 23:19Sørg for, at have røgetsalt på lager når den tid kommer, hvor der er nye kartofler.
Det smager forrygende drysset på en kartoffelmad.
Jeg har lavet ca. 250 g. røget saltmandler, for om jeg kunne lide dem. De smager SKØNT!!!!!!!.
Skal købe og lave flere..:-))
Tak for tippet…..
Liselotte
19. december 2007 at 20:35Mandlerne smager bare røget – og det elsker vi :-)
Yrsa
19. december 2007 at 20:35Ja de smager så godt at en kæmpe pose forsvinder som dug for solen…. og Manden min har puttet en fustage på fadølsanlægget :-) og det bliver mandlerne ikke ligefrem dårligere af :-))
Jeg må straks igang, men havde også lige nogle brunkager som ligger klar i fryseren til afskæring og bagning – det må blive i morgen.
UHHMMM det er verdens bedste brunkager !
Yrsa
19. december 2007 at 20:32Øh forresten hvad gør det ved mandlerne at saltet er røget ?? har ikke lige hørt om røget salt før.
Liselotte
19. december 2007 at 20:32Selv tak – de smager jo SÅ godt, så havde jeg en kæmpe pose mandler fra min mor, vidste jeg godt, hvad jeg var i gang med. Nu må jeg i stedet for gemme dem der er ;-)
Yrsa
19. december 2007 at 20:30Øj der gav du mig lige en god ide hvad jeg skal bruge den KÆMPE pose mandler min mor gav mig for nylig (hun havde været i Tyskland :-)
Jeg ÆLSKER også bare salt mandler og havde lige glemt hvor nemt det er at lave dem.
TAK !